HABERLER>GÜNCEL
1 Ekim 2017 Pazar - 20:22

MHP'ye kaset kumpasının arkasındaki isim... Kardeşinden flaş itiraflar!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili iddianamede firari şüpheli İbrahim Faruk Bayındır'ın FETÖ mensubu olduğuna dair kardeşinin beyanları da yer aldı.

MHP ye kaset kumpasının arkasındaki isim... Kardeşinden flaş itiraflar!

Başsavcılık tarafından hazırlanıp Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, esik CHP Genel Başkanı Baykal ile MHP'li yöneticilere ait olduğu iddiasıyla internet ortamında yayınlanan video görüntülerini çeken, internet ortamında yayımlayan faillerin eylemlerinin icrasındaki benzerlikler olduğu ve FETÖ tarafından her iki tarafa da aynı kumpasın kurulduğu değerlendirmesi yer aldı.

Bu kapsamda, firari şüpheli İbrahim Faruk Bayındır'ın, eski MHP'li yöneticiler Bekir Aksoy, Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Mehmet Ekici?, İhsan Barutçu, Ahmet Deniz Bölükbası, Mehmet Taytak, Bülent Dinmez, Mustafa Cihan Paçacı, Ümit Şafak ve Osman Çakır'a ait olduğu iddia edilen özel hayata ilişkin ses ve görüntülerin yayımlanmasının sorumlusu olduğu belirtildi.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME YAPMIŞ
Söz konusu kayıtların, "ulkucugazete.com", "ulkucugazete.net", "ulkucugazete.org" adlı internet sitelerinde yayımlandığı kaydedilen iddianamede, iş adamı Bayındır'ın sitenin alan adını (domain) almak için kredi kartıyla ödeme yaptığı ifade edildi.

Konuyla ilgili o dönem açılan soruşturma kapsamında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan ve Eylül 2011'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan yazıda, "Bahse konu internet sitesini almak için godaddy.com, security-tunnel.com, namecheap.com, networksolutions.IIc ve webhostingpad.com isimli sitelerden domain ve IP adresi gizleme satın alınmıştır." tespiti yer aldı. 

-Bank Asya'ya talimatla para yatırmış 
Bayındır'ın, FETÖ ile ilişkilerine dayanak niteliğindeki tespitlerin de bulunduğu iddianamede, FETÖ elebaşı ve iddianamenin bir numaralı şüphelisi konumundaki Fetullah Gülen'in talimatıyla 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'daki hesabına, 31 Aralık 2013 ile 24 Aralık 2014 arasında 609 bin 215 lira para yatırdığı belirtildi.

EŞİNİN HESABINDA 1 MİLYON 160 BİN TL ARTIŞ

Aynı tarihlerde Bayındır'ın eşine ait hesapta ise 1 milyon 161 bin 9 lira artış olduğu kaydedildi.

MHP KASETLERİ, HAYDAR MERİÇ CİNAYETİ...
İddianamede, Bayındır'ın kardeşi F. Bayındır'ın ağabeyi hakkındaki beyanlarına da yer verildi. Buna göre kardeş F. Bayındır, ağabeyi hakkında daha önceden verdiği beyanlarda, "FETÖ yapılanması içerisinde yer aldığı, MHP kaset olaylarında rol almış olabileceği ve Haydar Meriç cinayeti ile de ilgisi olabileceği" şeklinde itiraflarda bulundu. 

İddianamede, Bayındır hakkında yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi: 

"FETÖ'nün amaç ve hedefleri doğrultusunda, Türk siyasi hayatını dizayn etmeye yönelik gerçekleştirilecek faaliyetler öncesinde özel hayata ilişkin ses ve görüntülerin yayımlanacağı internet sitelerinin ücretini kredi kartı ile ödemesi ve bu internet sitelerini FETÖ'nün amaçları doğrultusunda kullandırdığı, FETÖ üyesi olduğu, şüphelinin soruşturmaya konu eylemlerinin silahlı terör örgütü üyesi olmak, siyasal hakların kullanılmasını engellemek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ve kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi suçlarını oluşturduğu anlaşılmıştır." 

Kaset kumpasında 171 kişi şüpheli 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili iddianamede Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 kişi, şüpheli olarak yer alıyor. 
Şüphelilerin, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi 8 ayrı suçlamadan cezalandırılmaları talep ediliyor. (AA)

 
Erdoğan'dan kritik MTV zammı açıklaması
 
Kılıçdaroğlu: Meclis Başkanı özür diledi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teröristlerden hain saldırı: 2 şehit 4 yaralı
Şırnak-Cizre yolunun güvenliğini sağlayan asker ve koruculara yönelik ...
İzmir'de silahlı çatışma! Büyük panik yaşandı!
Bayraklı ilçesindeki kavganın ardından 7 kişi gözaltına alındı, araçta ...
İzmir'de Suriyeli çocuklara koro sürprizi
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde bir fabrikaya sığınan ve burada yaşam savaşı ...
 
AK Partili Dağ'dan şehit ailesine anlamlı ziyaret
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, şehit özel harekat polisi Akkaya'nın ...
Emrah Serbes'in arkadaşının ifadesini de görüntüler yalanladı!
Emrah Serbes'in yanındaki arkadaşı Kenan Doğru'nun ifadesindeki "Çarptığımız ...
90 santimetrelik iskelet korkuttu!
Rize'de Koçdüzü Yaylası'nda göl kenarında bulunan ve yırtıcı hayvana benzeyen ...
 
Yılmaz: TEOG yerine 3 alternatif hazırlıyoruz
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, TEOG sonrası için 3 alternatif üzerinde çalışıldığını açıkladı.
Ölüme neden olan sürücü 15 yaşında çıktı!
Adana'da yolun karşısına geçmeye çalışan 27 yaşındaki Fatma Durak'a çarparak ...
Gelin ve damada 'kokoreç' taktı!
Tekirdağ’da düğüne gelen kokoreç ustası bir esnafın gelin ve damada taktığı takı herkesi şaşırttı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva