HABERLER>GÜNCEL
7 Kasım 2021 Pazar - 09:51

Milli Piyango biletinin… Eski tadı kalmadı!

Milli Piyango’nun 2017’de özelleştirilmesinin ardından gideren azalan Milli Piyango biletine olan talep, dip yapmış durumda. İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, “Milli piyango bileti alan yok diyebiliriz. Fakat Kazı Kazan oyununa ilgi her geçen gün artıyor” dedi.

Milli Piyango biletinin… Eski tadı kalmadı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmirli Milli Piyango bayileri, eski günlerini mumla arıyor. 2017’de özelleştirilmeden önce yüzde 9 kazanan bayiler, şimdi yüzde 4.25 kazanıyor olmaktan şikayet ederken, Milli Piyango biletinin de eski havası kalmadığı görülüyor. Milli Piyango bileti satışları, özelleştirme öncesine göre yüzde 50’nin altına düşerken, şimdi moda, “Kazı Kazan” oynamak.

ÇAKMAK: KAYIT DIŞI KAZI KAZAN SATANLAR ÇOĞALDI
İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, “Milli Piyango bileti artık satılmıyor. İnsanlar bilet alma alışkanlığını yitirdi” dedi. Kazı Kazan oyununun son zamanlarda çok büyük rağbette olduğuna dikkat çeken Başkan Çakmak, bayi olmayan, odaya kaydı bulunmayan kişilerin Kazı Kazan sattığını, ikramiye çıkmış, parası ödenmiş biletin yeniden piyasaya sürüldüğünü hatırlattı. Piyasada kayıtdışı Kazı Kazan satanların kontrol edilememesinin çok büyük bir sorun olduğuna vurgu yapan Başkan Paşa Çakmak, şunları söyledi:

MİLLİ PİYANGO BİLETİ SATILMAMASI KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL
“Eskiden Milli Piyango bileti satmak isteyenlerden, savcılıktan iyi hal kağıdı bile istenirdi. Şimdi isteyen herkes, istediği yerde Kazı Kazan satabiliyor. Bu kontrolsüzlük de bir sürü dolandırıcılık olaylarına yol açıyor. Şimdi şirkete telefon ediyorsun, Kazı Kazan’ları ayağına getiriyorlar. Firma da zaten Milli Piyango bileti satmak gibi bir düşüncede değil, ne de olsa Kazı Kazan’dan fazlasıyla kazanıyorlar. Bilet satılmamış, kimsenin umurunda değil. 10 liralık Kazı Kazan var, 20, 30 liralık var. Yakında 50 liralık çıkacakmış.”

GÜNDE 600 LİRA KAZANAN DA VAR, 60 LİRA KAZANAN DA
Milli Piyangoyu alan şirketin yeni yeni oyunlar çıkardığını belirten Başkan Çakmak, “Bazı bayiler var, günde 11 bin, 12 bin liralık Kazı Kazan satarak 500-600 lira kazanabiliyor. Bazıları da haftada 1000, 1500 liralık satış yapıp 50-60 liralık kazançla hayatını sürdürmeye çalışıyor” dedi ve şu görüşlere yer verdi:

“Milli Piyango’nun cirosunun, Kazı Kazan’a olan ilgi sayesinde 3,5 milyon dolardan 13 milyon dolara yükseldiği konuşuluyor. İnsanlar eskiden kumar oynamak için Kıbrıs’a gidiyorlardı. Yeni düzenlemelerle, sanal dünyadaki oyunlarla Kıbrıs’a giden paralar, Türkiye’de kalıyor. Sırada tombala oyunu var. O da onaylanırsa, Milli Piyango’nun cirosu 25 milyon doları bulur. Zamanında yaptığımız bir basın açıklamasında, Milli Piyango’nun özelleşmesi durumunda kumarhaneye döner, demiştik. Nitekim öyle oldu. Bizim sanal dünyada şans oyunlarına değil, gezici bayilere ihtiyacımız var.”

ÇİÇEK: ESKİDEN 10 KAT DAHA FAZLA BİLET SATARDIM
Alsancak’ta 25 yıldır Milli Piyango bileti satan Seyfullah Çiçek, eskisi gibi kazanamamaktan yakınıyor. Milli Piyango biletine olan ilginin yok denecek kadar azaldığını, bu nedenle eskiden 10 günde sattığı biletin ancak 10’da birini aldığı halde onları bile satamadığını belirten Çiçek, “Eskiden yüzde 9.7 kazanıyorduk, şimdi yüzde 4.25… Bir haftada yaptığım satış, 1500 liralık bile değil. Düşünün, 60 lirayla ben karnımı nasıl doyuracağım, ailemi nasıl geçindireceğim?” diye dert yandı.

 
Ordudan Macron yorumu: Gerçeği ayırt edemiyor
 
AKUT'tan gerçeği aratman tatbikat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ormanda topladığı mantarlar sonu oldu!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ormandan topladığı mantarlardan yemek yapıp ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yırtılan ama çöpe atılmayan mektup!
Mehmet KARABEL yazdı... Yırtılan ama çöpe atılmayan mektup!
İşten kovulunca iş yerini cehenneme çevirdi!
Eskişehir'de bir binada kapıcılık yapan Yunus Emre Aydoğdu işten çıkarılmasına ...
 
Terör örgütünün kullandığı 4 sığınak imha edildi
Tunceli'de, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerce ...
KADES'e 227 bin 936 ihbar yapıldı
Kadına şiddetin önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla ...
Son 24 saatte 27474 vaka, 203 ölüm
Türkiye'de son 24 saatte 358 bin 326 COVID-19 testi yapıldı, 27 bin 474 ...
 
İzmir'de bulunan oklu kirpi doğaya bırakıldı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan oklu kirpi, Ödemiş Doğa Koruma ve Milli ...
WhatsApp'a 4 yeni özellik geliyor
WhatsApp, 4 yeni özelliğini aynı anda duyurdu. Güncellemeyle birlikte ...
İzmir'de şehit aileleri İYİ Partili Türkkan'ı kınadı
İzmir'de şehit ve gazi aileleri Bingöl'de şehidin ağabeyine küfreden İYİ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva