HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2015 Cumartesi - 12:27

New York’un turizm patronu Çeşme’ye hayran kaldı: Ne yapmam lazım?

Çeşme'ye hayran kaldığını belirten New York Belediyesi Turizm Daire Başkanı Markowitz, "Buraya belediye başkanı adayı olmak için ne yapmam gerekiyor?" diye sordu.

New York’un turizm patronu Çeşme’ye hayran kaldı: Ne yapmam lazım?

İZMİR - Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın misafiri olarak Çeşme’ye gelen New York Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz'in 'Kalbi Ege’de kaldı'. 

Kentin 9 bölgesini gezerek '9 Durak 9 Deneyim'i boyunca Çeşme'de olmaktan ne kadar mutlu olduğunu sık sık dile getiren Marty Markowitz, "Denizi, rüzgarı, tarihi, kültürü ve mutfağı keşif merakınızı sürekli olarak cezbediyor. Amerikalılar için Çeşme’nin dört mevsim yeni deneyimlere açık, samimi bir turizm noktası olduğunu özellikle söylemek istiyorum” dedi.
 
TÜRKİYE'NİN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAK
Türk dostu olarak tanınan Marty Markowitz, “9 Durak 9 Deneyim" felsefesi ile Çeşme’nin dünya üzerinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında olduğunu dile getirdi şöyle devam etti: "Amerikalılar farklı deneyimlerin peşinden gidiyor. Butik oteller zengin tarihi, masmavi denizi ve yöresel lezzetleri düşünüldüğünde Çeşme, Amerikalılar için yeni bir keşif yeri olacaktır. Çeşme’nin İzmir ve Türkiye’ye marka değerini artıracağına inanıyorum.’’ dedi.
 


ÇEŞME'YLE TANIŞANLAR ÇOK ŞANSLI
Doğal güzellikleriyle büyülendiği Çeşme'nin, kültürü ve kimliğine duyduğu hayranlığı da gizleyemeyen Markowitz, kendi ofisinin penceresinden görebildiği tek manzaranın başka bir binanın duvarı olduğunu kaydederek, Çeşme'de yaşayan ve seyahat etme imkanı bulanların ne kadar şanslı olduğunu ifade etti. İş için 'fazlasıyla gönüllü' olduğunu vurgulayarak "Çeşme belediye başkanlığına aday olmam için ne yapmam gerekiyor?" diye soran Markowitz, "Şimdiden Türkçe öğrenmeye başladım" dedi. New York'ta Çeşme'yi tanıtacağını kaydetti.
 
HER MEVSİM FARKLI BİR DENEYİM
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise Kültür ve Turizm Daire Başkanı Markowitz'in yorumlarını heyecan verici olduğunu söyledi. Dünya üzerinde keşfedilmeyi bekleyen değerler arasında gösterilmenin önemini vurgulayan Başkan Dalgıç, "Çeşme, sadece yaz aylarında değil yılın her mevsimi ve her haftası ve gününde  misafirlerinin farklı deneyim ve keşifler elde etme şansını bulduğu bir kaynak... Doğal güzelliklerimizin yanı sıra kültür, tarih ve Ege'nin konukseverliğiyle Reisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Çeşme merkez ve Alaçatı'da yılın her günü misafirlerimizi ağırlamak istiyoruz" diye konuştu.
  
Markowitz, Başkan Dalgıç'a Brooklyn Nets Basketbol Takımı resmi şapkası ve 'New York'un en lezzetli çikolatası'nın yanı sıra New York kentini temsil eden "NYC" rozeti armağan etti. Dalgıç ise kente hayran kalan Markowitz'e Çeşme'nin karakteristik özellikler arasında yer alan karabaş otu, kekik ve zeytinyağı ile Çeşme'de yetişen üzümlerden yapılan şarap hediye etti.
 
'9 DURAK 9 DENEYİM' HER MEVSİM ÇEŞME
Coğrafi açıdan kolay ulaşılabilen, 5 yıldızlı otellerin yanı sıra çok sayıda butik oteli de bünyesinde barındıran Çeşme, karakteristik mimarisi, farklı gastronomik deneyimler sunan zengin ve lezzetli mutfağı ile kültürel bir kavşak sayılıyor. 9 Durak 9 Deneyim kampanyası, eğlence ve gece hayatı sevenlerden doğa turizmine, eno turizmden kaplıca turizmine ve su sporlarına uzanan çok geniş bir perspektifte misafirlerini ağırlayan, Türkiye’nin en eski ve bilinen destinasyonlarından olan Çeşme’nin yeterince bilinmeyen yönleri ile beldelerinin tanıtılması ve sezonun 10 aya çıkarılabilmesi amacıyla başlatıldı. Çeşme Merkez’in yanı sıra Reisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Alaçatı ile 9 farklı durakta 9 farklı deneyim imkanı sunmayı amaçlayan proje kapsamında bir dizi çalışma yürütülecek. Bu projelerle birlikte Çeşme’nin sadece bahar ve yaz aylarında değil, sonbahar ve kış aylarında da seyahat severler için bir cazibe merkezi olması hedefleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ın parklarına çocuk eli değecek
Belediyecilik hizmetlerinde katılımcı demokrasi anlayışını hayata geçiren ...
Karşıyaka’da ağaçlar dile geldi: Taşınıyorum!
İzmir’de Karşıyaka Belediyesi, yaya yolu üzerinde kalan ağaçları söküp ...
Menderes semaları uçurtma şenliğiyle renklendi
Bu yıl altıncısı düzenlenen Uçurtma Şenliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
 
‘Bilim kenti’ Bornova’da yeni proje: Köyde hayat var!
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde geleceğin bilim insanlarını yetiştiren ...
Kocaoğlu ile gündem: Eroğlu’na toplu yanıt, Kordon ve stat mesajı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu AK Parti’nin seçim dönemlerinde ...
Konak'ta 1 Mayıs dayanışması
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 1 Mayıs İşçi Bayramı, Emek ve Dayanışma ...
 
Başkan Soyer işçilerle buluştu: Hayatımın en mutlu günü
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 Mayıs’ta 205 belediye işçisine ...
Buca'da büyük coşku: Bize her gün 1 Mayıs
Buca Belediyesi işçileri, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı çoşku ile kutladı. Belediye ...
Urla'da emekçi bayramı coşkusu
1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Urla Jandarma Kavşağı’ndan Urla Cumhuriyet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva