HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2017 Cuma - 10:44

MHP İzmir'de söz istifacıların: Meclis üyeliği resti!

Bergama’da partisinden istifa eden ve Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği de düşen Çam, meclis üyeliği görevine bağımsız olarak devam edeceğini ifade etti. Çam İl Teşkilatı tarafından yapılan açıklamalara da cevap verdi.

MHP İzmir de söz istifacıların: Meclis üyeliği resti!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı’nda yaşanan istifaların yansımaları sürüyor. İlçe kongrelerini mevcut başkanlarla tek adaylı olarak devam ettiren İl Teşkilatı Bergama’da büyük bir sürprizle karşılaşmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Fikret Çam, Bergama Belediyesi meclis üyeleri Sezer Uğraş ile Yılmaz Dülger, ilçe örgütünden Özkan Karadiken, Nuri Çiftçi, Zekai Uğraş, Hakan Kutlu, İskender Kutlu, Nuri Özdalkıran, Zeki Ersöz, Hatice ve Nuran Çiftçi kongrelerin adil yapılmadığını gerekçe göstererek partiden istifa etmişti.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile MHP İzmir Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı ise istifa kararlarını ‘Malumun ilamı’ olarak nitelendirmişti.

İl Başkanı Necat Karataş da ‘Bunlar zaten geçmiş seçimlerde çalışmadılar. 1 Kasım’da gayret sarf etmediler. Referandumu zaten söylemeyeceğim, her halükarda çalışmadılar. Bekliyorlardı. Akşener’le hareket eden 6-7 tane arkadaş… Polemiklere vesile olan insanların gidişlerinden dolayı MHP rahatlıyor. Daha önce kendilerini attırmaya çalıştılar” açıklamasını yapmıştı.

Ayrıca istifaların ardından partililerin meclis üyeliği görevlerini de bırakıp bırakmayacağı merak konusu oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Fikret Çam Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada ilerleyen dönem için konuşurken İl Teşkilatı tarafından yöneltilen eleştirilere de cevap verdi.

ÖYLE BİR DÜŞÜNCEM YOK, BAĞIMSIZ OLARAK DEVAM EDECEĞİM!
Meclis üyeliğinden de istifa edip etmeyeceğiyle ilgili konuşan Çam, “Benim öyle bir düşüncem yok. Biz bu listelerde olduğumuz için insanlar bize oy verdi. Açıklama yapan arkadaşlar da karşılaştırma yapabilir. Büyükşehir’deki oylarımızla Bergama yerel seçimdeki oylarımızı karşılaştırabilirler. Aradaki farkın neden büyük olduğunu görebilir. Büyükşehir Belediye seçiminde 9-10 bin oy alıyorsa Bergama’da 21 bin 500 oya çıkıyorsa demek ki bu listelerdeki arkadaşların etkisi büyük. Genelde zaten partinin oyu belli, yerelde ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarıyla Bergama İlçe Belediye Başkanlığı seçimleri arasındaki oylara baksınlar. 11 bin 500 oy fark var arada. Bu da ben ve diğer arkadaşlarımızın listede olmasından dolayı oluşuyor. Adayımızın katkısı büyük. Etrafımda oy veren insanlarla görüştüm meclis üyeliğinden istifa etmememi söylediler. Son bir buçuk yıl da olsa orada görevimi tamamlamamı söyledi herkes. Bu nedenle göreve bağımsız olarak devam edeceğim” dedi.

İLÇEDE OYLARIN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNE BAKSINLAR
Çam, kendileri için ‘çalışmadılar’ diyen Karataş’ın açıklamaları karşısında ise, “Özkan Karadiken’in ilçede oyları nereden nereye taşıdığına bir baksınlar. Buradaki meclis üyelerinin, başkanın, adayın ne kadar partili olduğunu açıp baksınlar. Çok ayıp açıklamalarda bulunmuşlar. İl Başkanımız ‘Artist’ demiş. Böyle bir açıklamayı ben kabul etmiyorum” diye konuştu.

HİÇ KİMSEYLE BİR BAĞLANTIMIZ YOK
İstifaların altında yatan sebebin yeni parti olmadığını ifade eden Çam, “Ben Meral Hanım’ın geçen yıl İzmir’de yaptığı mitinge katılmıştım. Referandum sürecinde yapılan en son miting değil ama… Parti içindeki herkes bir değişim bekliyordu. Biz de gittik oraya. Ama bizim hiç kimseyle bir bağlantımız yok. Şu anda tamamen bağımsızız” dedi.

EVET İÇİN GİTTİĞİMİZ İNSANLAR TEPKİ GÖSTERİNCE HİÇBİR TÜRLÜ ÇALIŞMADIK
Referandum sürecine ilişkin konuşan Çam, “MHP tabanında referandumda ‘hayır’a yatkın oylar daha fazlaydı. Gittiğimiz insanlardan evet çalışmasıyla ilgili tepki gördük, sonrasında hiçbir türlü çalışmadık. Ne evet ne hayır olarak hiçbir çalışma yürütmedik. MHP Bergama’da ‘evet’ için de ‘hayır’ içinde bir kampanya yapmadı. İl Teşkilatı çok üzerime gelirse nasıl bir oy kullandığımı gösteririm. Yasak olmasına rağmen fotoğrafını çekmiştim çünkü. Sabah 8:15’te oyumu kullandım. İşin böyle olacağını biliyordum. Kendimi sağlama aldım. MHP’deki seçmenin yüzde 80’i ‘hayır’a oy verdi. Bunun saklanılacak bir tarafı yok. Ben İzmir’de MHP’li olan kiminle konuştuysam ‘Ben ‘Hayır’a oy vermem’ dedi. Eşim, dostum akrabam birçok insan hayır verdi. Biz ne verdiğimizi açıklayamadık. Bir taraftan partinin aldığı bir karar var bir taraftan eşin dostun var. Ne oy verirsen ver açıklama yapamıyorsun. Ama ben fotoğraflarımı aldım. İl başkanlığı çok merak ediyorsa bir yerde otururuz gösteririm. Kimin ne verdiğini görürler” açıklamasını yaptı.

MHP’Lİ DELEGE KONGRELERİ BOYKOT ETTİ!
İlçe kongrelerine ilişkin konuşan Çam, “Açıklamalar yanlış ve talihsiz. Biz meclis üyesi olarak seçildik. Biraz da bizim kararımıza saygı duymaları lazım. İlçe başkanlığıyla da sıkıntı yaşadık. 43 kişi oy kullanmış. Zaten listede olanların sayısı 43 civarında. Bu kadar az delege oyuyla seçilen ilçe başkanlığı ne derece sağlıklı olur onu bilemiyorum. MHP’li delege boykot etti. Sadece Bergama’da değil her yerde böyle… Delege kongrelere gitmedi. İnsanlar bu referandumdan sonra tepkili. Seçilen arkadaşlarımız da alelacele görevden alınıyor. Özkan Karadiken ve ekibi olarak liste yapsaydık çok önde tamamlayabilirdik ama başımıza geleceği bildiğimiz için hiç girmedik” ifadelerini kullandı. 

 
FBI'dan yeni skandal: FETÖ iftarında!
 
Hastayım deyip paylaşım yapan yandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Haziran 2017 Cuma 12:37

Chp ye geçsinler

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tayyar'dan flaş iddia: Erdoğan'a söylenmiyor!
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 15 Temmuz darbe girişimiyle ...
CHP’li Sertel’den TRT’nin yeni genel müdürüne erken tebrik!
TRT Personel alım sınavlarına ilişkin torpil iddialarını daha önce kamuoyunun ...
Kılıçdaroğlu Meral Akşener ile bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ile iftar yemeğinde bir araya geldi.
 
Erdoğan şehit Tümgeneralle son konuşmasını anlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar buluşmasında canlı yayında ...
CHP'li Sertel’den Adalet Bakanı’na çağrı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, açlık grevlerinin ...
Balbay TEOG'daki başarının sırrını sordu
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
 
CHP İzmir’deki o ihracın perde arkasında ne var?
Karşıyaka üyesi Nafize Taşkıran’ın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Boztepe’nin, ...
CHP'li Bakan: Gençlerimiz umutsuzluktan intihar ediyor
Okullardaki eğitim ortamlarının yetersizliğinin gençlerin ergenlik bunalımlarını ...
Başbakan Yıldırım'dan şehitler için taziye mesajı
Başbakan Yıldırım, Uludere'de meydana gelen helikopter kazası sonrası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva