HABERLER>POLİTİKA
28 Mart 2023 Salı - 09:04

MHP İl Başkanı Şahin iddialı konuştu: İzmir’den 5 vekil çıkarırız!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şahin açıklamasında "1’inci Bölge’den 2, 2’nci Bölge’den 3 milletvekili çıkarırız diye düşünüyorum” dedi. Şahin muhalefetten gelen "seçimi ilk turda alırız" çıkışlarına da "Bu matematik işi değil, Allah’ın işi. Cenab-ı Allah imansızlara, hainlere fırsat vermez. Allah varken matematik olmaz" dedi.

MHP İl Başkanı Şahin iddialı konuştu: İzmir’den 5 vekil çıkarırız!

EGEDESONSÖZ- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, SonSöz TV’de yayınlanan programda değerlendirmelerde bulundu. Başkan Şahin, seçim, ittifaklar ve kent gündemin ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

1’İNCİ BÖLGE’DE 2, 2’NCİ BÖLGE’DEN 3 VEKİL ÇIKARTIRIZ
Milletvekili seçimlerde İzmir’de toplamda 5 vekil çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Şahin, “AK Parti ile ortak liste konusunda bilgim bulunmuyor, öyle olacağını zannetmem. Bazı illerden bahsediliyor. Çok büyük oy alıp küçük farklarla alamadığımız yerler var. Oralar üzerinden belki çalışılıyordur diye düşünüyorum. Bildiğim bu dönemde MHP’ye çok fazla teveccüh olmuş, çok kaliteli ve değerli, sahadan karşılık alan arkadaşlarımız aday adayı oldu. Ziyadesiyle memnunuz. Vatansever, bayraksever, milliyetçiliklerinden asla tereddüdü olmayan çok CHP’li tanıdığım var. Biz bu kazana oy vermeyiz diyorlar. Erdoğan’a oy vereceğiz diyen çok CHP’li arkadaşımız var. Bu bir dedikodu kazanı, 9 kişiyle ülke yönetilmez. Konuşma yaparken konuşma sırasında kavga edenlerle ülke yönetilmez diyorlar. Ben atıp tutmayı abartmayı sevmem. Hedeflerimiz var. 1’inci Bölge’den 2, 2’nci Bölge’den 3 milletvekili çıkarırız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İKİNCİ TUR GÖNDERMESİ: ALLAH VARKEN MATEMATİK OLMAZ!
Seçimin ikinci tura kalıp kalmaması konusunda da değerlendirme yapan Başkan Şahin, Millet İttifakı’ndan gelen “seçimi ilk turda” kazanırız çıkışlarına da değindi. Şahin değerlendirmesinde “Bu matematik işi değil, Allah’ın işi. Cenab-ı Allah imansızlara, hainlere fırsat vermez. Allah varken matematik olmaz. Allah var. Türk milletine Allah’ın dinine 600 yıl kılıçdarlık yapmış milletten söz ediyoruz. Ebabillerle filleri yenen ordulardan bahsediyoruz. Bu söylediğim dini bir şey değil. Bu söylediğim Amerika’nın, FETÖ’nün, hainlerin Türkiye üzerinde tahakküm kurmak isteğiyle Allah’ın izniyle olmamasından bahsetmiyorum” dedi.

KEREM ALİ BEY’İN GİDİŞİ İLE KENDİMİ YALNIZ HİSSEDİYORUM
AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinde iken milletvekili aday adaylığı için istifasını yorumlayan Başkan Şahin, AK Parti ile partilerinin arasında devam eden uyumun yeni dönemde de devam edeceğine dikkat çekti. Şahin açıklamasında “Kerem Ali Bey’in gidişi ile kendimi yalnız hissediyorum. Cumhur İttifakı ortağımız AK Parti’nin İl Bakanı Kerem Ali Bey ile uyumlu bir birliktelik yaşadık. Tabii ki gitmesinden buruldum ama yeni bir yola girdi inşallah başarılı olur. Kimin geleceğinin önemi yok. Türkiye’de PKK’nın partisi ile PKK’nın bölücüleri ile hainleri ile bir arada otururken İP’liler, CHP’liler benim AK Parti’deki birini beğenmeme, eleştirme gibi bir yaklaşımım olamaz. Cumhur İttifakı’na gönülden inanıyorum, kim olursa kabulümdür. İm olursa giden arkadaşımız kadar samimi çalışacağım” ifadelerini kullandı.

ELİNE SİLAH ALAMAMIŞ HÜDA-PAR’A MI LAF EDİLİYOR?
Cumhur İtiifakı’na destek veren HÜDA-PAR’ın terör örgütü Hizbullah ile ilişkisi konusu üzerinden gelen yorumlar hakkında konuşan Başkan Şahin, İçişleri eski Bakanı Saddettin Tantan’ın Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerini de yorumladı. Şahin,” İçişleri Bakanlığı yapmış adam kendi döneminde kaç askeri şehit etmiş PKK söylüyor mu? İçişleri Bakanlığı yaptığı iddia edilen bu adam Türkiye’de hendek operasyonlarında kaç yiğidin şehit edildiğini söylüyor mu? Onlarla bir arada bir şey demiyor. Eline silah alamamış HÜDA-PAR’a mı laf ediliyor? Konuyu yanlış değerlendiriyoruz. Büyük Türk Milleti çınarının altında herkesi saklar. Alpaslan Türkeş’in dediği gibi Kürt bizim kardeşimizdir ve büyük çınarımızın altında onlara da yer vardılar. Bu çınarın altında yeri olmayanlar bölücüler, teröristlerdir. Terörist, vatan haini olmayan çınarımızın altında olabilir. Biz eline silah almış mı, almamış mı ona bakarız. Seçmen bize HÜDA-PAR’ı sormuyor. Asla sormuyor. Böyle bir soru ile karşılaşmadım. Biz Türk milliyetçileri olarak vatan, millet diyen herkes gölgesinde olabilir. Peygamberimizin duasını almış bu milleti FETÖ’nün, Biden’ın kucağına bırakmaz” açıklamasını yaptı.

KONGREYİ BIRAK, ÖNCE BELEDİYE BİNASININ ENKAZINI KALDIR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan Başkan Şahin, İktisat Kongresi konusu ve kentsel dönüşüm hakkında değerlendirmeler yaptı. Şahin açıklamasında “Büyükşehir, yetkisiz ve sorumluğu olmayan hatta kaygısı da olmayan bir arenada İktisat Kongresi yapıyorum diyerek ikinci yüzyılda ekonominin bilmem neylerini anlatacağım diye abuk sabuk, abes düşüncelerle devletin parasını, belediyenin zamanını kullanarak zaman harcadı. İktisat Kongresi 17 Şubat 1923’te İzmir’de yapıldı. Yapılmasının gerekçesi askeri başarıların üzerine ekonomik bir başarı kazanarak devletin devamlılığını sağlamaktı. Bunu da bizzat devlet, Atatürk yaptı. Ama arkasından iktisat kongresinin yapıldığı bina yıkıldı. CHP’nin İzmir Belediyesi bu yeri otopark yaptı. Kamuoyu bunu bilsin ne olduğunu… Burası yıllardır otoparktı. İzmir Valimiz arsa sahibini bularak yeri devlet adına satın aldı, bina yapıldı, bitti. Kongre yapılmaya hazır. Eski halinin aynısı, aynı yerde yapıldı. Deprem sebebiyle ertelenince yapılamadı.  Kongreyi belediyenin yapma amacı nedir? Son 30 yılda İzmir’i yöneten CHP, İzmir’e bir şey yapmalıydı. İzmir’deki kötü kokuyu giderilmedi, kentsel dönüşüme sokulması gereken 900 bina var. Depremde bu kadar insan öldü, Allah korusun İzmir’de mevcut konutların yüzde kaçı depreme dayanıklı? Yüzde 25’i… 900 bin konutun dönüşmesi gerekiyor. İzmir’in belediye başkanı bunlara zaman harcayacağına kentsel dönüşüm başlatsın. Deprem bölgesine gidiyor. Deprem bölgesine gidince ne oluyor? Kaç yere, kaç konteyner koymuş? 500 bin konteyner kurulacak oraya. 200-300 konteyner koyunca bir şey mi oluyor? Herkes haddini bilsin. Soyer haddini bilsin, bilmiyor. Sadece İktisat Kongresi için değil o kadar büyük laflar ediyor ki, altında bir şey yok… İzmir depreminden bu yana İzmir’e ne yaptı? İzmir depreminde binasını kaybeden belediye başkanı nerede oturuyor? Belediye hizmet binası yerde şu an. Darmadağın belediye… 2,5 sene oldu. Ben onun yerinde olsaydım yıkılan binamı hemen yapardım, binanın enkazı orada duruyor be utanmaz adam. Enkaz kaldırmamış ‘ikinci yüzyılın kongresi’ diyor. Enkazı kaldır önce… Ne zaman yapacaksın? 2,5 sene geçti, devrin doluyor. 2,5 yıldır İzmir’de deprem adına iki deprem heykeli dışında ne yaptın? 2,5 yılda deprem adına hiçbir şey yapmamış, İktisat Kongresi yapıyorum, ikinci yüzyıla ülkeyi hazırlanıyorum diyen adam yalan konuşuyor.  Şehrin insanının gözüne soka soka orada duruyor enkaz. Geleceğin yüzyılına sözler söyleyen Soyer’in enkazı orada duruyor. Kendisi bir yer kiralamış aylığı 240 bine... Orada oturuyor. Ben olsaydım inşaatçı kafasıyla bina yapardım bir yıl içinde. Ayda 240 bin lira sadece oraya veriyor. 30 bin çalışanın her bir ayrı yerlerde… Yalanlarla milleti oyalıyor” ifadelerini kullandı.

BU HIZLA DÖNÜŞÜM 900 YILDA BİTER
Kentte devam eden kentsel dönüşüm konusuna değinen Şahin, “2,5 senede TOKİ 5 bin ev yaptı. İzmir’de depremden zarar gören birinci derece zarar gören bin 700 kişi evlerini teslim aldılar. 160 bin lira 200 bin lira arasında 20 yıl ödemeli, 2 yıl ödemesiz teslim etti. Soyer, 2,5 yılda ne yaptı? 2,5 yılda Dilber Apartmanı’nın temelini attı Kılıçdaroğlu ile. Toplam 10 daire… İnsan utanır. 10 daire temeli atmış, genel başkanı çağırıp temeli attırıyor. İzmir’in 900 bin konutun dönüşüme ihtiyacı var, 4 yılda 930 konut yapıldı. 193 konut Karşıyaka’da yapılıyor. 193 konut yapılırsa kaç senede dönüşüm tamamlanır? 900 yılda. Bu yüzyılda bitmiyor. Atıp tutulan Recep Tayyip Erdoğan, beğenmedikleri TOKİ, 59 bin konutun temelini attı. 319 bin konut bu yıl bitecek. Belediye öncüdür, gider bir bölgeye dönüşüm başlatır. Belediye kendi parası ile mi yapıyor. Vatandaşın evini yeniletmek için harcadığı para var ve devlet de kredi veriyor vatandaşa. Belediyenin yapması öncülüktür ve onu da yapmıyor. Bayraklı’da yapılan 5 bin daireye görmezden gelen, orada bilmem ne satıldı diyenlere bakın. Birine bir şey satıldıysa, kanunsuz iş yapıldıysa devlet hesabını sorar. İşinizi yapın, bir şey yapın. Belediye başkanı sen kaç tane yer sattın, nereleri sattın? 4 yılda devletten aldığın 50 milyarı nereye harcadın. 12 milyar da borçlandın. Devletin kasasına İzmir’e gönderilen para 50 milyar… Bunu ne yaptın, hangi yatırımı yaptın? İzmir’in düzelmesi adına ne yaptın? Sen onu söyle, savcılığa soyunma. Dilber Apartmanı’nı bitirsin konuşalım” açıklamalarını yaptı.

 
Feci kaza... Araç hurdaya döndü: 2 ölü, 2 ağır yaralı
 
Gabonlu üniversite öğrencisinin sır ölümü
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALLAH VAR GAM YOK. 2 Nisan 2023 Pazar 16:45

ALLAH IN IZNIYLE MHP IZMIRDE 28 DE 28 CIKARIR. CcC

Yorumu oyla      3      3  
28 29 Mart 2023 Çarşamba 15:18

ALLAH C.C. VAR GAM YOK... MHP İZMİRDE 28 DE 28 ÇIKARIRIR...

Yorumu oyla      3      3  
doru 29 Mart 2023 Çarşamba 15:16

izmir belediyelerinde izmirliden çok tuncelili var..........

Yorumu oyla      3      3  
once vatan 29 Mart 2023 Çarşamba 12:12

SOZ KONUSU VATANSA GERISI TEFERUHATTIR........

Yorumu oyla      4      3  
selim 29 Mart 2023 Çarşamba 12:11

ATATURK UN CHP NIN HALINI GORSE HDP PKK CHP ABD ISRAIL INGILTERE HEPSI BIR ARADA. .........? NAPARDI. ACABA.

Yorumu oyla      4      3  
ALLAH C.C. 29 Mart 2023 Çarşamba 12:08

ALLAH VAR GAM YOK BOLUCULER MUHAFAK OLAMIYCAK INS ALLAH.....

Yorumu oyla      4      3  
TÜRK İZMİR 29 Mart 2023 Çarşamba 12:07

CHP ATATURK UN DEGIL KANDILLIN PARTISI OLDU YAKINDA IZMIRIN ADI SIMRINA OLUR....

Yorumu oyla      4      3  
once vatan 29 Mart 2023 Çarşamba 12:05

NE MUTLU TURK UM DIYENE ...... SEHITLER OLMEZ VATAN BOLUNMEZ.... ALLAH IN IZNIYLE CHP_HDP_PKK BU ULKEYI BOLEMIYECEKSINIZ......

Yorumu oyla      4      3  
Necmi 29 Mart 2023 Çarşamba 12:02

iZMIRIN EN CALISKAN BASKANI ADAM GIBI ADAM.....

Yorumu oyla      4      3  
TURAN 29 Mart 2023 Çarşamba 12:01

MHP iZMIRDE 28 DE 28 CIKARIR... HEDEF KIZILELMA HEDEF TURAN.....CcC

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de seçim mesaisi: Mülakatlar başlıyor
AK Parti'de milletvekili aday listelerinin belirlenmesi amacıyla alt komisyon ...
CHP Aday Adayı Eskiyörük’ten Bayındır’da mesai: Taşın altına gövdemi koydum
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mahmut Eskiyörük, Cumhuriyet ...
'Geçici Aday Listesi' Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 'Geçici Aday Listesi' Resmi Gazete'de ...
 
Muharrem İnce'den diğer adaylara 'başarı' mesajı
Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçmenler tarafından ...
CHP Karabağlar’da ‘öbek çalışması’ atağı... Sözüpek: Çalınmadık kapı bırakmayacağız!
Genel seçimlere kısa bir süre kala saha çalışmalarına hız veren Cumhuriyet ...
Aday adayları için mülakat vakti… İzmir, Ömer Çelik’e emanet!
AK Parti’de milletvekili aday listelerinin belirlenmesine yönelik olarak ...
 
'Cumhur İttifakı'na katılma isteğimizi Erdoğan'a ilettim'
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ...
Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına İzmir’den itiraz
İzmir Barosu eski başkanı Av. Özkan Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
İYİ Parti'den 'Yavuz Ağıralioğlu' açıklaması
İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun Cumhurbaşkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva