HABERLER>GÜNCEL
23 Şubat 2015 Pazartesi - 08:33

Off-road gezisi faciayla bitti: 3 ölü

Aydın'ın Söke İlçesi'nden İzmir'in Tire İlçesi'ne arazi araçlarıyla yola çıkan off-road topluluğu üyelerinin konvoyunda meydana gelen kazada kontroldan çıkan arazi aracı 70 metreden, içinde su bulunmayan dere yatağına yuvarlandı. Kazada Aydın Barosu üyesi iki avukatlardan Ferat Sayın ve meslektaşı Özge Özkeskin ile babası Mehmet Sayın öldü.

Off-road gezisi faciayla bitti: 3 ölü

AYDIN - Kaza, bugün saat 15.30 sıralarında, Tire'ye bağlı Başköy Mahallesi'nin yüksek kesimlerinde meydana geldi. Aydın'ın Söke ilçesinden 13 araçla hareket eden off-road topluluğu üyeleri, dağ yolları üzerinden İzmir'in Tire ilçesine yola çıktı.

Başköy Mahallesi Hayit Alanı Mevkii'ndeki sarp araziden ilerleyen konvoyda, Özge Özkeskin'in yönetimindeki 09 JN 343 plakalı arazi aracı, virajda kontrolden çıktı. Araç, yaklaşık 70 metre yükseklikten 'Aç Öldüren Deresi' adlı, içinde su bulunmayan dere yatağına yuvarlandı. Araç hurdaya dönerken; sürücü Aydın Barosu üyesi avukat Özge Özkeskin, meslektaşı Ferhat Sayın ve onun babası Mehmet Sayın kanlar içinde kaldı. Konvoydakilerin ihbarı üzerine kaza sağlık, AKS 110 ve jandarma ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine harekete gelen sağlık ekipleri, sürücü Özge Özkeskin ile Mehmet Sayın'ın kaza yerinde öldüğünü belirledi. Araçtan çıkartılan Ferhat Sayın ise ambulans Tire Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından Özge Özkeskin ile Mehmet Sayın'ın cesedi Tire Devlet Hastanesi morguna getirildi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_02/2015_02_22/49690ca0407d005c3eaa60dfc5eafa75.jpg
 
 Aydın Barosu'na kayıtlı avukatların Söke'de çalıştıkları ve topluluk üyeleriyle sık sık bir araya gelip Ege Bölgesi'nin farklı noktalarına off-road gezilerine katıldıkları öğrenildi. Üç kişinin yaşamını yitirdiği kazada, topluluk üyeleri ile ölenlerin yakınları büyük üzüntü yaşadı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı. 
 
BİR EŞİNİN BİR AĞABEYİNİN FOTOĞRAFINI ÖPTÜ
İki avukatın cenazesi için Söke Adliye Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Yıldırım, Kuşadası, Söke ve çevre ilçelerinin baro temsilcileri, avukatlar ve Özkeskin ile Sayın'ın yakınları katıldı. Avukatlar Özkeskin ve Sayın'ın cenazeleri adliye binası önünde hazırlanan masaların üzerine konulurken, tabutlarının üzerine cüppeleri örtüldü. Cenazeler getirildiğinde gözyaşları sel oldu.

Meslektaşları, genç avukatların tabutlarına karanfil bıraktı. Avukat Müge Sayın, törende eşi Ferhat Sayın'ın ve ağabeyi Özge Özkeskin'in tabutları başındaki fotoğralarını alıp, sırayla öpüp, "Haklarınızı helal edin. Allah bana uzun ömür verirse emanetlerinize sahip çıkacağım inşallah. İkisi de ipek gibi çocuklardı. Burada bile ayrılmadılar, yan yanalar" demesi yürekleri dağladı.


 
Eşi, ağabeyi ve kayınpederini kaybedip, üç acı birden yaşayan Müge Sayın, Başsavcı Yıldırım'a da seslenerek, "Off-road yasaklansın. Bir şeyler yapın. Off-road yapacaklarına doğa yürüyüşüne çıksınlar" dedi. Sayın eşi için de, "Çok mutluyduk, beni nasıl bırakıp gittin? Oysa, sabah evden çıkarken gitme demiştim" diyerek ağladı. Mehmet Sayın'ın naaşı ise Adliye önündeki tören sırasında cenaze aracında bekletildi. Funda Özkeskin de eşi Özge Özkeskin'in ardından gözyaşı döktü.
 
'ŞEREFLE TAŞIDIKLARI CÜPELERİYLE UĞURLUYORUZ'
 Törende duygusal bir konuşma yapan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, "Baro başkanlığı zormuş, bugün öğrendim. Özge okul arkadaşımdı. Çok sevdiğim bir meslektaşımdı. Ferhat, oğlum gibiydi. Bu en zor görev. Her ölüm erken derler. Bu gerçekten erken ölüm oldu. Üstlerinde şerefle taşıdıkları cüppeleriyle onları uğurluyoruz. Sadece adliye personeli, savcılar, meslektaşları değil bütün Söke onlar için ağlıyor. Yüreğimizde yaşayacaklar" dedi.
 
YANYANA TOPRAĞA VERİLDİLER
 Söke Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Yıldırım da, "İnanç olarak ölümü yok olma, bitmle olarak görmüyoruz. İnşallah ileride hepimiz bu yolda gidip, bir yerde buluşacağız. İnşallah cennette buluşmak dileğiyle arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.
 
Buradaki törenin ardından cenazeler ikindi vakti Koca Cami'ye götürüldü. Camideki törene CHP Aydın Milletvekili Ömer Lütfü Baydar, Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşınan cenazeler, Granta Mezarlığı'na götürülüp yanyana toprağa verildi. (dha)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Servis şoförleri için yeni düzenleme
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, servis şoförleri ...
'Operasyonda PYD ile çalışıldı' iddiasına yanıt
Süleyman Şah operasyonunda PYD ile birlikte hareket edildiği iddiaları ...
Adriana Lima Taksim'de eylemcilerin arasında kaldı
Bir kozmetik firmasının reklam filmi çekimleri için İstanbul'a gelen dünyaca ...
 
İç Güvenlik Paketi görüşmelerine Çelebi damgası
Meclis'te "İç Güvenlik Paketi" tasarısının maddeleri oylanırken söz alan ...
Şah Fırat operasyonundan ilk fotoğraflar
Süleymah Şah türbesini Türkiye sınırına yakın Suriye topraklarındaki Eşme'ye ...
İşte Süleyman Şah Türbesi'nin yeni yeri
Türkiye'nin Suriye sınırları içerisindeki toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki ...
 
Yargıtay İzmir'deki seri katil için kararını verdi!
İzmir'de 5 yıl önce önce bankada çalışan Esra Yaşar, ardından üniversite ...
İzmir'in 'Hayalet Gemisi' için düğmeye basıldı!
Dikili Çandarlı sahilinden, fırtınanın etkisiyle, mürettebatsız olarak ...
Özgecan'ın otopsi raporu açıklandı!
Mersin'de hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın otopsi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva