HABERLER>GÜNCEL
16 Mayıs 2023 Salı - 15:46

Memur-Sen: Türkiye, 14 Mayıs'ta demokrasi dersi vermiştir

Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada 14 Mayıs'ta Türkiye'nin "demokrasi dersi" verdiği belirtildi.

Memur-Sen: Türkiye, 14 Mayıs ta demokrasi dersi vermiştir

Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada 14 Mayıs'ta Türkiye'nin "demokrasi dersi" verdiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birini geride bıraktı. Öncesinde ulusal ve uluslararası ölçekte gerçekleştirilen spekülasyon ve manipülasyonlara rağmen, aziz milletimiz, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerine %88.84 gibi çok yüksek bir oranla katılarak, demokrasimizin gücünü bütün dünyaya göstermiştir" denildi.

Memur-Sen'den yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

"Demokratik bir olgunlukla geçen seçimlerde, özellikle, sosyal medya üzerinden üretilen ayrımcılık söylemleriyle gerçekleştirilmek istenen operasyonlara karşı, olgun bir tavırla karşılık vermiş, milli birlik bilincini de güçlendirmiştir.

Özellikle, bazı batılı siyasilerin yönlendirici söylemleri ve emperyalizmin sözcülüğünü yapan kimi uluslararası basın yayın organlarının attığı manşetlerle deşifre olan kirli stratejinin bağımsızlık şuuruyla şekillenmiş millet iradesi ile ters yüz edilirken, milletimiz Türkiyemiz’in tam bağımsızlık yürüyüşünün önüne kimsenin çıkamayacağını net bir şekilde ortaya koymuştur.

Milletimiz, bu seçimde bir kere daha göstermiştir ki, ne ülkede ne de uluslararası ölçekteki hiçbir vesayeti tanımayacağını bir kere daha göstermiş ve otoriterleşme, yozlaşma gibi kavramlarla gerçekleştirilmek istenen kirli stratejileri de tersyüz etmiş, istikrarlı bir yönetim yönünde irade beyanında bulunmuştur.

Krizin her geçen gün derinleştiği bir dünyada, böylesi bir bilinçle, olgunlukla gerçekleşen ve istismarın değil, gerçekliğin ve doğrunun belirleyici olduğu seçimler sonucunda, her ne kadar Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa da oy oranlarına bakıldığı zaman, evet, milletimiz istikrarı seçmiştir…

Biz emek kesimi olarak… sürecin ilk gününden itibaren krizler başta olmak üzere yaşanılan sorunları gerçekçi bir şekilde ele alan, milletin sıkıntılarını istismar etmeyen ve özellikle kamu görevlilerinin birikmiş sorunlarını çözmek noktasında irade gösteren kim varsa onu destekleyeceğimizi söylemiştik.

Yine, dünyaya koşut olarak ülkemizde de yaşanılan ekonomik krize bağlı olarak oluşan enflasyon ve fiyat istikrarsızlığının sebep olduğu sıkıntıları en güçlü şekilde dile getirmiş ve nihayet, en düşük memur maaşlarının yükseltilmesi noktasında gerçekçi çözümlere açık olduğumuzu dile getirmiştik.

İşte tam da buradan hareketle, çağrılarımız muhataplarımız tarafından işitilmiş, çözüm noktasında da gerçekçi öneriler getirilmiştir. Bizler, bu ülkenin emekçileri olarak, bağımsızlıkla şekillenmiş geleceği için, bağımsızlıkçı politikalara güçlü bir irade ile destek verdik.

Öte yandan değerler sendikacalığının temsilcisi olan Memur-Sen olarak, medeniyet değerlerimizi merkeze alan, aile kurumu ile şekillenen toplumsal yapımızı yozlaşmış sisteme karşı güçlendiren politikalara en güçlü şekilde destek verdik.

Biz, bu toprakların değerleriyle evrenselliği yakalayan, bu çerçevede de Türkiye vizyonu ile kendi vizyonumuzu birleştirerek uluslararası alanda Türkiyemiz’i temsil eden bir emek hareketiyiz. Bu çerçevede, büyüyen, gelişen ve mazlumlara umut olan bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmeye kararlı kadroları destekleyeceğimizi her zemin ve şartta dile getirdik ve anti emperyalist mücadelenin yanında yer aldık.

Dolayısıyla…

Biz bugün ortaya çıkan güçlü millet iradesi ile şekillenen gelecek için daha çok çalışmaya söz veriyoruz.

Bağımsızlığı, bu ülkenin hukukunu kendine namus saymış bütün kadrolarla birlikte, darbe anayasalarının yerine sivil ve özgün bir anayasa için;

Emeğin merkeze alındığı, üretim ekonomisi ve adil bölüşümün sağlandığı bir ülkeyi inşa için çalışan kadrolara bundan sonra da destek vereceğimizi bir kere daha deklare ediyoruz.

Bu vesileyle…

Dünyaya örnek olacak olgunlukla gerçekleşen 14 Mayıs seçimlerinin milletimiz, devletimiz ve Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değildir düsturuyla mazlumlar için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Yine 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de aynı olgunluk ve huzur içerisinde gerçekleşeceğine inanıyoruz."

 
CHP’li Özkan’dan 95 milyon dolar aldığı iddialarına yanıt: Böyle bir servetim yok!
 
AB Komisyonu'ndan Şengen vizesi eleştirisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den yurt dışı sandık atağı!
AK Parti, yurt dışındaki sandık sayılarının artırılması talebiyle Yüksek ...
İzmir’de sekiz ilçeye yağış uyarısı!
İzmir’in Kınık, Kemalpaşa, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde ...
ÖSYM'den deprem bölgesi için KPSS kararı
ÖSYM Başkanı Ali Ersoy, deprem bölgesindeki adaylardan KPSS'de katılacakları ...
 
Trafiği durdurup drift attılar: Sürücülere 63 bin lira ceza
İstanbul'da drift yaparak trafiği alt üst eden sürücülere 63 bin 285 lira ceza yazıldı.
Erdoğan, Cumhur İttifakı liderleriyle görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı liderleriyle görüşecek. ...
Çanakkale'de 108 yıl sonra kayıp şehitlik bulundu
Çanakkale'de Conkbayırı Muharebesi'nin kayıp şehitliği bulundu. 108 yıl ...
 
İkinci turda yurt dışı oy verme tarihleri netleşti
Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ikinci ...
İzmirli Hülya'nın katili için istenen ceza belli oldu
İzmir'in Bornova ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'i ...
İzmir'deki kumarhane katliamında yeni detaylar... Barış masasına kurşun yağmuru!
İzmir'in Menderes ilçesinde bir kahvehanede husumetli 2 grup arasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva