HABERLER>GÜNCEL
20 Temmuz 2022 Çarşamba - 11:05

Nazmi Arıkan cinayetinde kritik gelişme!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde çiftlik evinde öldürülen Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan (69) ile şoförü Şerif Eker'in (46) öldürülmesi ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Gözaltına alınan ve sevk edildiği adliyede tutuklanan Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya'nın, sevk edildiği mahkemede hakkında suçlamaları kabul etmeyip, kendisine komplo kurulduğunu söylediği öğrenilirken detaylı ifadesi ortaya çıktı.

Nazmi Arıkan cinayetinde kritik gelişme!

Çifte cinayet şüphelisi Ufuk Akçekaya, ifadesinde cinayeti kendisinin işlemediğini, Arıkan ve şoförünün maskeli bir kişi tarafından öldürüldüğünü öne sürerek suçlamaları kabul etmedi. Ancak evdeki lamba anahtarında ve Nazmi Arıkan'ın arabasında kanlı parmak izi çıktı. Akçekaya tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gelibolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren Akçekaya, "Nazmi Arıkan'ı 2015'ten beri tanırım. Kendisi ile aramızda ticari ilişki mevcuttu. Nazmi Arıkan sahibi olduğu eğitim kurumlarını 10 yıl süre ile yaptığımız anlaşma sonucu isim hakkı şeklinde verdi."

"3. yılın sonunda 130 bin liralık borcunu tahsil edemediği gerekçesiyle anlaşmayı sona erdirdi. Bu süreçten sonra benim ticari ilişkilerimle ilgili büyük bir kaos meydana geldi. Bu kaos neticesinde itibari olarak zarar gördüm."

"Bu sözleşmenin temmuz ayında sona erdirilmesi nedeniyle veliler tarafından ve kurumumuz ile ilgili diğer alacaklılar tarafından çok fazla sıkıştırıldık. Ücret iadesi ve kayıt iptalleri gerçekleşti. Maddi ve manevi yönden büyük bir zarara uğradım" dedi.

"10 MİLYON DOLAR VERECEK"
Ufuk Akçekaya ifadesinde şunları söyledi: "Benim Nazmi Arıkan'dan 5 milyon dolar, Beykent Kolejlerinden ise 8.8 milyon dolar alacağım bulunmaktaydı. Fahrettin Ceylan isimli tanıdığım kişi bayramın ikinci günü olan Facetime uygulaması üzerinden beni arayarak Nazmi Arıkan'ın Gelibolu'daki çiftliğinde bana 10 milyon dolar değerinde altın ve nakit para vereceğini söyledi."

"Nazmi'nin beni beklediğini, bayramın üçüncü günü olan 11 Temmuz'da gitmemi ifade etti. Bu tarihten 10 gün kadar önce Fahrettin Ceylan yine beni aradı ve bu konu ile ilgili anlaşma sağlanabileceğini, kendisinin Nazmi ile görüşeceğini bana söylemişti."

ÇİFTLİKTE VE ŞÜPHELİNİN EVİNDE AYNI BIÇAKLAR BULUNDU
Çiftlikte ele geçirilen 'Taner Mahan' yazılı kanlı bıçağın aynıları şüpheli Akçekaya'nın Etiler'deki evinde yapılan aramada da bulundu. Aynı üretim kanalından çıktığı düşünülen 10 adet benzer bıçak hakkında da ifade veren Akçekaya, "Ben ikametimde ele geçirilen bıçakları 2020 yılının Aralık ayında 2021 yılbaşı için hediyelik olarak Fahrettin Ceylan ile birlikte yaptırdık."

"İkamette ele geçen bıçakları pandemi dolayısıyla sahiplerine teslim edemedim. Ben kendimin hediye edeceklerimi ikametime getirdim. Fahrettin Ceylan ise kendi tanıdıklarının isimleri yazan bıçakları teslim aldı. Taner Mahan isimli kişi Fahrettin Ceylan'ın finansçı arkadaşıdır."

"Ben kendisi ile 2-3 kez yüz yüze görüştüm. Bunun dışında kendisini çok fazla tanımıyorum. Olay yerine bu bıçak ne şekilde geldi bilmiyorum. Bu ayrıntı eylemi Fahrettin Ceylan ve ekibinin yaptığının kanıtıdır" dedi.

CiNAYETTEN SONRA MUSLUKTA KAN LEKELERİNİ YIKAMIŞ
Cinayetin işlendiği çiftlik evinde olaydan sonra elindeki kan lekelerini muslukta yıkadığı ve daha sonra kağıt havluya sildiği ortaya çıkan Akçekaya, "Tekrar etmem gerekirse ben hatırladığım kadarıyla ikametten elimi yıkadıktan sonra çıktım" dedi. Çiftlik evinde salonun aydınlatmasını sağlayan lamba anahtarında ve Nazmi Arıkan'ın arabasında kanlı parmak izi bulunan Akçekaya, "Bu izin ne olduğunu tam olarak hatırlamıyorum" diye yanıt verdi.

ÇİFTLİK EVİNİ KUNDAKLAMA GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ
Katil zanlısı, saat 00.15 sıralarında kendisini köye bırakan taksi şoförünü arayıp, alınmasını istedi. Çiftlik evini de burada bulduğu kimyasal malzemeler ile yakarak kundaklama girişiminde bulundu. Ayçiçeği tarlasından asfalt yola giderken de suç aleti bıçağı araziye sakladı. Jandarma özel ekipleri, 4 gün boyunca 5 dönüm arazide metal dedektörü ve dedektör köpekle birlikte arama yaptı ve üzerinde kan izleri de olan suç aleti bıçağı buldu. Jandarma özel timi, Akçekaya'nın Karainebeyli köyüne geldiğindeki ve cinayetin ardından İstanbul'a döndüğündeki kıyafetinin de farklı olduğu tespit edildi.

Akçekaya, dün tasarlayarak kasten öldürme suçundan adliyeye sevk edildi. Jandarmadaki sorgusunda Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'i kendisinin öldürmediğini, çiftlik evine ise alacağı olduğunu öne sürdüğü parayı almaya geldiğini söyleyen Akçekaya, cinayeti aydınlatmak için oluşturulan jandarma özel timlerinin elde ettiği deliller göz önünde bulundurularak tutuklandı. Akçekaya'nın mahkemedeki ifadesinde de hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip, kendisine komplo kurulduğunu söylediği öğrenildi. (Sabah)

 
Su çalıştayları Seferihisar’da başladı
 
TMO duyurdu! 'Bir kilo ürün kalmayacak'!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Özer müjdeleri sıraladı... Milyarlık İzmir yatırımları!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün yaptıkları değerlendirmeler sonunda, ...
Firari FETÖ’cüler dağ evinde yakalandı
Adana polisi, FETÖ yöneticiliği ve üyeliğinden kesinleşmiş hapis cezasıyla ...
Ege Üniversitesi’nde köpek şoku… 12 ısırıklı mezuniyet!
Ege Üniversitesi’nde yapılan mezuniyet töreninde başı boş bir köpek kep ...
 
İzmir'de ölüm içkisi baskını: Şebeke çökertildi!
İzmir'de boş alkol şişelerini toplayıp, merdiven altı içki imalatı yaparak, ...
Karşıyaka’da hareketli anlar… Tacizciye halk engeli!
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bir erkek çocuğunu taciz ettiği öne sürülen ...
KPSS-2022/1 yerleştirme sonuçları açıklandı
ÖSYM tarafından 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında tercihleri yapılan ...
 
Çakmakların içine uyuşturucu saklayan şüpheli gözaltına alındı
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, şüpheli hareket eden bir kişinin üst aramasında ...
İzmir'de kanlı kavga!
İzmir'in Tire ilçesinde çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı.
TBMM lokantasına yüzde 50 zam: Yeni fiyatlar ne kadar?
Zam yağmurundan sonunda Meclis lokantası da nasibini aldı. Meclis lokantasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva