HABERLER>POLİTİKA
30 Aralık 2021 Perşembe - 15:45

MHP'li Şahin'den Büyükşehir'e 'Uzundere' çağrısı: Satım süreci hızlandırılsın

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, kentte yaşanan deprem sonrasında Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve depremzedelerin yerleştirildiği Uzundere konutlarının depremzedelere satılması yönünde yazılı bir önerge verdi. Önerge ile ilgili konuşan Şahin, "Bu konutlara yerleştirilen vatandaşlara oturduğu konutların TOKİ şartlarında uygun fiyata, uzun vadeli şekilde satılmasını öneriyorum. Bu süreç hızlandırılmalı" çağrısında bulundu

MHP li Şahin den Büyükşehir e  Uzundere  çağrısı: Satım süreci hızlandırılsın

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde Seferihisar açıklarında yer alan Samos Fay Hattı'nda yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kent genelinde binlerce konutta ağır, orta ve az olmak üzere çeşitli hasar kayıtları oluşmuştu.

Özellikle ağır hasarlı ve deprem sırasında yıkılan binalardaki vatandaşlar için yeni konut arayışı başlarken, felaketin ardından düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi ortağı olduğu Hilton'u ve belediyeye ait olan Uzundere'deki konutlarını depremzedelerin kullanımına açma kararı almıştı.

Konutlarda kullanılacak mobilyaları da karşılayan İzmir Büyükşehir Belediyesi süreç içinde depremzede vatandaşların kullanacağı su, elektrik ücretini de karşılayacağını duyurmuştu.

SOYER KONUTLARIN SATIŞINDA DEPREMZEDELER ÖNCELİK VERECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI
Yaşanan süreçte 15 Mart tarihinde Sonsöz TV'ye konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'de depremzedelere müjde vererek istemeleri halinde oturdukları konutları kendilerine satabileceklerini açıklamış ve "30 Kasım'dan itibaren oraya yerleştirdiğimiz vatandaşların bütün eşyaları sağlandı, elektrik ve suyunun tamamını Büyükşehir karşılıyor. Biz vatandaşlara çıkacağınız zaman bunları götürebilirsiniz dedik. Biz bu evlerin uzun vadeli, uzun taksitle içeride oturan vatandaşlar isterse, onlara satmak istiyoruz. Eğer memnun kalıp evi gibi hissettiyse, içinde eşyası da mevcut, eğer ev sahibi olmak isterse bunları onlara satmak istiyoruz. 224 aile var, bunlar burada öncelikli olacak" ifadelerini kullanmıştı.

MHP'Lİ ŞAHİN HAREKETE GEÇTİ
Soyer'in açıklamasının ardından yaklaşık olarak 10 ay geçmesi sonrasında ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin yazılı bir önerge vererek sürecin hızlandırılmasını istediğini belitti. Ege'de Sonsöz'e konuşan Şahin "Şu an İzmir'in şu an en önemli gündemi deprem ve kentsel dönüşüm. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin deprem sonrasında çeşitli gayretleri var. Konutlara vatandaşlar yerleştirildi. Biz bu konutlara yerleştirilen vatandaşlara oturduğu konutların TOKİ şartlarında uygun fiyat uzun vadeli şekilde satılmasını öneriyorum. Bu süreç hızlandırılmalı" dedi.

Şahin'in Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği yazılı önerge şu şekilde:
"Bugüne kadar IBB tarafından kentsel dönüşüm ile 960 adet bağımsız bölümün dönüşümü tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. Bu rakamın İzmirli vatandaşlarımızı depreme hazırlamaktan çok uzak olduğu hepimizin malumudur. Yapılan dönüşüm hamleleri ve bütçede ayrılan payların bu sorunu kısa vadede çözemeyeceği aşikardır.

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde, evleri yıkılan ya da hasar görenler ile İBB'nin kentsel dönüşüm konusunda sebep olduğu gecikmeler sebebiyle birçok vatandaşımız mağduriyet yaşamaktadır.

Depremzede vatandaşlarımızın bir kısmı, mülkiyeti İBB'ye ait konutlarda yaşamlarını sürdürmektedirler. Deprem ve kentsel dönüşüm mağduru vatandaşlarımızın sorunlarını bir nebze çözebilmek adına, mülkiyeti İBB'ye ait konutların uygun fiyat ve uzun vadeyle, talep eden vatandaşlarımıza satışının yapılabilmesi için gereğini arz ederim. Saygılarımla."

 
7 yaşındaki kızını öldüren baba tutuklandı
 
İzmir yeni yüzyılı başlıyor... 4 meydanda 4 konser!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdem taşkın 2 Ocak 2022 Pazar 17:34

Evet sayın başkanımızın böyle bir sözü vardı. Çıkış süremiz 13 nisandan önce sözünü tutacağına eminim. Şimdiden teşekkürler.

Yorumu oyla      2      3  
Emine yuk 2 Ocak 2022 Pazar 16:52

Sayın tunç Soyer başkanımızdan bizlere satması İçin müjdeli haberini sabırsızla bekliyoruz kendi evimiz gibi sevdik umarım söz verdiği gibi bizlere öncelik tanıyarak kolaylık sağlar burdan ayrıl al istemiyoruz

Yorumu oyla      2      3  
Yaşar atalay 2 Ocak 2022 Pazar 01:15

Sayın tunç Soyer başkanımız sözünde duracağı kanaatindeyiz bizleri umarım mağdur etmez Alıştık oturmaya devam etmek isteriz TOKİ deki şartlarla uzun vadeli bizlere vermesini isteriz

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 30 Aralık 2021 Perşembe 16:33

zaten başkanın böyle bir söylemi vardı depremzedelere satılacak diye

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Özer'den Kılıçdaroğlu'na yanıt
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bakanlığımızın kapıları herkese açık. ...
CHP İzmir'in acı kaybı
Veri Harita Mühendislik firmasının eski ortaklarından Gürsel Gücüyeter, hayatını kaybetti.
AK Parti Hızal’dan ‘aktarma’ çıkışı: Ayıp üzerine ayıp eklediler!
İzmir'de 2022 yılının Ocak ayından itibaren toplu taşıma ücretlerine gelecek ...
 
MEB'e alınmayan Kılıçdaroğlu'ndan açıklama!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) randevu talebine ...
Beko: GSS fonları vatandaşın borcunu kapatır
Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve BAĞ-KUR prim borcu olan milyonlarca vatandaşın ...
Bahçeli'den 'İBB'ye teftiş' açıklaması
MHP lideri Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan ...
 
MHP'li Şahin'den 2021 değerlendirmesi: İzmir'i aşağıya çektiler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin 2021 ...
Ümit YALDIZ yazdı... İzmir neden Yavaş'a döndü?
Ümit YALDIZ yazdı... İzmir neden Yavaş'a döndü?
AK Partili Sürekli ve Kaya’dan Torbalı çıkarması... 'Bizden sonrası tufan!'
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Torbalı'da yaptığı saha çalışmasında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva