HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2022 Perşembe - 08:13

OBM yetkilileri açıkladı… İzmir yangınlara ne kadar hazırlıklı?

Havaların ısınması ile gündeme gelen orman yangınları hakkında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri açıklamalarda bulundu. Yetkililer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin orman yangınlarını tespit etme sistemi ile ilgili ise, "O sistemin daha gelişmişini 2008 yılından beri kullanıyoruz. Bizim 30 tane kameramız ormanlarımızı gözetliyor. Geçen yıl yaptığımız yazılım güncellemesi ile de ormanlardan yükselen bulutun duman mı yoksa toz bulutu mu olduğunu ayırt edebilen ve yerin koordinatlarını en yakın ekiplerimize iletecek sistemi kullanıyoruz" ifadelerini kullandı.

OBM yetkilileri açıkladı… İzmir yangınlara ne kadar hazırlıklı?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz yıl yaşanan yangın felaketleri sonrası havaların ısınması ile yeniden gündeme gelen orman yangınları hakkında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri Ege'de Son Söz'e konuştu.

Yangınlara İzmir Orman Bölge Müdürlüğü olarak hazır olduklarını belirten yetkililer, sıkça gündeme gelen uçak ve helikopter eksikliği ile ilgili ise "1 Mayıs'tan itibaren olası bir yangın durumunda müdahale edecek olan helikopterimiz de devreye girmiş olacak. Biz yaz sezonuna hazırız" ifadelerini kullandı.

Yangın sezonunun başlamadığından kaynaklı olarak henüz personel alımını tamamlamadıklarını aktaran yetkililer, "Eksiklikler var hizmet alımı ile ilgili... Bunları tamamlayacağız. Yangın sezonu tam olarak başlamadı. Bizler Haziran ayında personel sayımızı, hizmet alımı yolu ile tamamlayacağız" dedi.

ALTERNATİF PİKNİK YERLERİ BELİRLENDİ
Haziran ayı itibari ile ormanlara girişin yasaklandığını vurgulayan yetkililer, "1 Haziran itibari ile ormanlara giriş çıkış yapımını yasaklayacak kararı İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger imzaladı. Bu karar doğrultusunda ormanlara vatandaşların giriş ve çıkışı 1 Haziran tarihinden 31 Ekim tarihine kadar yasaklı olacak. Alternatif piknik yerleri de bu süreçte belirlendi ve vatandaşlar oralarda rahatlıkla pikniklerini yapabilecekler. Buradaki amaç insanların gelişi güzel bir şekilde ormanlara girmesini ve olası bir yangın riskini oluşturmasını engellemek" diye konuştu.

İzmarit konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan yetkililer, "Sigara izmariti orman yangınları konusunda bir tehlike taşıyor tabiî ki. Bu nedenle gerek araçla ormanlık alan yakınlarından geçen gerekse yangın açısından riskli alanlarda bulunan vatandaşlar izmaritlerini gelişi güzel atmamalarını rica ediyoruz. Bunun yanında bağ bahçe temizliklerini ateşle yapmasınlar. Herhangi bir duman ve yangın şüphesi olan durumlarda bizlerinde entegre olduğu 112 acil hattından ve 177 hattından bizlere bildirsinler" ifadelerini kullandı.

2008'DEN BERİ KULLANIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde lansmanını yaptığı Akıllı İhbar Sistemi'nin daha gelişmişini 2008 yılından beri Ege Ormanları için kullanıldığını belirten yetkililer, "Bizler Büyükşehir Belediyesi'nin hangi amaçla ne yaptığını bilmiyoruz... Ancak o sistemin daha gelişmişini 2008 yılından beri kullanıyoruz. Bizim 30 tane kameramız ormanlarımızı gözetliyor. Geçen yıl yaptığımız yazılım güncellemesi ile de ormanlardan yükselen bulutun duman mı yoksa toz bulutu mu olduğunu ayırt edebilen ve yerin koordinatlarını en yakın ekiplerimize iletecek sistemi kullanıyoruz.  Biz bu sistemi özellikle kulecilerimizin göremediği yerlere konuşlandırıyoruz. Bu sayede bizim ormanlarımız yüzde 100 olarak gözlemleniyor. Bizler insanların hataları ile çıkartılacak yangınlar hariç diğer tüm yangın tehlikelerine karşı hazırız" dedi.

 
Omicron'un 2 yeni alt varyantı tespit edildi
 
Mehmet KARABEL yazdı... Buraya kadar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşu kavgasında kan aktı... Pompalıyla dehşet saçtı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde komşular arasında çıkan kavgada pompalı tüfekle ...
Erdoğan'dan liderlere bayram tebriği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ve Libya Millî ...
Erdoğan'dan şehit ailesine başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekat Bölgesi'nde şehit olan Teğmen ...
 
Şehit oğlunun cenaze namazını kıldırdı!
Şehit Teğmen Talha Bahadır’ın cenaze namazını babası Hakkı Bahadır kıldırdı
Bayramda kardeş kanı döküldü... Önce barıştı sonra öldürdü
Menderes'te tartıştığı kardeşini bıçakla öldüren şüpheli, tutuklandı.
Kahreden kaza! 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Adıyaman’da, Abdulsamet O.’nun (16) otomobille çarptığı motosiklette sürücü ...
 
Piknik yaparken su yükseldi, mahsur kaldılar!
Adana'da piknik yapmak için Kapıkaya Kanyonu'na giden ve su seviyesinin ...
AFAD gönüllüleri yarım milyonu geçti
AFAD Başkanlığı, AFAD gönüllüsü sayısının 530 bine yükseldiğini duyurdu.
Korkunç olay! 2 kuzen vurulmuş halde bulundu
Şırnak’ın İdil ilçesinde, park halindeki kamyonette Ömer Kaya (42) ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva