HABERLER>EGE
13 Mart 2023 Pazartesi - 16:52

Mordoğan'daki kazaya 'indirimli' ceza!

İzmir'de, evin bahçe kapısına çarparak takla atan, Selin Kabakçı'nın (19) yaşamını yitirdiği, 12 kişinin de yaralandığı kamyonetin sürücüsü Eren Bodur (22), tutuksuz yargılandığı davada ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan indirim de uygulanarak 8 yıl 2 ay hapse çarptırıldı.

Mordoğan daki kazaya  indirimli  ceza!

Kaza, 15 Ağustos 2021'de, Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi Ardıç mevkisinde meydana geldi. Eren Bodur yönetimindeki 35 HA 7705 plakalı çift kabinli kamyonet, kontrolden çıkıp, evin bahçe kapısına çarparak takla attı. Kazada Selin Kabakçı yaşamını yitirirken, Bodur’un da aralarında bulunduğu 12 kişi yaralandı. Kazanın ardından gözaltına alınan, yapılan kontrolde 0.68 promil alkollü olduğu belirlenen Bodur, tutuklandı. Bodur, bir süre sonra tahliye edildi. Soruşturmanın ardından kaza sırasında alkollü olan ve 5 kişilik kamyonete 13 kişiyi bindiren Bodur hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' ve 'birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçlarından dava açıldı.

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden gelen raporda, Eren Bodur'un seyir halindeyken yola gereken düzeyde dikkatini vermediği, sağa dönüş manevrası yapacağı olay yeri kavşağa yaklaştığında aracının teknik özellikleri ve mevcut yükünü dikkate alarak hızını uygun düzeye düşürüp seyrini yol içinde kalacak şekilde sürdürmeye yeterli özeni göstermediği belirtildi. Bodur’un kavşağa süratli girdikten sonra sevk-idare hatasıyla kontrolünü kaybettiği, kamyonetinin kasa kısmında tehlike arz edecek şekilde yolcu da taşıdığı olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı ile asli derecede kusurlu olduğuna vurgu yapıldı.

SELİN VE DİĞER YARALILAR ALT DÜZEYDE TALİ KUSURLU
Raporda, Selin Kabakçı ve diğer mağdurların kamyonetin kasa kısmında kendi can güvenlikleri açısından tehlike arz edecek şekilde yolculuk yapmakla birlikte her biri kendi ölüm ve yaralanması üzerinde dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışı ile alt düzeyde tali derecede kusurlu olduklarının tespit edildiği belirtildi.

Öte yandan sanığın, kaza saatinde 0,68 promil alkollü çıktığı da raporda yer aldı. Geçen duruşmada savcı, Bodur hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' ve 'birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçlarından ceza istedi.

Tutuksuz sanığın yargılanmasına bugün İzmir 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Eren Bodur, taraf avukatları ve mağdurlardan bazıları katıldı. Duruşmada söz alan mağdur avukatları, sanığın üst hadden cezalandırılması talebinde bulundu. İddia makamı, esas hakkında mütalaasını tekrar etti. Esas hakkında mütalaaya ilişkin savunma yapan sanık avukatı, kazada mağdurların tali kusurlu olduğunu belirtip alt sınırdan ceza istedi. Son sözü sorulan sanık Bodur ise "Çok pişmanım keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Son sözüm ise çok üzgünüm" dedi. 

Savunmaların ardından heyet, kararını açıkladı. Eren Bodur, ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 9 yıl 9 ay 18 gün hapse çarptırılırken, iyi hal indirimiyle ceza, 8 yıl 2 aya çevrildi. Sanığın ehliyetine 3 yıl el konuldu. 
 

 
Ülker Bisküvi’den 75 milyon euroluk kredi anlaşması
 
ABD'de Silikon Vadisi Bankası çöktü; brent petrol fiyatı düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sokak ortasında silahlı saldırı... 1 kişi yaralandı!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sokakta silahlı saldırıya uğrayan kişi yaralandı.
Kız çocuğu dehşeti yaşadı... Annesi gözlerinin önünde katledildi!
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde dün evde tartıştığı eşi Arzu Tutal'ı (48) ...
Enkazdan çıktılar... İzmir'de yeni bir yaşam kurdular!
"Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ...
 
Denizli'de 653 internet sitesine erişim engeli!
Denizli'de, başta dolandırıcılık olmak üzere yasa dışı bahis ve fuhuş ...
Plajdan kum çalanlara para cezası!
Aydın'ın Didim ilçesinde plajdan kum çaldığı iddia edilen 4 kişiye para cezası kesildi.
Depremzede çift Manisa'da dünya evine girdi
Türkiye'yi yasa boğan depremlerde Hatay'daki evlerinin enkazından 36 saat ...
 
Bariyere ok gibi saplandı... Manisa'da feci kaza!
Manisa'nın Akhisar ilçesinde, otomobilin beton bariyerlere çarpması sonucu ...
Otomobil şarampole devrildi: 4 kişi yaralandı
Denizli'nin Babadağ ilçesinde otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 4 ...
Uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva