HABERLER>POLİTİKA
23 Mart 2023 Perşembe - 17:09

Oğan Bir TV’den konuştu… 'Hormonsuz parlamenter sisteme geçeceğiz'

Muhalefet partilerinin güçlendirilmiş parlamenter sistem sözlerini eleştiren Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Millet İttifakının ifade ettiği şekilde bir sistem yok. Biz saf ve temiz hormonsuz parlamenter sisteme geçeceğiz. Parlamenter sistemi doğru uygularsanız başka bir sisteme gerek yok zaten" ifadelerini kullandı.

Oğan Bir TV’den konuştu…  Hormonsuz parlamenter sisteme geçeceğiz

EGEDESONSÖZ - Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Bir TV’nin konuğu oldu. Modarotör Senem Kılıç ve gazeteci Ertuğrul Turan’ın sorularını yanıtlayan Oğan, merak edilenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Mevcut imza sayısı hakkında bilgi veren Oğan, "An itibari ile 23 bin civarındayız. Yeterli değil, bizim beklentimiz daha üst rakamlar. Türkiye'de ciddi bir kitle var Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’ndan memnun değil. Bu kitle 'HDP ve HÜDA-Par arasına sıkışmak istemiyoruz' diyor. Ancak imza vermeye gelince de 'başkası imza versin' diyor. Bu olmaz. Ben bütün Türk milletine, Atatürkçülere çağrıda bulunmak istiyorum. Yarın çocuklarınız sokakta rahat gezsin diye gelin imza verin. Biz üçüncü yol mümkün dedik ve yola çıktık. Her Türk Milliyetçisinin görevi imza vererek bize destek olmaktır" dedi.

'İKİ UCU SORUNLU DEĞNEK'
Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nı desteklediğini açıklayan isimler arasında fark olmadığını belirten Oğan, "Bölücüler ile bu ülkenin birlik ve beraberliğine kast etmişlerle bağlantı kurmuyoruz. Oy olsun diye bu kesimlere yaklaşmıyoruz. Senden farklı düşünüyorum ya da seninle aynı düşünüyorum ancak bu ülkenin birlik ve beraberliğini istiyorum diyen tüm vatandaşlarımızın imzasına talibiz. HÜDA-PAR ile HDP arasında fark görmüyorum. İki ucu sorunlu değnek" ifadelerini kullandı.

'KATİLLERİN PEŞİNDE OLACAĞIZ'
İzmir ziyaretine Ege Üniversitesi'nde okuduğu sırada öldürülen Fırat Çakıroğlu ile başlamasının sorulmasına yanıt veren Oğan, "Rahmetle anıyorum. Dağ gibi evlat şehit oldu. Ben rahmetli Sinan Ateş’in de annesini babasını ziyarete gittim ve benden tek istekleri oğullarının hakkını savunmak, katillerinin kanun önünde hesap vermesi. Ben de bu anlamda söz verdim. Bugün bu sözün gereğidir bizim adaylığımız. Bir vatandaş olarak o sorunun cevabını bulamıyorsan ancak yetki bulabilirseniz sorabiliyorsunuz. Bugün verilecek her bir imza Çakıroğlu gibi, Ateş gibi kardeşlerimiz şehit edilmesin diyedir. Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış biri Ankara'nın göbeğinde hayatını kaybetmişken susmak olmaz. Farklı görüşten de olsa susmak olmaz. Biz susmayacağız. Sonuna kadar Çakıroğlu’nun yanında olacağız, Ateş’in katillerinin peşinde olacağız" dedi.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem sözlerini eleştiren Oğan, "Millet İttifakının ifade ettiği şekilde bir sistem yok. Biz saf ve temiz hormonsuz parlamenter sisteme geçeceğiz. Parlamenter sistemi doğru uygularsanız başka bir sisteme gerek yok zaten. Başkanlık sistemi ile bu ülke paramparça edildi ve bu yine ancak başkanlık sistemi ile toparlanabilir. Bu nedenle 1 dönem başkanlık sistemi ile devam edilecek ve bu dönemin sonunda parlamenter sistem hazırlıkları tamamlanarak geçiş yapılacak" diye konuştu.

Kadınların temsiliyetinin eşit olması gerektiğinin önemini belirten Oğan, "Hedefim kadınlara ayrı bir kota uygulaması değil eşitlik uygulamasını sağlamaktır. Kota sözcüğü bile eşitsizlik anlamına geliyor. Türkiye'de kadın oranı yüzde 50 ise neden temsiliyette de bu olmasın? Siyaset sadece yaşlı beyefendilerin işi olmayacak" ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de kiralık konut fiyatı durdurulamıyor... Bir yılda yüzde 182 artış!
 
İzmir ile Üsküp arasında kardeşlik anlaşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arıkan ‘hedef 300 bin’ dedi… Yeniden Refah İzmir’de imza seferberliği!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın cumhurbaşkanlığı ...
AK Parti'den emekli zammı açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "En düşük emekli aylığının ...
Millet İttifakı liderleri Malatya’da buluşacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 24 Mart'ta Millet İttifakı liderlerinin ...
 
BBP lideri Destici, oy hedeflerini açıkladı
Seçime iki aydan az bir süre kala Ankara'daki siyasi trafik de hız kazandı. ...
İYİ Parti'de aday adaylığı başvuruları yarın sona eriyor
İYİ Parti'de milletvekili aday adaylığı başvuruları yarın sona eriyor. ...
Vatan Partisi İzmir’de imza seferberliği… Başkan Cengiz: Arap atı gibi geç açılıyoruz
Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, Vatan Partisi Genel Başkanı ...
 
İnce, İzmir’den kaç imza topladı
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için TBMM'de grubu bulunmayan veya yeterli sayıya ...
CHP'den belediyelere 'ramazan' genelgesi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ramazan ayı nedeniyle belediye ...
İYİ Parti İzmir’de ön seçime geri sayım... Cinsiyet kotası detayı!
İYİ Parti Genel Merkezi’nin 14 Mayıs genel seçimlerinde milletvekili listelerinde ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva