HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2021 Salı - 15:28

MHP’li Kalyoncu’dan İzmir Körfezi çıkışı: CHP’li vekiller üç maymun taklitçisi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ile Kanal İstanbul tartışması üzerinden karşı karşıya geldi. Kalyoncu, CHP’den gelen eleştirilere ilişkin olarak ise İzmir Körfezi’ne atıf yaparak “Muhalefet yapacağız diye komik durumlara düşüyorsunuz. CHP’li vekillerden İzmir Körfezi ile ilgili tek kelime işitilmiyor. İşlerine geldiği yerde çevreci, gelmediği yerde üç maymun taklitçisi! Yazılı metin varken bunu çarpıtmak da ayrı bir akıl ve bilim ürünü!” açıklamasında bulundu.

MHP’li Kalyoncu’dan İzmir Körfezi çıkışı: CHP’li vekiller üç maymun taklitçisi!

EGEDESONSÖZ- Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorunu ile ilgili olarak TBMM’de kurulan Meclis Müsilaj Araştırma Komisyonu’nda görev alan MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu’nun tartışmalı Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak yaptığı “: Şu anda bu Kanal İstanbul'la ilgili kurulmuş bir komisyon yok. Müsilajla ilgili bir Komisyonumuz var, burada fazla zaman harcarsak yani bunun sonucu yok. Kanal İstanbul'la ilgili şey bitti zaten, o süreç başladı zannediyorum. Yapıldıktan sonra bakacağız artık etkisi var mı, yok mu?’’ sözleri polemiğe nenden oldu.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Kalyoncu’nun konuşmalarına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ““Kanal İstanbul yapılsın Marmara Denizi’ne olumsuz etkisi olup olmadığını ondan sonra görürüz” demek hangi aklın ve bilimin ürünüdür… Testi kırıldıktan sonra yani…” ifadelerini kullandı.

Kalyoncu’dan ise Şevkin’e yanıt gecikmedi. Sözlerinin bağlamından koparıldığını ifade eden Kalyoncu, CHP’li milletvekillerine İzmir Körfezi üzerinden eleştirilerde bulundu.

Kalyoncu’nun açıklaması şöyle:

“Sayın Müzeyyen Şevkin, Meclis Müsilaj Araştırma komisyonundaki tartışmayı çarpıtıp cımbızlayarak sunmuştur. Bu çerçevede, Şevkin şahsi ve siyasi kanaatlerini ifade ederken benim de adımın geçirildiği yorumlar hakikat hilafına medya ve sosyal medya haberlerine konu edilmiştir.

Sayın Milletvekili, madem yalan söyleyeceksiniz daha dikkatli konuşun.  Öncelikle Komisyona gelen uzmanların sunumlarına ilişkin bir baskı yapıldığı iması kabul edilemez.

Konuyu her konuşmada Kanal İstanbul’a getirerek Komisyonun gündemini sabote eden CHP temsilcileri olmaktadır.

Bu yönlendirmeler ile komisyonda görüş bildiren öğretim üyesinin bilimsel bir çalışmaya dayanmayan kişisel tahminini ifade etmesi üzerine, yaptığımız itiraz CHP milletvekilinin çarpıtmasına konu edilmiştir. Komisyonda ortada hiçbir veri ve bulgu yokken, ileri sürülen görüşün bilimsel niteliği olmadığını dile getirdim ve aynen şunu söyledim:

(TBMM tutanaklarından) ‘’Şimdi ben de diyorum ki: Şu anda bu Kanal İstanbul'la ilgili kurulmuş bir komisyon yok. Müsilajla ilgili bir Komisyonumuz var, burada fazla zaman harcarsak yani bunun sonucu yok. Kanal İstanbul'la ilgili şey bitti zaten, o süreç başladı zannediyorum. Yapıldıktan sonra bakacağız artık etkisi var mı, yok mu?’’

Yapılsın diyene saldıran CHP vekilleri siyasi rant peşindeler. Bu açık ve net. Söylediğimiz söz de çok açık ve net: Süreç başlamıştır, yapıldıktan sonra yapılacak çalışmalar durumun ne olduğunu ortaya koyacaktır. Yandaş tribünlere oynarken, yandaşınız basında bir konuyu gündeme getirirken araştırmalısınız. “Hangi aklın ve bilimin ürünü” diye sormuşsunuz ya! Bilim ve akıl işinize geldiği gibi değildir. Doktor unvanınız var! Orada bir konuşma süreci geçiyor ve tam metni tutanaklarda yer almaktadır. Müsilaj Komisyonunu Kanal İstanbul Projesi karşıtlığınızla sabote edemezsiniz. Buna yetkiniz de, hakkınız da yok. TBMM tutanaklarında her şey açık ulaşılabilir. Sürece kimin ne kadar katkı yaptığı da ortadadır. Okuyunuz!

Gelen bilim insanlarına baskı yapan ve Kanal İstanbul ile ilgili sorulara cevap vermeyenlere saldıran sizlersiniz. Orada Kanal İstanbul sorusuna cevap veren hocamızı da bu cevaba zorladınız. Bu konu ile ilgili çalışması olmadığını ve sadece öngörüsünü ifade ettiğini söyledi. Buna bilim diyorsanız, o sizin aklınızın ve kusurlu bilim anlayışınızın ürünü.

Ne tuhaftır ki ileri biyolojik arıtma tesisine TEMEL ATMAMA töreni yapanlara bu milletvekillerinin sesi hiç çıkmıyor. Fakat konu Kanal İstanbul olunca hepsi Marmara Denizi'nin kirlenmesini önemsiyor.

Muhalefet yapacağız diye komik durumlara düşüyorsunuz. CHP’li vekillerden İzmir Körfezi ile ilgili tek kelime işitilmiyor. İşlerine geldiği yerde çevreci, gelmediği yerde üç maymun taklitçisi! Yazılı metin varken bunu çarpıtmak da ayrı bir akıl ve bilim ürünü!”

 
Aydın Büyükşehir mahalle ziyaretlerine devam ediyor
 
Başkan Sengel Mardin'in çocuklarını ağırladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dün başka, bugün başka 11 Ağustos 2021 Çarşamba 10:31

İttifak yokken kanala karşıydılar. Bahçeli 'nin attığı tweetler duruyor.

Yorumu oyla      2      3  
KARSIYAKALI 10 Ağustos 2021 Salı 17:28

peki ülke bu duruma gelirken sizlerin 3 maymunu oynamanız ?

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 10 Ağustos 2021 Salı 16:16

milyonlarca afgan sıgınmacı elini kolunu sallayarak ülkemize girerken siz neyi taklit ediyorsunuz sayın vekil? nasıl milliyetçisiniz siz? hudut hani namustu?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Arslan, Van izlenimlerini değerlendirdi: 'Çok yüksek bir erken seçim talebi var'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Van’da yaptığı ...
İzmir'de bir kritik zirve daha!
Cumhuriyet Halk Partisi, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz ...
Afgan mültecinin hedefindeydi... Tanju Özcan'dan çok sert yanıt!
Türk kadınlarına hakaret eden Afgan gazeteciye Tanju Özcan'dan yanıt geldi.
 
CHP’li Kılıç’tan işten çıkarma yasağının kaldırılmasına tepki!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
İYİ Partili Çıray 'büyük kriz kapıda' dedi: 1 milyon Afgan'ın gelmesi gündemde!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Çıray, ziyaret ...
'Anjiyo ünitesi kapandı' iddiası meclis gündeminde... Ege Üniversitesi '6 ay değil, 3 ay' dedi!
Ege Üniversitesi’nin anjiyo ünitesinin 6 aydır çalışmadığı ortaya çıktı. ...
 
İktidara deprem eleştirisi: 'Hem evini küçültüyorsun hem de tekrar satıyorsun'
Deprem sonrası depremzedelerin konutlarını tekrar kendilerine satılmasını ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aslan yürekli başkan!
Mehmet KARABEL yazdı... Aslan yürekli başkan!
Pakdemirli: 267 yangın kontrol altında
Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli orman yangınlarıyla mücadelede son durumu ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva