HABERLER>POLİTİKA
7 Mayıs 2015 Perşembe - 12:23

AK Parti’den Büyükşehir’e konut çıkışı: Doğan, Kılıçdaroğlu’na seslendi!

Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu, Buca Gaziler Mahallesi’nde Büyükşehir tarafından 2007 yılında yapılan toplu konutların boş kalmasına tepki gösterdi. Konutların planlama eksikliği nedeni ile çürümeye yüz tuttuğunu söyleyen AK Parti Grup sözcüsü Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu’na yüklendi. Doğan ayrıca CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğiz” sözlerine konutları göstererek, “Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğiz dediği İzmir bu mu? Kılıçdaroğlu İzmir’i değil diğer belediyeleri örnek alsın” dedi.

AK Parti’den Büyükşehir’e konut çıkışı: Doğan, Kılıçdaroğlu’na seslendi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu,  Buca Gaziler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında yapılan 550 konutlu Buca Sosyal Konutları’nın boş olmasına tepki gösterdi.
 
Toplu konutlar önünde basın açıklaması yapan AK Partili üyeler, binaların yapımında gereken araştırılmanın yapılmadığının, eksiklikler olduğunu iddia ederek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklendi.


 
BİNALARI SORDU
AK Parti Grubu adına açıklamayı grup sözcüsü Bilal Doğa yaptı. Binaları milli servetin çürümesi olarak değerlendiren Doğan, “Bu proje İzmir için ciddi öngörü, vizyon eksikliği ile inşa edilmiştir. Konu ile ilgili sosyal ekonomik ve kentsel ıslah açısından analiz yapılamamıştır. Buranın yapımında bir diğer amaç da kentsel dönüşüme katkı sağlamaktı. Maalesef İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yapılan bun konutlar, kentsel dönüşüme beklenen katkıyı sağlamamıştır.  Burası yapılırken Ege  Mahallesi sakinleri ve Gaziler mahallesi sakinlerinin görüş ve önerileri yapılmamıştır.   Bu binalar  Aziz Kocaoğlu tarafından satışa çıkarılmıştır. Ancak geldiğimiz süreçte konutların yüksek maliyet le inşa edilmesi nedeni ile satış değerlerinin çevredeki yapılardan yüksek ve pahalı olduğu için satılmadığını görüyoruz” diye konuştu.
 
TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR
Doğan ayrıca binaların yapımı sırasında yangın merdivenlerinin yapımının unutulduğu için 2 yıl ruhsatsız kaldığını, belediyecilik açısından kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyledi. Doğan, “Konutların kendi haline terk edilmiş olması ciddi kar zararı oluşturmuştur. Bundan sonra ki sürede ise kamu zararı haline dönüşmüştür. Milli servetin çürümeye terk edilememesi için Aziz Kocaoğlu’nu göreve çağırıyoruz.  Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır” dedi.
 


KOCAOĞLU’NA SERT SÖZLER
Doğan ayrıca, “Aziz Kocaoğlu Bu konuda da başarıya ulaşamamıştır. Bir başarısızlık örneği daha sergilemiştir. Sürekli olarak beceriksizliğine bahane arayan, hükümet bize yardım etmiyor gibi mazeretler üreten Kocaoğlu elindeki imkanları bile kullanamamış hiçbir işini süresinde bitirememiştir. Türkiye’nin en pahalı fuar binasını ikinci sınıf malzeme ve hibe mermerlere rağmen fuarı 10 yılda, metroyu ise 11 yılda bitirmiştir” ifadelerini kullandı.
 
KILIÇDAROĞLU İZMİR’İ DEĞİL DİĞER BELEDİYELERİ ÖRNEK ALSIN
Doğan ayrıca 2 gün önce İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu örnek göstererek “Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğiz” sözlerini eleştirdi. Doğan, “Bir konut bile yapamayan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi nasıl idare edeceği merak söz konusudur. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi de İzmir gibi yöneteceğiz dediği İzmir bu İzmir mi? Kılıçdaroğlu İzmir’i değil diğer belediyeleri örnek alsın. Biz bu kentin iyi yönetilmediğini görüyoruz”  şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Mayıs 2015 Cuma 08:24

Bu konutlardan bir ara satın almak için niyetlendim gidip örnek daireyi gezdim içi gayet büyük bir kaç eksiğin dışında kullanılan malzemeler gayet iyi bu bölgede 5 apartmandan fazlası dolmuş cephesine göre fiyatları 145-185 bin arasında değişmekte 3+1 110m2 bir ev için fazla sayılmaz 2+1 evlere 150 160 bin istiyor daireler konum olarakta yukarısında yedigöller ve buca stadı var alışveriş merkezlerine yakın dibinde pazar yeri var 10-15dk yürüme mesafesinde hasanağa bahçesine yakın bildiğim kadarıyla bu konutların küçük bir kısmı kentsel dönüşüm için kullanılacak satılamamasının nedeni insanların çoğunun bu konutlardan haberdar olmaması tanıtım yapılsa satın alan çok olur.

Yorumu oyla      13      6  
ibrahim 7 Mayıs 2015 Perşembe 17:57

uzundere toki de kimin oturacağı dahi belli olan 1100 konut boş halde bekliyor. neyi bekliyor bilen yok.belediye bekletiyor işte.her yıl dış cephe boyasını yapıyor,kapısında güvenlik için maaş ödüyor falan.

Yorumu oyla      17      13  
sedat avcı 7 Mayıs 2015 Perşembe 17:38

BİNALARI YAPAN TOKİ

Yorumu oyla      18      10  
7 Mayıs 2015 Perşembe 17:30

Bu evler ihale ile satılıyormuş. vatandaşın ilgisi var ancak nasıl alınacağını bilmiyor olabilirler. Ayrıca tüm daireler boş değil. 145 bin TL'de fiyatı varmış.

Yorumu oyla      16      6  
bülent ışık 7 Mayıs 2015 Perşembe 17:15

İzmir metrosunun bir kilometresinin maliyeti ile İstanbul metrosunun bir kilometresinin maliyetini karşılaştırınca tüyü bitmemiş yetimin hakkı daha çok dikkat çekiyor.

Yorumu oyla      19      8  
Hüseyin Avni 7 Mayıs 2015 Perşembe 16:34

Siz o fotoğrafı gidin Sabuncubeli Tüneli'nin önünde çektirin, daha anlamlı olur !

Yorumu oyla      27      12  
7 Mayıs 2015 Perşembe 16:20

Aziz Kocaoğlu şimdiye kadar Çiğli'ye ne yapmış? Merkez ilçe bir de.

Yorumu oyla      23      20  
samet 7 Mayıs 2015 Perşembe 16:18

konak tunelinden bahsediyorsun ama orası bucadaki gibi bos kalıp curemeye terkedılmıcek ızmırlısıyle herkes faydalanacak sayın yorumcu arkadas

Yorumu oyla      19      18  
7 Mayıs 2015 Perşembe 15:26

Konak Tüneli 150 milyon keşif bedeli ile yola çıktı ama maliyeti 300 milyonu bulacağı söylenir. 150 milyonluk keşif artışı+geç bittiği için yine bir kamu zararı oluşmuş durumda. hadi kolay gelsin :))

Yorumu oyla      29      13  
7 Mayıs 2015 Perşembe 14:45

Kamu zararı arayan Bilal Bey; Konak Tüneli kaça yapılacaktı, kaça mal olacak? Yüzde 40 keşif artışı mı olur?

Yorumu oyla      34      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’nun ‘saray uçuşu'na neden izin verilmedi?
DHMİ Genel Müdürü'nden Kılıçdaroğlu'nun içinde bulunduğu uçağının neden ...
İzmir milletvekilinden dernek baskınlarına sert tepki
İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, aralarında Kimse Yok Mu Derneği'nin ...
Gürsel Tekin'den bomba iddia: Türkiye 2 gün içinde…
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'nin 2 gün içinde Suriye'ye gireceğini ...
 
Flaş! Erdoğan’la Akıncı’dan ortak mesajlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı ...
CHP'nin kedisi Şero sosyal medyayı bırakıyor
CHP’nin sosyal demokrat kedisi ‘Şero’nun fenomen haline gelen Twitter ...
Demirtaş'tan Akdoğan'da 'süper olur' yanıtı
'HDP barajın altında kalırsa süper olur' diyen Başbakan Yardımcısı Yalçın ...
 
Flaş! Arınç’tan Manisa’daki dernek baskınlarına tepki!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, canlı yayında çarpıcı açıklamalarda ...
Ve Bahçeli meydana indi: Hedefinde Erdoğan!
MHP lideri Devlet Bahçeli, ilk kez halka seslendiği Çankırı mitinginde, ...
Selçuk MHP bahar şenliğine hazır
Milliyetçi Hareket Partisi Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva