HABERLER>POLİTİKA
4 Mart 2023 Cumartesi - 15:03

‘Millet İttifakı’ndan davet yok’ dedi, çağrı yapıldı: Sorumluluktan kaçmayız!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları sonrası 6’lı Masa’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, ittifaka davet edilmeleri durumunda tutumlarının ne olacağının sorulması üzerine, “Biz DSP olarak bu ülkenin en kötü zamanlarında  sorumluluk almış, iktidarı kaybetmek pahasına sorumluluğumuzu yerine getirmiş bir partiyiz. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmayız” ifadelerin kullandı.

‘Millet İttifakı’ndan davet yok’ dedi, çağrı yapıldı: Sorumluluktan kaçmayız!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi'nin çalışmaları ile kurulan ve 6'lı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi'nin yer aldığı ittifakta, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için ortak adayın açıklanmasını beklenirken, dün (3 Mart) İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı açıklama ile siyasette deprem etkisi yaşandı.

2 Mart tarihinde gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısında ortak aday belirlenmesi yönünde 6 siyasi partinin ortak mutabakata varması sonrası, seçmenler adayın isminin açıklanmasını beklerken, Akşener partisinin GİK toplantısının ardından "İYİ Parti dayatmaya mecbur bırakılmış, tercihe zorlanmıştır. Elbette buna boyun eğmeyecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye siyasi tarihine geçecek süreci Egedesonsöz’e değerlendiren Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SORUNUN CEVABINI SADECE ONLAR VEREBİLİR
Partiler arasında dengenin önemli olduğunu belirten Karakülçe, “Dengeyi sağlayamadığınız sürece sonuçlar farklı oluyor. Biz bir yanda 6’lı Masa’nın 6 farklı karakterden oluşmasını ülkedeki siyaset açısından bir umut olabilir diye düşünüyorduk. Ancak yaşananlar, Türkiye'de yılların birikmiş umutsuzluğu ile yoğrulmuş vatandaşımıza yeni bir darbe oldu. Vatandaşlar bunu hiç hak etmiyor. Ulus olarak bunun üstesinden gelineceğini düşünüyorum. Halkın hiçbir zaman umutsuzluğa terk edilmemesi gerektiğini, çaresizliklerin içinden çare çıkabileceğini söylüyoruz. Aylardır toplanıp dağılan bir masaya insanlar haklı olarak 'o zaman neden toplandınız' ve 'neydi sizi son gün bu duruma getiren' diye soruyorlar. Tabii bu sorunun cevabını sadece onlar verebilir.  İnşallah kamuoyunu aydınlatacak, insanların yüreklerine su serpecek çözümleri üretebilirler” dedi.

HALA TEMAS YOK
İttifak içinde DSP’nin neden yer almadığının sorulmasına da yanıt veren Karakülçe, “Vatandaş ve kamuoyu bize bu soruyu sordu, ancak biz bu sorunun bize sorulmaması gerektiğini söylemiştik. Bu sorunun muhatabının masanın kurucu ortağı, en büyük sürükleyicisi olan CHP’nin olduğunu söyledik. Hala da sorulması gereken bir durum olduğunu düşünüyoruz.  Meral Hanım'ın açıklaması öncesinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun belirli siyasi partileri ziyaret edeceği açıklanmıştı. Ancak bugün itibari ile hala  Demeokratik Sol Parti ile herhangi bir temasları bulunmuyor. Bu birçok soru işaretini beraberinde barındırıyor. Bizde bir siyasi partiyiz ve yolumuzu çizeceğiz elbette ki. Türkiye bu karanlık ve olumsuz tablodan umutla çıkmak zorunda. Biz de umudun öyle ya da böyle bir parçası olacağız” ifadelerini kullandı.

MASA YENİDEN ŞEKİLLENİYOR 
Masadan kendilerinin uzak tutulmaya çalışıldığını belirten Karakülçe, “Demokratik Sol Parti, demokratik sol kültür durup dururken ortaya çıkmadı. Türkiye'yi 3 sefer yönetmiş siyasi partiyiz. Ki değişik koalisyonlar da yapıldı... Özellikle ülkenin en uzun soluklu ittifakını kurmuş siyasi partinin buralarda olmaması... Vatandaş zaten bu sorunun cevabını kendi içinde sürekli sorguluyor. Ancak ilk zamanlar vatandaşlar bizim masaya soğuk durduğumuzu düşünüyordu. Ancak bu böyle değil. Bizi masaya olabildiğince uzak tutmaya çalışıyorlar. Ancak tabii ki masa şu an yeniden şekilleniyor. DSP bütün kurum ve kuruluşları ile ülkeyi yönetmeye her zaman talip bir parti olmuştur. Bu konuda önümüzdeki süreç neler gösterir bilmiyoruz, ancak umarım iyi şeyleri gösterecektir” diye konuştu.

VATANDAŞ UMUTSUZ
“DSP’ye masaya gel çağrısı yapılırsa, ittifakta yer alır mısınız’ sorusunun yöneltilmesine yanıt veren Karakülçe, “Bunun söylenmesi lazım. Bugüne kadar bunu söyleyen olmadı, söylemeye tenezzül eden de olmadı. Biz DSP olarak bu ülkenin en kötü zamanlarında  sorumluluk almış, iktidarı kaybetmek pahasına sorumluluğumuzu yerine getirmiş bir partiyiz. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmayız. Çünkü ülkede önce deprem, sonra siyaset felaketi... 20 yıldır birikmiş karamsarlıkların üzerine şiddetle gidilmesi gerekiyor. Vatandaş şu an umut, kararlılık ve tutarlılık arıyor.  Memleket için kaygılarımız, dertlerimiz büyük. Bunların yola konması lazım. Yıl 2023... Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı. Ülkemizin çok şeye ihtiyacı var. Hızlıca yaraların sarılması lazım. DSP hiçbir zaman sorumluluktan kaçmaz” dedi.

BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZ AKŞENER NASIL GÖREMEDİ?
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masayı dağıtması ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘aday olun’ çağrısının kendilerini şaşırtıp şaşırtmadığının sorulmasını değerlendiren Karakülçe, “Bizleri şaşırtmadı. Akşener aylardır bunu dillendiriyor. Bunlar aylardır konuşuldu... Aylardır bizim bile olayı dışarıdan görmemize rağmen Meral Akşener  içerden nasıl göremedi? Sonuçta masayı bir araya getirmeye çalışan, yıllardır çabalayan, ayakta tutmaya çalışan bir Kılıçdaroğlu var. Kılıçdaroğlu'nun özellikle son 2 yıldır aday olduğunu herkes fark etmiş. Eğer buna itiraz edeceksen o gün itiraz etmen lazımdı. Her şey sıkışmış, vatandaş burnundan soluyor, ülkede ekonomi çökmüş, vatandaş bakkala gitmeye korkar hale gelmiş siz nelerle uğraşıyorsunuz. Vatandaş bu umutsuzluğu, bu çaresizliği hak etmiyor. Biz bu nedenle siyasette tutarlılık, kararlılık, ülke menfaati diyoruz. Bu tabloda 'sen olma şu olsun' sözlerinin karşılığı yok. Madem itirazın vardı 6 ay önceden devirseydin masayı. Ancak akli selim şekilde bu işlerin içinden çıkmamız gerekiyor. Ülkemiz iyi şeyleri hak ediyor ancak hak etmediği şeyler ile karşı karşıya. Siyasete olan güvensizliği perçinlenmemesi gerekiyor. Bu bir kırılma noktası yarattı. Siyasilere düşen en büyük görev bunu telafi ederek halka umut ve çareyi sunmak” diye konuştu.

 
Emniyet kemerli cinayet sil baştan... İzmirli Buket'e kim yardım etti?
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi depremzede çocuklar için Tekstil Park’ta etkinlik düzenledi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yılmaz Çamlıbel 7 Mart 2023 Salı 01:51

6 lı Masaya DSP, Memleket ve Zafer Partileri de Davet edilmeli. Sonuçta MİLLET İTTİFAKI.Nasıl ki Sol Parti ve İşçi Parti ile görüşülüyor ise Ümit Özdağ ve Muharrem İnce ve Selçuk Karakülçe veya DSP Genel Başkanı da Toplantıya Davet edilmeli ve Bu ittifak Büyütülerek Güçlendirilmeli...

Yorumu oyla      2      3  
SEÇMEN 5 Mart 2023 Pazar 18:00

ONBINDE BILMEM KAÇ OLAN OYUNUZLAMI İTTİFAKA GIRICEKSNZ :)

Yorumu oyla      2      3  
Raşit Arslan 5 Mart 2023 Pazar 13:39

Altına imzamı büyük puntalarla atıyor desteğimizi iletiyorum yolunuz açık olsun inşallah

Yorumu oyla      2      3  
Ağam 5 Mart 2023 Pazar 03:26

dsp 0.1 oy oranı ile sorumluluk evet

Yorumu oyla      3      3  
Partili 4 Mart 2023 Cumartesi 18:08

Dsp ittifak içine girer ve onlarda milletvekili koltuğu alacaktır,bedavadan olmaz bu işler,şimdi milletvekilleri listesi yapılırken neler olacak göreceğiz bakalım...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den yeni açıklama: Kapı hala açık!
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6'lı masayı terk etmesinin ardından ...
AK Partili Dağ duyurdu... Kaf-Kaf'ın çıtasını yükseltecek projede sona doğru!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Karşıyaka Spor Kulübünü ziyaret ...
Kritik toplantı sonrası CHP'li Torun'dan açıklama!
CHP'li büyükşehir belediye başkanları CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan ...
 
İYİ Parti'den yeni açıklama: Masadan kaldırıldık
İYİ Parti Lideri Akşener'in açıklaması sonrası partiden yeni bir açıklama ...
Belediye başkanlarından Kılıçdaroğlu'na destek
CHP'li 10 belediye başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek destek ziyaretinde ...
Büyük Birlik Partisi MKYK toplanıyor
Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel ...
 
Başkan Sürekli’den yerel yönetime kentsel dönüşüm salvosu: Hükümete yönelik eleştiriler kifayetsiz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP’nin deprem bölgesindeki ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Siyasette HAARP Depremi
Hanzade ÜNUZ yazdı... Siyasette HAARP Depremi
Masa devrildi, İYİ Partili Paçacı'ya af çıktı!
Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik olumsuz açıklamalarının ardından görevinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva