HABERLER>GÜNCEL
13 Nisan 2017 Perşembe - 16:51

MİT tırlarını durduran başsavcıda ByLock çıktı

MİT tırları soruşturması kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık hakkında hazırlanan iddianamede Bağrıyanık'ın cep telefonunda terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock yüklü olduğunun tespit edildiği belirtildi.

MİT tırlarını durduran başsavcıda ByLock çıktı

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık hakkında Antalya'da açılan davanın iddianamesinde, sanığın cep telefonunda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı "ByLock"un bulunduğu bildirildi.

Atandığı Antalya'da tutuklanan Bağrıyanık hakkında "terör örgütü kurmak veya yöneticisi olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla Antalya Başsavcı Vekili Sinan Tür tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Antalya Emniyet Müdürlüğünün 3 Şubat tarihli yazısına göre, sanığın ByLock programını telefonu üzerinden ilk olarak 19 Ağustos 2014'te kullandığının tespit edildiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca ByLock içeriklerini çözümleme çalışmalarının sürdürüldüğü, bu konuda düzenlenecek raporun daha sonra dava dosyasına sunulacağı kaydedildi.

Bağrıyanık ile ilgili FETÖ/PDY yöneticisi olduğuna dair kamu davası açmaya yetecek derecede şüphe oluşturan delil elde edildiği vurgulanan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli Süleyman Bağrıyanık'ın Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devletini, yurt içi ve dışında itibarsızlaştırmak ve terör örgütlerine yardım ediyor görüntüsü vermek maksadıyla bilerek ve isteyerek, haklarında bu nedenle kamu davası açılan asker şahıslar ile planlı ve sistematik bir organizasyonun parçası olarak, MİT tarafından Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu kapsamında yapılan faaliyetleri, bu faaliyetlere özgülenmiş tırlarda usul ve yasaya aykırı biçimde arama yapmak, yaptırmak, yapmaya teşebbüs etmek, sessiz kalmak vs. suretiyle bu görüntü ve bilgilerin basın-yayın organlarında yer almasına, devletin gizli sırlarını ifşa etmek kastıyla hareket ederek kamuoyunda herkes tarafından vatan hainliği olarak nitelendirilen eylemleri gerçekleştirdiği anlaşılmıştır."

Ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi isteniyor
İddianamede, alınan ifadeler doğrultusunda FETÖ/PDY'nin üst düzey yönetim kadrosuyla hareket ettiği, onlarla ayrı ve özel toplantılar gerçekleştirdiği, bu nedenle söz konusu örgütün yöneticilerinden olduğu tespit edilen Bağrıyanık'ın, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması istendi.

Bağrıyanık'ın cep telefonundaki klasörde yapılan incelemede FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen ve terör örgütüne müzahir Zaman gazetesinin binasına ait fotoğrafların bulunduğuna işaret edilen iddianamede, "Süleyman Bağrıyanık'ın cep telefonundaki internet geçmişi üzerinde yapılan incelemede, FETÖ/PDY mensuplarınca takip edilen ve örgütün propagandası ile bilgi akışının sağlandığı 'fuatavni' isimli Twitter hesabına çok defa giriş yapıldığı tespit edildi." değerlendirmesinde bulunuldu.

Sanığın FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgüt içi faaliyetlerde bulunduğu yönündeki tanık beyanlarına da işaret edilen iddianamede, Bağrıyanık'ın, telefonuna kesinlikle ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını ileri sürdüğü aktarıldı.

MİT tırlarının yasa dışı şekilde durdurulduğu dönemde Adana Cumhuriyet Başsavcısı olan Bağrıyanık, daha sonra tayin edildiği Antalya'da tutuklanmıştı. (AA)

 
İzmir'de eşini öldüren emekli polise ömür boyu hapis istemi
 
'Bücür'ün memleketinde gökten ceset yağdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de eşini öldüren emekli polise ömür boyu hapis istemi
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Müzeyyen N.'yi ...
Ata'nın Bergama'ya gelişinin 83'üncü yılına coşkulu kutlama
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yurt gezileri kapsamında İzmir'in ...
İzmir'de intihar mesaisi: Kocasına kızdı...
İzmir'de Konak Meydanı ile İskele arasındaki araç altgeçiti üzerinden ...
 
İzmir’de çocuğuyla intihara kalkışan babaya müebbet istemi!
Narlıdere’da ilaç parası bulamadığı gerekçesiyle oğlu, 5 yaşındaki M.H. ...
Başkan Kocaoğlu'na tehdit ve hakaret davasında ne karar çıktı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu sosyal paylaşım sitesi ...
Balkan ve Rumeli Göçmenleri referandum kararını açıkladı
İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma ...
 
İzmir'de arkadaş cinayeti: 17 yaşında katil oldu!
İzmir'in Buca İlçesi'ndeki parkta tartışan iki arkadaştan 17 yaşındaki ...
İzmir’de denizden ceset çıktı!
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde, 67 yaşındaki Ayşe Aydınlı'nın denizde cesedi bulundu.
'MİT tırları savcısı'na istenen ceza belli oldu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT tırları soruşturmasını yürüten eski ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva