HABERLER>POLİTİKA
15 Ağustos 2023 Salı - 15:14

CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘değişim’ yorumu: ‘Sen kalk ben oturayım’ dersen ‘kalkmıyorum’ der!

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, parti içinde devam eden değişim tartışmaları ile ilgili olarak uyarılarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nu savunan CHP'li Nalbantoğlu, "Sen konuyu ‘sen kalk, ben oturayım’a getiriyorsan, konuyu üyesi sayısı, yapının aktif hale getirilmesi, parti programının nasıl olması konusunda hiçbir tartışma yapmamışsan, tüm tartışmalar olurken kimin ne kadar sorumluluğu olduğunu tartışmamış ve buna rağmen ‘kalk, oturayım dersen’ o da ‘kalkmıyorum’ der” dedi.

CHP’li Nalbantoğlu’ndan ‘değişim’ yorumu: ‘Sen kalk ben oturayım’ dersen ‘kalkmıyorum’ der!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Sonsöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde Mayıs seçimleri sonrası parti içinde süren değişim tartışmaları vardı.

DEĞİŞİMİN GÜNDEME GELMESİ DOĞAL
Nalbantoğlu seçim sonuçları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Ben yaşadığımız seçim sürecinde sonra CHP’de kimi konuların tartışıldığı değişim ve dönüşümün gündeme geldiği konuları doğal olduğunu düşünüyorum. Ancak burada bütün meseleyi getirip bir genel başkan değişikliği üzerine kilitlemenin bu seviyede yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu seçim sürecinde seçim sonucunun alınmasında CHP'lilerin tamamının kabahati vardır. Sonucun alınmadığı yerde eleştiriler doğaldır. Ancak sonucun alınmasında herkes kadar eşit sorumluluğu olan birisine tüm sorumluluğu yıkmak adaletli bir cevap değildir. Ben de sorumluyum sonuçlardan… Ben 2'nci bölgeden milletvekili adayıydım. 7 milletvekilimiz vardı, yine 7 var. Bunu 8 yapamadıysak benim de kişisel sorumluluğum var. Genel başkanımızı daha güçlü yapmak için en azından 8 yapmalıydık. Biz 8 yapamadıysak ‘ben sorumlu değilim, Kemal bey sorumlu’ demek doğru değil. Sorumluluğu 1 kişiye yıkmaya çalışmak en kolayı. Tabii ki genel başkan siyasi sonucun sorumlusudur. Ancak var olandan durumu yeni bir evreye taşımak için 'tek sorumlu budur gitsin' demek adil değildir. Sürecin tüm evreleri incelenir, tartışılır, konuşulur, herkes hemfikir olur ve ‘genel başkanı değişmeli’ denirse tabi o zaman değişmeli.  CHP olarak üye sayımızın 25-30 katı oy aldık. Bizim sorumluluğumuz tek başına CHP'lilere değil, bize gönül bağlamış bize umut bekleyen 25 milyon insana karşı sorumluyuz. Bu insanlara karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmek için ‘buldum sorumluyu gitsin’ denmez. Böyle bir dünya yok! Herkes öz eleştiriden bahsediyor ancak öz eleştiri yapan yok. Biz kaybettik diyor sadece. Bu özeleştiri değil sonucun ilandır. Hangi koşullarda kaybettik? Bunu açık yüreklilikle kamuoyunda paylaşırsak o zaman olur. Herkesin işgal ettikleri yere kadar sorumluluk oranı değişir. Ancak milletvekili adayı da bir CHP üyesinden daha fazla sorumludur” dedi.

‘SEN KALK BEN OTURAYIM’ İLE OLMAZ!
Değişimin tek başına genel başkanlık değişimi ile olmayacağını söyleyen CHP’li Nalbantoğlu, “Sen kalk, ben oturayım… Böyle bir dünya yok. CHP'nin gerçekten tek ihtiyacı olan bu mu? Sen konuyu ‘sen kalk, ben oturayım’a getiriyorsan, konuyu üyesi sayısı, yapının aktif hale getirilmesi, parti programının nasıl olması konusunda  hiçbir tartışma yapmamışsan, tüm tartışmalar olurken kimin ne kadar sorumluluğu olduğunu tartışmamış ve buna rağmen ‘kalk, oturayım dersen’ o da ‘kalkmıyorum’ der” diye konuştu.

ZOOM TOPLANTISI İÇİN TEKLİF GELSEYDİ KATILMAZDIM
Geçtiğimiz günlerde değişim ekibinin zoom toplantısının ifşa olması ile ilgili olarak değerlendirme yapan Nalbantoğlu, “Yapılan Zoom toplantısı benim işim değil. Hepsi benim iyi arkadaşlarım. Bana böyle bir toplantı talebiyle gelinseydi katılmazdım. Önce konuları tartışacağız, sonra toplanmamız gerekiyorsa daha yüksek sesle ve daha önde olarak biz o görüşün savunucusu oluruz. Zoom toplantısının ilk gündeme geldiğinde 'bunda ne var ki'nin açıklaması yapılırken, bir partili arkadaşımız 'ne var ki bunda 200'ncü toplantı' dedi. Her gün toplansan yine yetişmez. Demek ki seçimden önce başlamış. Benim aklımda hala bu sayı duruyor. Biz mali müşaviriz, mükellefin beyanı esastır” ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ DURUM TESPİTİ YAPMASINLAR
Değişim ekibi ile ilgili değerlendirme yapan CHP’li Nalbantoğlu “En doğal hakları, diyebilirler. Tüm tartışmalar olurken, bizden, Sayın Soyer’in siyasi açıklaması dışında bir şey  çıktı mı? Eğer bir konuda manifesto açıklayacaklarsa önce manifestonun ne olduğunu bilecekler. Sürekli durum tespiti yapmayacaklar. İzmir'dekiler diğerlerinden daha az söz söyleyebileceğinden değil. Bu tip konular ince konulardır. Yutkunarak konuşmak lazım. Bütün konuşmamızın başladığı andan itibaren altını çizdiğimiz konu bu. Hiç yutkunmadan konuşma, ağzına ne gelirse söyleme nezaketsizliği bizde de olabilir. Herkes üstlendiği sorumluluk kadar hesap vermek zorundadır. Bunu umut verdiğimiz, bize umut başlamış 25 milyon kişiye bu umudu vermeliyiz. Bunun yolu şu gitsin, bu gelsin değil. Biz bu tür işleri yaparken 'yakışan olsun' diyoruz. Konuda istediğimiz görüşü beyan etme, istediğimiz ses tonuyla belirtme özgürlüğümüz her zaman yok. Böyle bir dünya yok. Siyasi partiler sınırları çok belli alanlardır. İstediğimiz gibi özgür değiliz. Her şeyi yaparken CHP'nin temel ihtiyaçları, gelenekleri ve  CHP'nin ihtiyaçları noktasında dikkatli davranmak ve bu işi beraber tartışmamız gereken üyelerimize karşı zarafeti kaybetmemeliyiz” açıklamasını yaptı.

 
Aydın'da yaz etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor
 
İzmir'de Meryem Ana ayini!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin Aksoy 16 Ağustos 2023 Çarşamba 09:36

Sayın vekilim, ağzınıza sağlık... Seçim öncesi herkes bu iş bitti Kılıçdaroğlu en doğru aday diyordu.. Seçim kaybedildi. Herkes pirupak birtek Kılıçdaroğlu suçlu... Bu kolaycılık ayıptır. Kaybedilen birşey varsa herkes sorumlu olduğunu kabul etmeli...

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 15 Ağustos 2023 Salı 22:39

İzmir sivrisineklerle dolu...

Yorumu oyla      6      4  
ahmet eriman 15 Ağustos 2023 Salı 22:29

İzmirde böyle vekil olmamalıydı.

Yorumu oyla      6      4  
örgüt... 15 Ağustos 2023 Salı 21:35

verdiğin örnekten hiç üzerinize alındınız m...

Yorumu oyla      5      4  
Izmirli 15 Ağustos 2023 Salı 20:57

Sakın ama ha değişim olmasın,seçimde olmasın çünkü aynı adamlar koltuklarında...

Yorumu oyla      6      4  
15 Ağustos 2023 Salı 18:25

sen,mahir, murat,deniz mümkünse çıkmayın basının karşısına!

Yorumu oyla      11      4  
dinazaorus 15 Ağustos 2023 Salı 18:24

tam bir dinazorsun sen mi halka umut vereceksin daha ayakta duramıyorsun yazık bu partiye senin gibiler gitmedikçe bu parti iktidara gelemez

Yorumu oyla      10      4  
cumbaba 15 Ağustos 2023 Salı 17:08

65 yaş üstü devlet memurları zorunlu emekli olurken sizler vekil oluyorsunuz tadını çıkarın. iki dönem önce bir vekilimiz vardı saçları bıyıkları boyayıp balçova, narlıdere tur atardı kasıla kasıla. onun gibi yapın boşverin konuşmayı...

Yorumu oyla      4      4  
serkan 15 Ağustos 2023 Salı 16:06

nalbant nalbant cık ofısınden nalbant

Yorumu oyla      5      4  
davut kaya 15 Ağustos 2023 Salı 15:49

rakıda indirim olsun syn;nalbantoğlu

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Saygılı’dan Soyer’e ‘kale’ salvosu: İzmir Büyükşehir enkazdır!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in meclis toplantısı sarf ...
Kaya’dan Soyer’e tasarruf yanıtı ve 'su kaybı' çıkışı: Sorumlusu CHP zihniyeti!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tasarruf çağrısına dikkat ...
Adaylık açıklaması: Bir kez daha yola çıkıyorum!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,"İstanbul'u bir kez ...
 
AK Partili Bursalı'dan Büyükşehir'e 'seyyar tuvalet' tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir'de daha geçtiğimiz yıl ...
Kayıp Veli Eren meclis gündeminde... İçişleri'ne kritik 7 soru!
Arkadaşlarıyla eğlenmek için 15 Temmuz günü Alaçatı’ya giden ve bir daha ...
Kıran kırana seçim... CHP Bornova'da kazanan belli oldu!
CHP’de Bornova İlçe Başkanlığı seçiminde mevcut başkan Ertürk Çapın ile ...
 
Erkan Baş'tan '30 milyon TL' iddiasına yanıt!
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, gazeteci Bahar Feyzan'ın, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Arzulanan şehrin ‘siyasi’ anatomisi
Mehmet KARABEL yazdı... Arzulanan şehrin ‘siyasi’ anatomisi
Öztrak: Partimizin yenilenme süreci ilerliyor
 CHP Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Partimizin yenilenme ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva