HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2023 Perşembe - 12:14

Memleket Partili Güven’den dikkat çeken mesajlar: İnce, İzmir’de açık ara kazanır!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı yönündeki iddialar hakkında konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmede konunun gündeme gelmediğini ifade etti. Güven, İnce’nin İzmir’de olası adaylığı durumunda ise açık ara seçim kazanacağını belirtti.

Memleket Partili Güven’den dikkat çeken mesajlar: İnce, İzmir’de açık ara kazanır!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye ‘de 31 Mart 2024 yerel seçimlerine 4 aydan kısa bir süre kale siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor.

İttifak arayışları süren Cumhuriyet Halk Partisi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile bir araya geldi.

İnce ile İmamoğlu’nun bir araya gelmesi sonrası medyada ‘Muharrem İnce’ye CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı önerildi’ iddiası ortaya atılmıştı. İddialar ile ilgili Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven, Egedesonsöz’e konuştu.

PAZARLIK SÖZ KONUSU DEĞİL
İmamoğlu ve İnce görüşmesinin ‘pazarlık’ yapıldığı gibi lanse edilmesinin sorulmasına yanıt veren Güven, “Pazarlık gibi bir durum söz konusu değil. Şu an kamuoyunda çıkan sadece yakıştırma. Tabii ki görüşmeler oluyor partiler arasında. Bu zaten oldukça doğal bir süreçtir. İYİ Parti’nin ittifaktan çekildi, HEDEP de İYİ Parti gibi bir karar alma yolunda ilerliyor. Bu da muhalefetin elindeki bazı belediyeleri ciddi anlamda riske atıyor. Yani belli illerin kazanılmasını bu ayrılıklar zora sokacak gibi görünüyor. 2019 yılında yerel seçimlere baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak seçimlere giren Tunç Soyer yüzde 58,10 oy almıştı. Ancak bu oyların içerisinde İYİ Parti ve HDP’nin oyları da mevcuttu. Şu an iki partinin de oy oranlarını yüzde 10’dan hesap edersek ve bu partilerin kendi adaylarını  çıkaracaklarını düşünürsek matematik olarak CHP’nin oy oranı yüzde 38’e geriliyor. Diğer tarafa baktığımız zaman AKP ve MHP’nin adayının oyu ise yüzde 38,69… Yani matematik olarak baktığımız zaman seçimin kazanılması riske giriyor. Bir önceki seçime göre de sahada da sıkıntılı bir süreç gözüküyor.  Bunun için ‘İzmir gider mi?’ diye bir soru akıllarda yer almaya başlamış kamuoyunda.  Yani söylendiği gibi İzmir cepte falan değil. Kendi içinde yeniden değerlendirmesi, yeniden bir düzenek olması, planlanması, değerlendirilmesi, ona göre bir kazanma stratejisinin ve projesinin CHP tarafından hazırlanması gerekiyor. O açıdan Muharrem Bey'le de İmamoğlu'nun görüşmesi oldu. İstanbul'un da riske girdiği gözüküyor. Muharrem Bey de bu duyarlı. Muhalefet belediyelerinin kaybedilmesini istemiyoruz.  Muhalefet belediyeleri tekrar kazanılsın istiyoruz ve bu konuda katkı ve çabada bulunmak istiyoruz. Onun için görüştüler, konuşuyorlar. Ama adaylık konusu somut konuşulmuş, değerlendirilmiş bir noktaya gelinmiş bir konu değil. Gündemde olmayan bir konu... Ama Memleket Partisi'yle  Cumhuriyet Halk Partisi arasında bir görüşme var, konuşma var. Memleket Partisi  duyarlılık içinde, yani yerel seçimde belediyelerin el değiştirmesini, muhalefetin kaybetmesini istemiyor” diye konuştu.

ÇOK BÜYÜK ENERJİ YARATIR
İnce’nin olası Büyükşehir Belediye Başkanlık adayında nasıl bir sonuç alacığı sorusuna da yanıt veren Güven, “İzmir'de açık ara farkla kazanır. Sayın genel başkanımızın ismi tabii ki büyük bir heyecan yaratıyor. Şu an bile yaratmış durumda. Ciddi derecede sevenleri var. CHP dışında da seçmenlerden ciddi bir seveni var.  Yani eğer aday olursa yani çok büyük bir heyecan ve enerji yaratır” ifadelerini kullandı.

İNCE DİĞER PARTİLERDEN DE OY ALDI
Geçmişte Muharrem İnce’nin aldığı oyların CHP’nin oylarını geçtiğini hatırlatan Güven, “Cumhurbaşkanı adayı olduğundaki dönemde yani sadece MHP'nin oylarını değil, diğer partilerden de ciddi bir oy almıştı. Muharrem İnce sadece İzmir için değil, Türkiye'nin herhangi yerinde ciddi katkısı olur. Yani bu hareketin içinde olması, muhalefetin  belediye seçimlerini kazanmasında katkısı çok  fazla olur. Sayın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dediği gibi tabanda bir birliktelik oluşturmak gerekli. Tabanda belediye seçimlerinde büyükşehir belediyelerinde CHP'nin tekrar kazanabilmesi için bir taban oluşturmak gerekiyor. Bu konuda da Muharrem İnce'nin ciddi katkısı olur diye düşünüyorum ben” diye konuştu.

TEKLİF GELİRSE KABUL EDEBİLİR
İnce’nin sadece seçimin kaybedilmesi ihtimali olması halinde böyle bir seçeneği değerlendirebileceğini dile getiren Güven, “Yani seçim zorsa, sıkıntılıysa, kaybedilme ihtimali konusunda bir tereddüt olursa Muharrem İnce ‘tamam’ der. Yoksa normal şartlarda İzmir kazanıyorsa zaten CHP tarafından bir sıkıntı yoktur. Ama görülen o işin matematiğinde bir sıkıntı var şu an. Yani sıkıntı gözüküyor. Yani onun için  Muharrem İnce'ye böyle bir teklif gelirse ve bu sonuç ortaya çıkarsa bu şekilde Muharrem İnce'yi kabul edebilir ve CHP’den aday olabilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
Altınordu'da sarı kart alarmı
 
Okulda silahlı saldırı: 1 ölü, 5 yaralı
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İNCE İNCE İNCE 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:40

İZMİRE MUHARREM İNÇE YAKIŞIR

Yorumu oyla      1      1  
Kirpinin Dedikleri 11 Aralık 2023 Pazartesi 12:50

iNCEYE OY VERMEYİZ

Yorumu oyla      2      3  
İNCE 10 Aralık 2023 Pazar 12:02

MUHARREM İNCE YAKIŞIR İZMİRE.....

Yorumu oyla      2      3  
Memleket 8 Aralık 2023 Cuma 22:35

Merak etmeyin Başkanımız Muharrem İNCE Attan inip eşeğe binmez.

Yorumu oyla      3      3  
MUHAREM İNCE 8 Aralık 2023 Cuma 14:01

OYUM MUHARREM İNCEYE

Yorumu oyla      3      3  
YAŞAR ÖZCAN 8 Aralık 2023 Cuma 09:57

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki hainliğini ne çabuk unutuyorsunuz !... Gitsin Yalovadan olsun, İzmir ne alaka?

Yorumu oyla      2      5  
..?? 8 Aralık 2023 Cuma 09:12

İnce bizi sattı oylara sahip çıkamadı İzmirimize mi yarayacakmış. Üstelik İthal. İzmiri bilmez. öyle 3-4 sefer izmire gelip ondan bundan duyduklarıyla izmiri tanıyamaz. İSTEMİYORUZ. Aday olursa da CHP ye oy yok.

Yorumu oyla      2      3  
Objektif Yorum 7 Aralık 2023 Perşembe 18:46

Sayın VATANDAŞ lütfen sağdan ve soldan ne anladığını kısaca yazar mısın? Yani İzmir'i de İstanbul gibi helikopter ile yukarıdan gezip şu parseller kupon, buraları rezerv alana çevirip yandaşları zengin edelim mi desinler? Bu kafa ile giderseniz daha çok geçmediğimiz köprülere ve otoyollara hepimiz para ödemeye devam ederiz. Allah hiç kimsenin vicdan gözünü kapatmasın. Not: Hırsızın sağcısı solcusu olmaz. Hırsız hırsızdır.

Yorumu oyla      3      4  
Akın 7 Aralık 2023 Perşembe 18:14

sakın haa öyle birşey yapmayın kimse oy atmaz bizi yarı yolda bırakanlarla ihanet edenlerle demokrasinin kalesi İzmirlilerin işi olmaz

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 7 Aralık 2023 Perşembe 18:02

İzmirin hakkı sağ parti diyen şahıs. İzmir laik ve Atatürkçü kenttir.

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Yunanistan ile yeni dönem mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina’ya 6 yıl sonra kritik bir ziyaret ...
Bakan Tekin: Müfredat değişikliğinde sona yaklaştık
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tüm sınıfları kapsayacak şekilde müfredat ...
'Genel Başkan’ın talimatı ile yeniden aday oldum'
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, aday olmasının ...
 
Özdağ 'ittifak çağrısı' açıklaması: Cevap alamadık
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti’ye yaptığı çağrı hakkında konuştu
Yerel seçim açıklaması: Zillet gölgesini kaldırmak için çalışıyoruz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhuriyetin yeni yüzyılında tam 5 ...
AK Partili Dağ'dan Soyer'e tepki: Mağdur edebiyatı yapıyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... AK Parti İzmir’i neden bunca yıl kazanamıyor?
Mehmet KARABEL yazdı... AK Parti İzmir’i neden bunca yıl kazanamıyor?
İYİ Parti adayı Özlale: İnsan kazanamayacağı seçime girebilir!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, “Ben İzmir’de ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva