HABERLER>GÜNCEL
24 Ağustos 2009 Pazartesi - 00:00

Milletvekiline ’‘dur’’ yasağı!..

Başkanvekili Yakut önerdi, Meclis Başkanı Şahin olumlu yaklaştı. Milletvekillerine özel plakalar verilecek. Böylece vekillerin önü kesilemeyecek, protokol krizi yaşanmayacak. ’

Milletvekiline ’‘dur’’ yasağı!..



 
ANKARA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bakanlara verilen özel plakaların milletvekillerine de sağlanması için çalışma başlattı. Böylece vekillere de gittikleri yerlerin girişlerinde ve geçişlerde kolaylık sağlanacak. Özel plakalardan bakanların yanı sıra Meclis Başkanlık Divanı üyeleri, valiler, büyükelçiler ve üst düzey kamu görevlileri de yararlanıyor. Plana göre milletvekillerine verilecek plakalar ya kırmızı renkli olacak ya da üzerinde ’“TBMM’” veya ’“MV’” yazacak.
 
PROTOKOL KRİZİ OLMASIN DİYE
 
Konu, son yapılan Meclis Divan toplantısında, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut tarafından gündeme getirildi. Divan üyesi olduğu için kırmızı plakalı araca binecek olan Yakut, milletvekillerinin plakalarının farklı olması nedeniyle protokol krizi yaşandığını, buna çözüm getirilmesinin hem sorunları gidereceğini hem de milletvekili saygınlığına uygun olacağını ifade etti. Diğer divan üyelerinin de destek verdiği Yakut’’un bu önerisine, Başkan Şahin de olumlu yaklaştı. TBMM Başkanı Şahin, konuya ilişkin Hürriyet’’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
 
TRAFİK KANUNU DEĞİŞEBİLİR
 
’“Arkadaşlar, acaba milletvekili araçlarının plakasına milletvekilinin kısaltılmışı ’‘MV’’ veya Meclis’’in kısaltılmışı ’‘TBMM’’ yazılsa da milletvekili olduğu anlaşılsa şeklinde bir öneri getirdiler. Tabii bunun Trafik Kanunu açısından incelenmesi gerekiyor. Böyle bir işlem yapılmasına karar verilirse bir yasa değişikliği gerekebilir. Bürokratlara ’‘Çalışın, Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüşün’’ dedim. Bakalım önümüze ne gelecek.’”
 
GÖREVLİLER YOLUNU KESMESİN
 
TBMM’’nin ulaşım biriminden sorumlu İdare Amiri Hüsrev Kutlu ise vekile özel kodlu plakanın verilmesinin zor olmadığını belirterek, şunları ekledi: ’“Bu öneriyi ben de geçen dönem gündeme getirmiştim. Partiler ’‘CHP’’, ’‘MHP’’ kodlarını alıyorlar. Milletvekillerine de ’‘MV’’ veya ’‘TBMM’’ kodu verilebilir. Çünkü, milletvekilleri sık sık karayolu ile seçim bölgelerine gidip geliyorlar. Görevliler tanımadığı için milletvekilinin aracının yolunu kesiyor, içeri almıyor, milletvekilini indiriyorlar. Askeri alana girişte de belde belediye başkanına asker selamı ile geç işareti verilirken; bir işareti olmadığı için milletvekili aracına geçit verilmiyor. Milletvekilinin saygınlığına uygun düşmeyen tartışmalar yaşanıyor’”.
 
ODALARI 42 m2’’ye ÇIKACAK
 
 Şu anda milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’’ndeki 9 metrekare olan odaları 42 metrekareye çıkarılacak. Meclis eski Başkanları Bülent Arınç ve Köksal Toptan döneminde de gündemde olan bu projenin uygulanması son Meclis Başkanlık Divanı’’nda kabul edilmişti.
 
ÜÇÜNCÜ KADROLU PERSONEL
 
Meclis Divan toplantısında, halen bir danışman ve bir sekreterle çalışan vekillere, ek olarak üçüncü bir kadrolu personel verilmesi de gündeme getirildi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bu konuda bir karar vermediğini söyledi. TBMM’’nin ulaşım biriminden sorumlu İdare Amiri Hüsrev Kutlu ise üçüncü bir personelin şart olduğunu savunarak, şöyle konuştu: ’“Bu şoför veya teknik eleman olabilir. Şu anda danışman, hem şoförlük hem hizmetli görevini görüyor. Bir kişi daha verilirse; danışman danışmanlığını yapar, diğer işleri ve şoförlüğü de yeni personel yerine getirir. Bu vekilin çalışmasını kolaylaştırır.’” (Hürriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç şehir alev alev!
Türkiye, Pazar gününü orman yangınlarıyla geçirdi. Yalova, Denizli ve ...
Aziz Kocaoğlu Röportajı
’“İzmir’’de CHP başarısının babasıyım’” deme hakkına en fazla sahip olan ...
"Bu kanın durması gerekiyor"
Ülkü Ocakları Eski Başkanı Mehmet Kocabaş ROJ TV'ye konuştu.’
 
Filipinler'de Susurluk silahı!
Filipinler’’de bir Türk şirketine ait olduğu öne sürülen ’‘’’Captain ...
Bir haftada 9 bin kovan arı öldü
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir hafta içerisinde 9 bin kovan arı ...
'Davutpaşa' mağdurları adalet istiyor
Zeytinburnu Davutpaşa'da 31 Ocak 2008 tarihinde meydana gelen ...
 
Dokuz Eylül 100 bilim insanının ev sahibi
Dokuz Eylül Üniversitesi, Uluslararası Jeoloji Korelasyon Programı’’na ev sahipliği yapıyor.’
"İnsan sağlığı hiçe sayılıyor"
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Menemen Deri Serbest Bölgesi’’ndeki ...
''Ekmek verdiği insanlarca katledilmiş''
İzmir'de 7 yıldır kayıp olan iş adamının öldürülmesi olayına karıştığı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva