HABERLER>SAĞLIK
28 Nisan 2022 Perşembe - 10:59

Minik Özalp, 13 ayda 9 ameliyat oldu... Hayata İzmir'de tutundu!

Kıbrıs'ta 13 ay önce dünyaya gelen Özalp Özdoğanoğlu, kısacık yaşamında tam 9 ameliyat oldu. Haziran ayında 10'uncu ameliyatına hazırlanan kısa bağırsak sendromu hastası Özalp bebeğin annesi Besime Özdoğanoğlu (30), "En büyük hayalim çocuklarım Özalp ve Özker'i evimizin bahçesinde birlikte oyun oynarken görmek" dedi.

Minik Özalp, 13 ayda 9 ameliyat oldu... Hayata İzmir de tutundu!

Kıbrıs'ta 24 Mart 2021 tarihinde, kısa bağırsak sendromu ile dünyaya gelen Özalp Özdoğanoğlu, bugüne kadar 9 farklı operasyon geçirdi. Kısacık ömrünü hastanenin yoğun bakım servisinde ve ameliyathanede geçiren Özalp, annesi Besime Özdoğanoğlu ile İzmir'deki tedavisi nedeniyle babası Salih Özdoğanoğlu (32) ve 5 yaşındaki ağabeyi Özker’den aylarca ayrı kaldı. Minik Özalp, haziran ayında geçireceği 10'uncu ameliyatı öncesi ailesiyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı.

Özalp'in doğumundan önce Kıbrıs'ta hemşire olarak çalışan Besime Özdoğanoğlu, minik oğlunun gözünü açtığı andan itibaren sağlık sorunları yaşadığını, tüm yaşamını onun tedavisine adadığını belirterek, şunları söyledi:

"Doğumdan sonra emzirdim ve yoğun şekilde kustu. 25 Mart'ta daha 1 günlükken tanı için ilk ameliyatını oldu. Kalın bağırsağının bir kısmının çok kalın, bir kısmının da kalem gibi geldiği belirlendi. Biopsi alındı ve sinir hücresi olup olmadığına bakıldı. 8-9 saatlik bir ameliyatta sinir hücresi bulundu. Kıbrıs'taki hastanede 'Bu çocuk yaşayamaz ve hayatını bu bağırsakla idame ettiremez' dediler. Yani bağırsağı çok kısa olduğu için yeterince beslenemeyip hayatını kaybedebileceğini öğrendim. Kıbrıs'ta tek vakayız. Bebeği elime verdiler, 'Yaşatabiliyorsanız yaşatın' dediler. Bizi, Ankara'ya sevk ettiler. 9 Nisan'da Ankara'da beslenmesini sağlayan damarlarla ilgili yeni bir ameliyat olması gerekti. Derisinin altına ana damarlardan beslenmesini sağlayan port takıldı. 3 ay kadar Ankara'da kaldık. Port enfeksiyon kaptığı için tekrar çıkarılıp, takılması gerekti. Bunların hepsi ayrı birer ameliyattı çünkü her seferinde anestezi aldı."

Özalp 3 aylıkken İzmir'e geldiklerini ve tedaviye Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ettiklerini anlatan Besime Özdoğanoğlu, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Çelik'in yaptığı ameliyatla bağırsağı açık olan minik Özalp'e stoma torbası takıldığını anlattı.

HAZİRAN'DA 10'UNCU AMELİYATI OLACAK
Haziran ayında yeni bir ameliyat olmayı beklediklerini, bir anne olarak zor zamanlar yaşasa da geleceğe umutla baktığını söyleyen Besime Özdoğanoğlu şöyle devam etti:

"Oğlum Özalp, İzmir'e geldikten sonra bağırsağı genişlediği için yeni bir ameliyat oldu. 13 saat süren ameliyatla bağırsağını ikiye ayırıp tekrar birleştirdiler. Özalp yoğun bakımda kaldı. Ameliyattan sonraki beşinci gün dikişleri açıldı. Yeniden ameliyata alıp bağırsağını tekrar ayırdılar. Karnında iki ostomisi vardı bir tane daha açıldı. İlk 4-5 ameliyatını bağırsakla ilgili, teşhis koymak ve bağırsağı uzatmak amacıyla geçirdi. Beslenmesini sağlayan portun takılması için birçok kez ameliyat geçirdi. Enfeksiyona çok açık bir sistem. O nedenle defalarca bıçak altına yattı. Bir anne olarak kötü hissettim. Doğum yaptım ve çocuğa çok bağlandım ama 'Bu çocuk yaşamaz' dediler. Vücudundaki yaraları görmek bile beni çok üzüyordu. Haziran ayında yapılacak ameliyatta torbası yine kalacak adaptasyonuna bakılacak. Bağırsağı genişlediyse yama yapılacak. Genişlemediyse genişletme ameliyatı yapılacak. En büyük hayalim çocuklarım Özalp ve Özker'i evimizin bahçesinde birlikte oyun oynarken görmek."

'ÖZALP GÜÇLÜ DURDU'
Kıbrıs'ta gardiyan olarak çalışan Salih Özdoğanoğlu da "Oğlumuzun tedavisi bizim için zor bir süreç oldu ama inşallah üstesinden geleceğiz Allah'ın yardımıyla. Kötü zamanlar geçirdik ama birbirimize daha çok bağlandık. Özalp de bizi yalnız bırakmadı, güçlü durdu. Kıbrıs'taki evimizde birlikte mutlu olacağımız günleri bekliyoruz."  (DHA)

 
Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti
 
Ekonomik güven endeksi düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son 24 saatte 16 can kaybı, 2 bin 479 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
Sağlık Bakanı Koca'dan açıklamalar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kapalı alanda maske zorunluluğunun kalkmasına ...
İçişleri Bakanlı'ğından 'maske' genelgesi
İçişleri Bakanlığı, "kapalı alanlarda maske kullanımı"na ilişkin genelge yayımladı.
 
Gizemli virüs Kanada'ya sıçradı!
İngiltere'de ortaya çıkan ve kısa zamanda 12 ülkede görülen nedeni belirsiz ...
Salgında günün bilançosu: Düşüş sürüyor!
Sağlık Bakanlığı koronavirüs tablosunu paylaştı. Buna göre Türkiye'de ...
Tabip Odası Başkanı Kaynak'tan maske uyarısı: Pandemi bitmedi ki!
Kapalı mekanlarda maske kullanımı zorunluluğunun kaldırılması, toplu taşım ...
 
Gizemli hepatitte artış: 28 Nisan'da rapor açıklanacak
İngiltere'de ortaya çıkan ve kısa zamanda 12 ülkede görülen nedeni belirsiz ...
Tarihi toplantı bugün: Maske zorunluluğu kalkacak mı?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun bugün toplanacağını açıkladı.
Son 24 saatte 15 can kaybı, 2 bin 604 yeni vaka
Son 24 saatte 2 bin 604 vaka tespit edildi, 15 kişi hayatını kaybetti.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva