HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2015 Perşembe - 15:24

MHP'li Vural: Erdoğan paralel miting yapıyor

MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı gün miting yapacak olmasından dolayı İzmir valiliğini ve emniyetini eleştirdi. Vural Erdoğan’ın paralel miting yaptığını ifade etti.

MHP li Vural: Erdoğan paralel miting yapıyor

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural ve MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş il binasında düzenledikleri ortak basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
 
Vural konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve iktidarı hedef aldı.
 
CUMHURBAŞKANI PARALEL MİTİNG DÜZENLİYOR
Tarihi bir seçim dönemini yaşandığını belirterek sözlerine başlayan Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korsan ve paralel miting yaptığını ifade etti. Vural,  “Genel Başkanımızın 9 Mayıs tarihinde mitin yapacağı 21 Nisan’da yapılmış müracaatla kamuoyuna duyurulmuştu.  Aynı gün cumhurbaşkanı korsan paralel miting kararı aldığı görülüyor. Bunları niye yaptığı gayet açıktır. Anketler AKP’nin oylarının düştüğünü MHP’nin giderek yükseldiğini göstermektedir. AKP’yi MHP korkusu sarmıştır. Korkunun ecele faydası yoktur. Bu zulüm adaletsizlik son bulacak. Kesin kararlıyız. Cumhurbaşkanına oy verenlerin de söyleyeceği bir şey var. Bir cumhurbaşkanı milletine operasyon yapmaz. Milletine muhalefet yapmaz. Olursa  cumhurun başı olma sıfatını kaybetmiş demektir. Cumhurbaşkanı seçim döneminde devletin imkanlarını kullanarak 16 Türk Devleti’nin forsunu kullanarak makamını kullanarak muhalefete ve millete operasyon yapıyor. Ayrımcılık yapıyor. Millet iradesini ayaklar altına almaktır. Milletine düşman olan bir cumhurbaşkanı sıfatını koruyamamaktadır” diye konuştu.
 


KİM DAVET EDİYOR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplu açılış nedeniyle İzmir’e gelmesini de eleştiren Vural, “Toplu açılış töreni deniyor. Kim davet ediyor? Toplu açılışı kim yapıyor? Hangi kurum bu toplu açılışları düzenliyor? Toplu açılış bahanesiyle resen bir miting düzenlediğini ortaya koyuyor. Biz MHP olarak Gündoğdu Meydanı’nın MHP iradesiyle tahsis edilmesini istedik. Burayı tahsis eden kimdir? Bakanlar kurulu nerededir? Göstermelik bir toplu açılış adı altında korsan bir miting düzenlenmektedir. Cumhurbaşkanı bu noktaya gelmiştir. İlçe milli eğitim müdürlükleri okul müdürlerini, velileri okul servisleriyle birlikte AKP ilçe teşkilatlarıyla irtibata geçmesini istiyor. Bu nasıl bir rezalettir?” dedi.
 
HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ
Erdoğan’ın hukuk ve anayasa tanımayan bir cumhurbaşkanı olduğunu belirten Vural, Erdoğan parti devleti sıfatıyla parti mitingini devletin organize ettiği noktada hepimiz hukuk devletini arıyoruz. Hukuk nerede? Burası bir parti devleti değil. Milli kurtuluşla milletin kurduğu bir devlettir. O gün oraya gelecek insanlarımızı cumhurbaşkanının yapacağı toplu açılış nedeniyle engelleyemezsiniz. Haddinizi bileceksiniz. Bu seçim döneminde biz devletin kurumlarıyla rekabete değil milletimize hizmet için seçim çalışması yapıyoruz. Hepiniz haddinizi bileceksiniz. Bunlarla ilgili seçimden sonra hesap sorulacağı açıktır. Mitinge gelişimizi çıkışımızı engellemek karmaşa oluşturmak adına bir komplo peşindeyseniz sizi uyarıyorum. Neyin açılışını yapacaksın? İzmir sizden ne gördü ki neyi açacaksınız? İzmir 100 verdi 3 aldı. Cumhuriyetin idealine Türk milletinin kimliğine bağlı olduğu yerde TC’yi kapatmaya çalışanların burada korsan miting düzenlemeleri korkuyu ortaya koyuyor.   Maksat televizyonları işgal etmektir. Bu ne rezalettir? İzmir’e meydan okuyarak gelip bu arada İzmir’in huzurunu bozmak, seçim güvenliğini ortadan kaldırmak, seçim haksızlığı oluşturmayı İzmir kabul etmez. Sen MHP’ye düşman mısın? Siz milletin bir kısmını karşınıza alarak nasıl miting düzenlersiniz? O gün orada milletimiz İzmir marşıyla neleri söyleyeceğini biliyor. İzmirli Gündoğdu’ya haykıracak. Cumhurbaşkanı dinleyecek. Genel başkanımız inadında Türk Milleti diyecek. Manevi değerlerimizin istismar edilmesine, çözülme sürecine hayır diyecek, yolsuzluğa hayır diyecek. Diyarbakır’ı Kürdistan gösteren valine karşı haykıracak. Madem öyle işte böyle” ifadelerini kullandı.
 
TAŞERON BAŞBAKAN ÇIKIŞI
Başbakan Davutoğlu’nu taşeron başbakan olarak niteleyen Vural, “Davutoğlu’nu kimse ciddiye almıyor. Oy verenler bile dinlemiyor. Sarayın etkisini kıramıyor. AKP’nin bu millete vereceği bir şey yoktur. Bir cumhurbaşkanı bir parti lideri için oy istiyorsa artık Davutoğlu taşeron bir başbakanlık yapıyor demektir. Bizim mesajımız milletimizedir. Cumhurbaşkanı bizim karşımızda bir partili gibi davranamaz” dedi.
 
AKP VE HDP BİRBİRİNİN KUCAĞINDADIR
Vural’ın hedefinde HDP’de vardı. Vural, “AKP ve HDP anayasayı değiştirmek için anlaşmışlardır. AKP HDP’nin,  HDP AKP’nin birbirlerinin kucağındadır. AKP milletin değil PKK ve Öcalan’ın hizmetinde bir memur gibi çalışmaktadır. Artık bu anlaşmalarını yırtıp başlarına çalma vakti gelmiştir” diye konuştu. 
 
AMAÇ MHP MİTİNGİNİ ZORLAŞTIRMAKTIR
İl Başkanı Necat Karataş konuşmasına 9 Mayıs 2015 günü yapılacak miting için İzmir valiliğine 21 Nisan 2015 günü parti olarak müracaat yaptıklarını ve müracaatın valilik tarafından uygun görüldüğünü söyleyerek başladı.  Karataş, “Biz müracaatı yaparken aynı gün İzmir’de herhangi bir yerde hiçbir mitingin yapılmayacağı bizler tarafından biliniyordu. Valilikte bunu böyle iletmişti. Müracaat tarihimiz ve günümüz burada. Daha sonra bu hafta başında sayın cumhurbaşkanıyla aynı gün Atatürk Stadı’nda miting tertip edildiğini öğrendik.  Her dediğini yaptıran bütün baskı unsurlarını uygulayan cumhurbaşkanı anlaşılıyor ki İzmir valiliğine yapmış olduğu baskıyla da miting tarihi olarak o gün verilmek zorunda kalıyor. Bir kentte aynı günde iki mitingin yapılmış olmasının ne tür kargaşalara sebebiyet vereceği gün gibi ortada. MHP’nin yapacağı mitingi gölgeleme ya da kargaşa ve çeşitli baskılarla zorlaştırılmak istendiği ortada. Miting öncesi MHP’nin çeşitli caddelerde asmış oldukları bayrakları valilik indirtti. Dün yapmış olduğumuz toplantıda iki mitingin zorluğunu ve kargaşanın çıkabileceğini sorumluluk olarak valili ve emniyet olarak aktarmıştık. Burada yapılmak istenen MHP’nin mitingini olabildiğince zorlaştırmak, kente girecek partililerin vasıtalarını zorlaştırmaktır. İnşallah olmaz. Ama MHP mitinginin olduğundan az olması için tüm gayret ortaya konulacaktır” ifadelerini kullandı.
 
TAYYİP ERDOĞAN DERSİNİ ALIP GERİ GİDECEKTİR
İzmir valisi ve emniyetini İzmirlilere şikayet eden Karataş, “İzmirli hemşerilerim Atatürkçüdür, milliyetçidir, vatanseverdir. Bütün İzmirlileri Atatürk Stadı’nda miting yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ders vermesi için Gündoğdu’ya bekliyorum. Recep Tayyip Erdoğan gereken dersi alıp geldiği gibi geri gidecektir” dedi. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz, Yusuf ve İnan’a Güzelbahçe’te tiyatrolu anma
CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği 6 Mayıs Deniz Gezmiş, Yusuf ...
Günay’dan Erdoğan’a sert ‘Kuran’ tepkisi
İzmir Bağımsız Milletvekili Twitter adresinden bir mesaj paylaşarak Cumhurbaşkanı ...
Zeybekci’den ilginç HDP mesajı!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'de ekonomi muhabirleriyle bir araya ...
 
Erdoğan’dan sanatçı Halman’a sert tepki: Siz kimin…
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oyuncu Defne Halman'ın Rumeli Hisarı'nda tiyatro ...
AK Parti’den Büyükşehir’e konut çıkışı: Doğan, Kılıçdaroğlu’na seslendi!
Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu, Buca Gaziler Mahallesi’nde Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu’nun ‘saray uçuşu'na neden izin verilmedi?
DHMİ Genel Müdürü'nden Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu uçağının neden ...
 
İzmir milletvekilinden dernek baskınlarına sert tepki
İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, aralarında Kimse Yok Mu Derneği'nin ...
Gürsel Tekin'den bomba iddia: Türkiye 2 gün içinde…
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'nin 2 gün içinde Suriye'ye gireceğini ...
Flaş! Erdoğan’la Akıncı’dan ortak mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva