HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Aralık 2018 Pazartesi - 11:34

Narlıdere'ye ekolojik merkez yolda

Narlıdere Belediyesi, Engelliler için gerçekleştirdiği hizmetlere bir yenisi eklemek için çalışmalara başladı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un ‘Gerçekleştirmekten en çok mutlu olduğum projeler’ olarak isimlendirdiği engelli çocuklar için hazırlanan projelere bir yenisi ekleniyor. Nar Taneleri Eko Çiftlik ve sosyal yaşam projesi hayata geçiyor.

Narlıdere ye ekolojik merkez yolda

Narlıdere belediyesi, Narlıdere zihinsel engelliler derneği ortak projesi olarak geçen dönem İzmir kalkınma ajansına (İZKA) sunulan 892,269,00 TL bütçeli,Narlıdere sahilevlerinde, denize 100 metre mesafede, 8000 metrekare alan içinde tümü ahşaptan dersliklerin, atölyelerin, kafelerin, amfi tiyatronun, büfelerin, evcil hayvan barınaklarının, dinlenme alanlarının, spor sahalarının, hobi bahçelerinin olduğu "Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Projesi" kabul edildi ve start aldı. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Narlıdere Belediye Başkanı  Abdül Batur, 2005 yılından bu yana engellerin kaldırıldığı bir belediye olarak, "NarTaneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Projesi"ile birlikte yine ilklere imza atmanın gurunu ve sevincini yaşadıklarını ifade etti. Batur “ 2005 yılından bugüne özel çocuklarımız için hazırladığımız çalışmalara yenilerini ekleyerek devam ediyoruz.  Nar Taneleri Akşam Bakım Merkezimiz ve Nar Taneleri özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezimiz ile özel çocuklarımızın ihtiyaçlarını bugüne kadar karşılamaya çalıştık fakat büyüyen ve gelişen Narlıdere ile maalesef engelli birey nüfusundaki artışta büyüdü. Artan ihtiyaçları karşılamak ve örnek bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadık. Narlıderemizin en güzel yerlerinden biri olan Sahilevlerinde, 8000 metrekare alan içinde dersliklerin, atölyelerin, kafelerin, amfi tiyatronun, büfelerin, evcil hayvan barınaklarının, dinlenme alanlarının, spor sahalarının, hobi bahçelerinin olduğu, modern bir kampüs havasında "Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Projesimizi hayata geçiriyoruz.Narlıdere'de Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği başkanı Besim Toker ve Platform İZMİM ve İZKA desteği ile birlikte çok güzel işe imza attığımızı düşünüyorum. Türkiye’ye örnek olan Nar Taneleri Akşam Bakım Merkezimiz ve Nar Taneleri özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezimiz gibi Nar Taneleri EkoÇiftlik ve sosyal yaşam projemizinde örnek alınan bir proje olacağını düşünüyorum. Proje çizimlerinin tamamlanmasının ardından inşaat çalışmalarına şubat ayında başlamayı planlıyoruz. Biz tüm çalışmalarımızı gerçekleştirirken özel çocuklarımıza ve ailelerine, her gün faydalı olabilen çalışmalar tasarlıyoruz. Günü kurtarmaya değil, hayatı paylaşmaya çalışıyoruz. O yüzden biz yaptığımız tüm çalışmalar ile ‘bir gün değil, her gün yanınızdayız’ diyoruz.” dedi.

İYİLİK YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Projesi, Platform İZMİM tarafından hazırlacak Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi detayları ile ilgili bilgi veren İZMİM yönetim kurulu başkanı Alp Burkut, ‘Narlıdere Belediyemiz, Narlıdere'de Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği ile birlikte, iyilik yapmak için destek olduğumuz bu proje, örnek alınacak bir proje olacak’ dedi. Burkut “Uluslararası mimarı yansımaların baz alınarak  hazırlayacağımız merkezin projesi, dünya çapında kabul görecek ve örnek alınacak bir çalışma olmasını hedefliyoruz. Kendi elektriğini üreten, doğa dostu, modern mimarisi, geniş kapsamlı bir kampüs havasında ve uluslararası standartlarda hazırlanacak olan "Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Projesi" yaklaşık 30 gün içinde projesini hazırlayacağız. Bu özel çocuklarımıza İyilik yapmak için yola çıktık, katlanarak büyümesi umuyoruz” dedi.

 
Altay evinde kayıp!
 
Altınordu'da Eroğlu rotayı çizdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da engelsiz yaşam
Buca’yı engelli dostu bir kent haline getirmekten gurur duyduklarını belirten ...
Konak’ın araç filosu güçlendi
Uyguladığı tasarruf politikalarıyla yeni yatırımlar yapan, kamulaştırmalarla ...
Profesörlerden İzmir masası: Yeni başkan çok şanslı olacak
Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen "Yerel Yönetimde İzmir Modeli" sempozyumunda ...
 
Bornova'da hayata engel yok!
Bornova Belediyesi 5 yıl boyunca ilçedeki engelli vatandaşlar ve yatağa ...
Büyükşehir'den 'umut' projesi: Yeni dönem başladı
Üniversiteye hazırlık aşamasındaki gençlerle yapılan anket, yüzde 70'e ...
Bayındır'da dört nala şölen
Bayındır ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen rahvan at yarışları yapıldı. 
 
Bornova Belediyesi’nden tarımsal üretime destek
Bornovalı çiftçilere, Bornova Belediyesi ile Bornova Kaymakamlığı’nın ...
Bornova'da hayata engel yok
Sosyal yardımlardan eğitimlere, özel mekanlardan özel organizasyonlara ...
Buca'da 7'den 70'e pilates
Sağlıklı yaşamın yolunun spordan geçtiği anlayışıyla projeler üreten Buca ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva