HABERLER>POLİTİKA
15 Ağustos 2023 Salı - 17:27

MHP'li Yalçın’dan İYİ Parti’ye 'davet' yanıtı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin davetine olumsuz yanıt veren İyi Parti'ye sert sözlerle yüklendi.

MHP li Yalçın’dan İYİ Parti’ye  davet  yanıtı

Yalçın, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin İyi Parti'ye yönelik daveti hakkındaki tartışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli'nin çağrısının gündemdeki yerini koruduğunu, hem medyada hem de kamuoyunda mesele üzerindeki tartışma ve değerlendirmelerin sürdüğünü belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Sayın Devlet Bahçeli'nin İP'e dönük daveti, karşılıklı siyasi yaklaşma, yumuşama, gerginliği azaltma ve peşin hükümleri ortadan kaldırma yolunda atılmış bir adım, bilgece sergilenmiş bir siyasi diplomasi örneğidir. Ne yazık ki çağrının muhataplarınca böylesi bir fırsat iyi değerlendirilememiş, enine boyuna düşünülüp istişare edilmeden büyük bir siyasi nezaketsizlik ve seviyesizlikle reddedilmiştir."

'Akıllı akılsız, köklü köksüz bir takım isimler'
Bahçeli'nin büyük bir içtenlik, serinkanlılık ve barışçı tavırla davet yaptığını bildiren Yalçın, şöyle devam etti:

"Davete, muhatabı yerine yetkili yetkisiz, akıllı akılsız, köklü köksüz bir takım isimlerin cevap vermesi, İP'in siyasi terbiye kültürünün, politika adabının oluşmadığını, olgunlaşmadığını göstermiştir. Söz konusu davetin birinci muhatabı İP Müdiresi Meral Akşener'dir, ancak Müdire Hanım sessizliğini koruyup susmaktadır. Sayın Genel Başkanımızın davetine icabet ederse bundan millet ve memleket karlı çıkacakken, Meral Akşener'in sükutundan ötürü partisi tartışmaların merkezine yuvarlanarak kan kaybetmektedir. Akşener kaçak güreşmekte ya da gol yiyeceği korkusuyla topa girmekten kaçınmaktadır."

'İP, yancı, iş birlikçi veya kuyruk sokumu parti görünümünde'
Yalçın, İyi Parti'nin bir kurumsal kimliğinin olmadığını öne sürerek, "Bu parti, CHP'ye veya bölücü terör örgütünün siyasi acentesi HDP'ye nispetle tanımlanabilmektedir. İP, bu bağlamda bir yancı, iş birlikçi veya kuyruk sokumu parti görünümündedir" dedi.

'Parmak sallayan huysuz ve geçkin bir müdire havasında'
Akşener'in "liderlik hassasının bulunmadığını, siyaset etme yeteneğinin kıt olduğunu" savunan Yalçın, şu eleştirilerde bulundu:

"Meral Akşener, parti genel başkanından çok, okul idaresinde terör estiren, öğrencilere sürekli parmak sallayan huysuz ve geçkin bir müdire havasındadır. Bu durum, İP açısından muhataralı, güvensiz ve muammalı bir siyasi gelecek tablosu çizilmesine yol açmaktadır. Halbuki gelecek yıl yapılacak 31 Mart Yerel Seçimlerinde millet, İP'i kendi kurumsal kimliğine sahip bir parti olarak müstakil surette seçimlere girecek kemal, yetkinlik ve cesarette görmek isteyecektir. Oysa İP sözcüleri hâlâ denenmiş ve hüsrana sebep olmuş ittifakla ayakta kalma derdindedir. Bütün bunlardan daha önemlisi; İP, MHP'nin kötü bir taklitçisi ve rol çalıcısı mı olacak, yoksa kendine yeni ve farklı bir siyasi gömlek mi biçecektir, milletimiz buna bakacaktır. Çünkü MHP varken MHP'cilik oynayanlara millet itibar etmeyecektir."

'Mücadele kaçkınlarıyla Türk milliyetçiliği davası güdülemez'
Yalçın, 26 Ağustos'ta Akşener'in ortaya koyacağı tavrın, bu partinin nerede konumlanacağına dair belirleyici unsur olacağını, bu tarihin Büyük Taarruz'un da başlangıcı olduğunu belirterek, "Ne var ki taarruz eylemi ve tabiri, İP'in güdük ve şekilsiz siyasi müktesebatına sığmamaktadır. Zaten İP, bugüne kadar siyaset hayatımızda hücum yerine sürekli geri çekilmeyi, ricatı seçmiştir. İP, kazanmaya değil, kaybetmeye tiryaki olmuştur. İP, kendine hep yanlış yol arkadaşları seçmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

İyi Parti'nin Türk milliyetçileri ve vatanseverler için çatı parti olma tezinin "tümüyle çürük" olduğunu belirten Yalçın, "Nasıl başıbozuk ve disiplinsizlerle sistemli bir siyasi kavga yürütülemez ise İP'te yuvalanmış mücadele kaçkınlarıyla da Türk milliyetçiliği ve vatanın bütünlüğü davası güdülemez. Mahalleden kaçan mirasyedi ve hayırsız evlatlara 'Bizim mahalleye gelin' dediysek harim-i ismetimize girip soygun yapın da demedik" dedi.

MHP'nin mirasının emin ellerde olduğunu belirten Yalçın, "Milliyetçi ve ülkücü hareketin mensupları ve MHP camiası olarak, bu mirasın haytalarca çalınıp politika çarşısında pazarlanmaya çalışılmasına müsaade etmeyiz. MHP, Türk milliyetçiliği davasının hem bekçisi hem askeri hem de alemdarıdır" değerlendirmesini yaptı.

'Baba ocağı konumundaki MHP'ye sadakat ve merbutiyet de elzemdir'
Yalçın, tarihin ve kaderin, MHP'ye milliyetçi ve ülkücü hareketin siyasi temsilciliği misyonunu biçtiğini, bu gömleği giymek için 54 yıllık kutlu mücadeleye layık ve gönülden bağlı olmanın icap ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sadece liyakat ve ehliyet değil, baba ocağı konumundaki MHP'ye sadakat ve merbutiyet de elzemdir. Rabıtası sağlam, aidiyet hissi kuvvetli, mensubiyet şuuru olgunlaşmış ülkücülerin otağı olan MHP'ye öykünmekle Türk milliyetçiliği davasına rehber olunamaz. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in sağlında altını çizdiği gibi, ülkücü kalmanın, ülkücü kalarak Türk milliyetçiliğine hizmet etmenin şartı MHP'de yer almaktır."

MHP'nin lider odaklı bir dava partisi olduğunu aktaran Yalçın, liderinin siyaset satrancındaki ustalığının, siyasetteki müessiriyet ve özgül ağırlığını arttırdığını ifade etti.

Yalçın, "Milletimiz MHP'yi varlık sigortası, beka güvencesi, toplumsal barış ve sükunun siyasi garantörü olarak görmektedir. MHP'ye alternatif olmaya, bizden rol çalmaya kalkan haramzadeleri, 26 Ağustos'tan önce bu gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 
Tepecik Hastanesi'nde korkutan yangın!
 
İzmir'de okul servislerine yeni dönemde zam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Osmanağaoğlu muhalefete yüklendi: Toplum zararlıları, ithal şehvet pazarlamacıları!
MHP Genel Sekreter Yarımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘değişim’ yorumu: ‘Sen kalk ben oturayım’ dersen ‘kalkmıyorum’ der!
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, parti içinde devam ...
AK Partili Saygılı’dan Soyer’e ‘kale’ salvosu: İzmir Büyükşehir enkazdır!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in meclis toplantısı sarf ...
 
Kaya’dan Soyer’e tasarruf yanıtı ve 'su kaybı' çıkışı: Sorumlusu CHP zihniyeti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tasarruf çağrısına dikkat ...
Adaylık açıklaması: Bir kez daha yola çıkıyorum!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,"İstanbul'u bir kez ...
AK Partili Bursalı'dan Büyükşehir'e 'seyyar tuvalet' tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir'de daha geçtiğimiz yıl ...
 
Kayıp Veli Eren meclis gündeminde... İçişleri'ne kritik 7 soru!
Arkadaşlarıyla eğlenmek için 15 Temmuz günü Alaçatı’ya giden ve bir daha ...
Kıran kırana seçim... CHP Bornova'da kazanan belli oldu!
CHP’de Bornova İlçe Başkanlığı seçiminde mevcut başkan Ertürk Çapın ile ...
Erkan Baş'tan '30 milyon TL' iddiasına yanıt!
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, gazeteci Bahar Feyzan'ın, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva