HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:09

MHP’li Şahin’den Başkan Soyer'e: 50 milyar TL'ye ne oldu?

İzmir’deki gündemi değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yüklendi. Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan ankete tepki gösteren Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yılda yaptığı harcamaları değerlendirdi. Başkan Şahin, hükümet tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne 50 milyar TL yardım yapıldığını belirterek "Tunç Soyer 50 milyar nereye harcadı? İki dereyi ıslah ettin, iki doğa projesi yaptın, onu mu bana gösteriyor?" dedi.

MHP’li Şahin’den Başkan Soyer e: 50 milyar TL ye ne oldu?

EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir gündemini değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı anket verileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Şahin, “Kime yaptırmışlar anketi? CHP, anket yaptırdık diyor. O ankette profesyonelce hazırlanmış algı oyunları dediğim şey görülüyor. CHP bu anketi seçimden bu yana 3 yılda belediyeye aldığı 6 bin kişi arasında yapmışlar. Bu 6 bin kişi içinde bir eksik bırakmışlar. PKK’nın partisinin oyunun kaç olduğunu söylemeyi unutmuşlar. Bizim duyumlarımıza göre belediyeye alınan 6 bin kişinin PKK’nin partisinin verdiği isimler… Tuzu biberi mesafesinde İP partisinin adayları var. Türk milliyetinin yüzde 70’i geçmişine bağlı insanlardır. Bu anketi CHP’nin yeni alınan katında yapmışlardır. Geçen seçimlerde İP partisinin oyunu yüzde 20 demişlerdi. Ancak yüzde 7 çıktı. Bize 3 demişlerdi 13 çıktı. Yapılmak istenen bu. Bende bir anket hazırlatıyorum İzmir özelinde. Ben bunun ne olduğunu 1 aya kadar söyleyeceğim. Ben 40 senedir toplumun içindeyim. Neyle karşı karşıya olduğumuzu biliyorum. Ben gerçek anket yaptırıyorum. Nerede eksiğim, nerede daha çok çalışmaya ihtiyacım var diye yaptırıyorum. Birine satayım diye değil” ifadelerini kullandı.

HEPSİNİN FARKINDAYIZ
Dar gelirlilerin CHP’ye oy verdiği iddiasını da değerlendiren Şahin, “CHP ne zaman fakirlerin partisi olmuş? Atatürk öldükten bu yana hiç fakirlerin partisi olmuş mu? Bizim yaş kuşlağımız CHP’nin nerden geldiğini ve kimleri temsil ettiğini iyi bilir. Türk milleti CHP’nin kimi temsil ettiğini biliyor. Biz hadiselerin gayet farkındayız” diye konuştu.

HANGİ PAYLAŞIMA İNANACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan Başkan Şahin “3 yıldır Büyükşehir Belediyesi devletten aldığı 50 trilyonu doğaya, çevreye mi harcadı? 5 milyonluk İzmir’de Büyükşehir Belediyesi son 3 yılda devletten aldığı para 38 katrilyon eski para ile… 12 trilyon da borçlanmaya gitmiş. Tunç Soyer 50 milyar nereye harcadı? İki dereyi ıslah ettin, iki doğa projesi yaptın, onu mu bana gösteriyor? İzmir’in yüzde 70’inin dönüşmesi gerekiyor. Tunç Soyer körfez ile ilgili birkaç gün içinde farklı açıklamalar yapıyor. Biz bu kokuyu ne kadar süre çekeceğiz? Sayın Soyer bir paylaşımında yüzülebilir körfez hedefine hiç bu kadar yakın olmadıklarını söylüyor, birkaç gün sonra da ‘elimizde sihirli değnek yok’ diyerek sürecin uzun süreceğini dile getiriyor. Hangi paylaşımına inanacağız? Bu 3-5 yılda çözüleceği problem değil diyor şimdi. Dışarıdan derelerden akıntı olmazsa çözülür diyor. Derelere ne yaptın peki? Çiğli’deki artım tesisini çalıştırıyor musun? Nasıl olacak bu? Yalan söylüyorlar. Körfezi temizleyip yüzeceğim diyen Tunç Soyer değil miydi? O zaman devletten 50 milyar niye aldın. Bu memleketin deresini pisliğini kesmek için almadın mı? Şimdi de 2 bin yıllık sorun diyor. Türk milletinin problemlerin bakış açıları bu zaten. Günübirlik an ve an. Su kesiliyor… İki tanker su gönderdi ve sorunu çözdüm diyor. Bütün meseleler bakış açısı bu. Deprem olalı 20 ay oldu. Depremde bu yana bu memlekete faydalı olacak ne yaptı Tunç Soyer? 20 ayda binasını yeni yıkmaya başladı, ne yapacağına karar vermedi, belediyenin bütün personelini kiralık yerlerde gezdiriyor. Milletin parasını peşkeş çekiyor. Tunç Soyer ne yaptığını biliyoruz. İzmir’de bunu yapıyorsunuz, Türkiye’de de bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Bu millet buna müsaade etmeyecek bir daha” ifadelerini kullandı.

50 MİLYONUN KARŞILIĞI BİR ŞEY YOK
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve beğendiği bir projenin olup olmadığının sorulmasına da yanıt veren Şahin, “Olmadı. Şimdi bozuk saat bile 2 defa doğruyu gösterir. Hiçbir şey olmadı desem yalan olur. Ancak bir şey görmedim. 50 trilyon karşılığı şu da oldu diyecek bir şey yok. Deprem oldu, depremden sonra yaptığı tek şey deprem heykeli. Binasını nereye ne şekilde yapacağına karar vermedi daha. Kendisinin nereye oturacağına 20 ayda karar veremeyen belediyenin vatandaşa ne yapmasını bekliyoruz ki?” diye konuştu

 
Eski eşe tepki: Bu kaçıncı şov koçum!
 
Tahıl taşıyan 2 gemi daha hareket etti
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 8 Ağustos 2022 Pazartesi 14:18

128 Milyar Doları buldunuz mu Paşam !!??

Yorumu oyla      5      4  
Bakkal hesabı 8 Ağustos 2022 Pazartesi 12:57

2020 bütçesi 7 milyar 950 milyon; 2021 yılı bütçesi 9 milyar TL; 2022 bütçesi de 12 milyar 500 milyonmuş. Her yıl bütçelerin yüzde 40-45'i yatırıma ayrılmış. Gerisi maaşlar, diğer giderler. Son 3 yılda nereye, ne kadar para harcandığı da raporlarda yer alıyordur. Hesap tutmuyorsa suç duyurusunda bulunun. Ortada direkt tamamı yatırıma ayrılmış bir bütçe, 50 milyar kaynak yok. Sadece geçen yıl "1 trilyon 165 milyar" vergi toplanmış. Madem bu kadar "bütçe" var, ne diye köprüleri YİD yapıyorsunuz? İzmir'den Ankara'ya giden vergilerimizin karşılığı 38 milyar mı? Bu nasıl hesap? Aylık-Yıllık aldığınız maaşın tamamına yatırım mı yapıyorsunuz? Sabit giderleriniz yok mu?

Yorumu oyla      5      3  
M.E.Aslan 8 Ağustos 2022 Pazartesi 12:35

Tunç başkan bunun hesabını kuruşuna kadar verir. Büyükşehir meclisi de bu hesabı bilir. Ama 128 Milyar Dolar nerede. Bunun da hesabını sorsanız iyi olur.

Yorumu oyla      5      4  
Bülent Işık 8 Ağustos 2022 Pazartesi 12:28

2021 yılında izmir BB gelirinin yüzde 40 ını yatırımlara ayırmış. Hadi Narlıdere metrosunu yeraltında olduğu için görmüyorsunuz diyeceğimde Çiğli tramvayı inşaatı yerüstünde onuda mı görmüyorsunuz?

Yorumu oyla      5      3  
VfV 8 Ağustos 2022 Pazartesi 12:16

128 milyar dolar ne oldu?

Yorumu oyla      5      3  
tabela partısı 8 Ağustos 2022 Pazartesi 12:14

izmirde mhp oy oranı % 4 bıle degıl bunu biliyosun once sen bız nerde yanlış yaptık de sonra hesap sor bence..tunç mukkemmel bi başkan değil ama bunun hesabını ızmırlı sorar sız değil

Yorumu oyla      5      3  
sezarın hakkı sezara 8 Ağustos 2022 Pazartesi 11:20

Hükümet tarafından 50 milyar TL verildi ha? AKP izmire 50 milyar verecek bundan kimsenin haberi olmayacak? davulla zurna ile gönderirsiniz o parayı. üstüne 40 gün konuşursunuz. İl başkanı böyle şeyleri belge ile açıklar . aksi taktirde yalan olduğunun hesabını izmirliye verirsiniz ki bililer izmirli böyle yalan dolanı affetmez. 50 milyar vermişler ! vayy arkadaş. 50 milyar TL dedi adam .

Yorumu oyla      5      3  
Bahçeli niye aday olmuyor? 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:47

Bu mantıktan yola çıkarsak İzmir son 5 yılda +-500 milyar vergi verdi. Bu para nerede? 500 milyar vergi ver, sonra da bakanlık metro için 3 bin TL ödenek çıkarsın. Tuhaf ve komik açıklamalar. Belediyelerin gelir gider tabloları var. Zahmet olmazsa açıp okuyun. Tüm bütçeyi yatırıma harcayabilen herhangi bir yer var mı? İzmir'e gönderilen tüm ödenek sadece belediyeye mi gönderiliyor? Anketler madem yalan, oyunuz yüksek, hadi seçimlere aday çıkarın. Bahçeli aday olsun? Niye olmuyor?

Yorumu oyla      4      3  
İZMİR YERLİSİ 8 Ağustos 2022 Pazartesi 09:52

128 size bir şey çağrıştırıyor mu sayın Şahin.

Yorumu oyla      6      3  
SOKAK 8 Ağustos 2022 Pazartesi 09:21

Mevcut yönetimin 180 milyar doları ne yaptığını sormayan anlayış, Sayın SOYER'den 50 milyonun hesabını soruyor. Sorsun soracak tabi ki... Ve de cevabını da alacaktır . Peki Sayın ŞAHİN 180 milyar doların hesabını da bu 50 milyonun hesabını sorduğu gibi mevcut iktidardan soracak mı? Bekliyoruz Sayın ŞAHİN...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'den 'Karınca Modeli' raporu: 120 bin ziyaret!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kiraz’da AK Partili belediye ...
Erdoğan'dan Somali Cumhurbaşkanı ile görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh ...
Kaya’dan Özel’e ‘koku’ önerisi: Gelirken maske alın!
Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü ve Manisa ...
 
CHP’li Sertel’den Çelebi’ye tepki: Yazıklar olsun!
Son günlerde Cumhur İttifakı’na sıcak mesajlar veren İzmir Bağımsız Milletvekili ...
İnce’den İzmir çıkarması!
Seçim takvimine az süre kala programını yoğunlaştıran Muharrem İnce, 10 ...
Erdoğan'dan 'Togg hatırası' paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, test ve deneme süreçleri devam eden Türkiye'nin ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail Hükümeti'ne, Harem-i ...
CHP’li Özel’den Bakan Nebati’ye ‘hodri meydan’ çıkışı: Gel Kemeraltı'nı gezelim!
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin bir medya kuruluşuna verdiği, ...
AK Parti'den Cemevi Başkanı'na saldırıya tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'da Kartal Cemevi Başkanı Selami ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva