HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2021 Salı - 14:26

CHP Arslan, Van izlenimlerini değerlendirdi: 'Çok yüksek bir erken seçim talebi var'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Van’da yaptığı ziyaretler için yaptığı değerlendirmede "Çok yüksek  bir erken seçim talebi Van'da da mevcut durumda. Çünkü vatandaşlar artık bu iktidarın yönetemediğini açık ve net bir şekilde söylüyorlar. Vatandaşların bize söylediği 'iktidar değişikliği ile ülkemiz nefes alacak' cümleleri oluyor" dedi. Arslan ayrıca Afgan göçü güzergahının Van’dan geçmesi sebebiyle vatandaşların büyük tedirginlik yaşadığını da kaydetti.

CHP Arslan, Van izlenimlerini değerlendirdi:  Çok yüksek bir erken seçim talebi var

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Saha çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekillerinin il ve ilçe ziyaretleri devam ediyor.

Bu kapsamda İzmir'de geçtiğimiz günlerde Bergama'ya çıkarma yapan İzmir örgütü, Aliağa ziyareti arasında bulunan süreyi değerlendirmek için çalışmalara başlamıştı.  CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'da çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde Van'ı ziyaret etti.

Ziyaretinin ilk gününde esnaf ile bir araya gelen Arslan, Van izlenimlerini Ege'de Sonsöz'e değerlendirdi.

VANLI VATANDAŞLAR DEĞİŞİM BEKLENTİSİ İÇİNDE
Türkiye'de son günlerde yaşanan 'Afgan sorunu' hakkında Vanlı vatandaşların da tedirgin olduğunu belirten Ednan Arslan, "Anadolu'nun birçok kentinde olduğu gibi Van'da ciddi bir değişim beklentisi var. Ekonomik kriz burada esnafı çiftçiyi ciddi anlamda perişan etmiş durumda. Buradaki Afgan göçü kentte ciddi derecede tedirginlik yaratmış durumda. İnsanlar bu göçten dolayı oldukça tedirginler. Ayrıca Van'ın da içinde bulunduğu bölgede iklim krizinden kaynaklı olarak ciddi bir kuraklık mevcut… Van'ın en meşhur yiyeceklerinden biri Van peyniri ancak kuraklık olduğu için yetişmeyen bitkilerden dolayı önümüzdeki yıllarda Van peyniri üretimi bile ciddi derecede tehlikeye girmiş durumda. Zaten hayvancılık ve çiftçilik ile geçinen bir kent ancak sonuç olarak bu bir zincir şeklinde, çiftçi zora girdiğinde esnafta zora  giriyor.  Ciddi bir değişim beklentisi var ülkedeki yönetim ile ilgili.  Görüştüğümüz esnafın birçoğu hiçbir şekilde pandemi dönemindeki desteklerden faydalanmadığını söylüyorlar. Burada kayyum bir belediye var ve belediye kiracıları da bu süreçte ciddi bir sıkıntı çekmişler. İlk olarak kendilerine 6 ay boyunca kira alınmayacağı söylenmiş ancak sonrasında ise mevcut kiralarda yükselmeler yaşanmış" dedi.

VAN GÖÇ VERME DURUMUNA GELMİŞ
Van'da genç nüfusun fazla olduğunu ancak işsizliğinde yüksek seviyelerde olduğunu belirten Arslan, "Çok genç nüfus var. İşsizlik ciddi anlamda Van için büyük bir sorun haline gelmiş durumda. İl artık göç verme durumuna gelmiş. Genç nüfus yüksek ama iş yok. Böyle olunca da Vanlı vatandaşlarımız ekonomik anlamda ciddi bir sıkıntı ile boğuşur hale gelmiş durumda. Bu nedenle de iktidarın değişmesi yönünde ciddi anlamda bir talepleri var Vanlı hemşerilerimizin" diye konuştu.

CHP'YE HİÇ OY VERMEMİŞLER BİLE OY VERECEKLERİNİ SÖYLÜYOR
Türkiye'nin birçok kentinde olduğu gibi Van'da da CHP'ye olan ilgilin arttığını belirten Arslan, "Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi'ne hiç oy vermemiş kesimler ile temas halindeyiz. Bizlere yönelik söylemleri ilk seçimlerde kullanacakları oyların kesinlikle Cumhuriyet Halk Partisi'nden yana olacaklarını aktarıyorlar. Gezdiğimiz diğer illerde olduğu gibi Van'da da partimize karşı ciddi bir ilgi söz konusu. Bölgede 'artık yeter, bize yeni bir yol lazım' düşüncesi oluşmuş durumda. Bu da tabii ki sosyal demokrat bir iktidar yani Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile mümkün diyorlar. Çünkü bu ülkenin barışmaya, kucaklaşmaya, kaplaşmaya değil sarılmaya ihtiyacı var diyorlar, bu anlamda Genel Başkanımızın önderliğindeki Millet İttifakı ve CHP'yi oldukça beğeniyorlar" ifadelerini kullandı.

Arslan ayrıca "Çok yüksek  bir erken seçim talebi Van'da da mevcut durumda. Çünkü vatandaşlar artık bu iktidarın yönetemediğini açık ve net bir şekilde söylüyorlar. Vatandaşların bize söylediği 'iktidar değişikliği ile ülkemiz nefes alacak' cümleleri oluyor.  Bu nedenle Türkiye'nin bir çok noktasında olduğu gibi Van'da da vatandaşlar bir an önce sandığın gelmesini istiyor. Yani Van sandığı sabırsızlıkla bekliyor"

 
Denizli'de 'gürültü' tartışması: 1 ölü, 3 gözaltı
 
Polisi turist sanıp fahiş fiyat çekti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli... 10 Ağustos 2021 Salı 16:42

EDNAN BEY HANGİ YERLERDE GEZDİ ACABA İÇ EGE DE SEÇİMDE AKP YE OY VERMİYECEM DEDİ AMA ARA SEÇİMDE OYLARIN % 70 AK PARTİ ALDI...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bir kritik zirve daha!
Cumhuriyet Halk Partisi, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz ...
Afgan mültecinin hedefindeydi... Tanju Özcan'dan çok sert yanıt!
Türk kadınlarına hakaret eden Afgan gazeteciye Tanju Özcan'dan yanıt geldi.
CHP’li Kılıç’tan işten çıkarma yasağının kaldırılmasına tepki!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
İYİ Partili Çıray 'büyük kriz kapıda' dedi: 1 milyon Afgan'ın gelmesi gündemde!
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Çıray, ziyaret ...
'Anjiyo ünitesi kapandı' iddiası meclis gündeminde... Ege Üniversitesi '6 ay değil, 3 ay' dedi!
Ege Üniversitesi’nin anjiyo ünitesinin 6 aydır çalışmadığı ortaya çıktı. ...
İktidara deprem eleştirisi: 'Hem evini küçültüyorsun hem de tekrar satıyorsun'
Deprem sonrası depremzedelerin konutlarını tekrar kendilerine satılmasını ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Aslan yürekli başkan!
Mehmet KARABEL yazdı... Aslan yürekli başkan!
Pakdemirli: 267 yangın kontrol altında
Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli orman yangınlarıyla mücadelede son durumu ...
Çelik: 260 yangından 256'sı kontrol altında
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva