HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2022 Pazartesi - 21:34

Mecliste tansiyon yükseldi: Sandal ve AK Partililer arasında 'haddini bil' tartışması!

Bayraklı Belediyesi sınırları içerisinde kalan 3 mahallede yapılması planlanan imar çalışmaları ile ilgili gündem maddesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde tartışmalara neden oldu. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ilgili gündem maddesinin komisyonlara geri gönderilmesini talep ederken, AK Partili Meclis üyeleri yapılan planlamanın bölgeye verebileceği zararlarına dikkat çekerek karşı çıktı. Ve ardından Başkan Sandal ile AK Partili meclis üyeleri arasında "Haddini bil" tartışması yaşandı.

Mecliste tansiyon yükseldi: Sandal ve AK Partililer arasında  haddini bil  tartışması!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis oturumunda Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Fuat Edip Baksı, Alparslan ve Cengizhan Mahalleleri'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisi tartışmalara neden oldu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan oy çokluğu ile meclis gündemine gelen madde AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında ipleri gerdi.

SANDAL TEKRAR KOMİSYONA GÖNDERİLMESİNİ İSTEDİ
Gündem maddesi ile ilgili söz alan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilgili maddenin tekrar komisyonlarda görüşülmesi gerektiğini belirterek, "Komisyonlarda görüşülürken bir bilgi eksikliği olmuş... Bu nedenle ilgili gündem maddesini komisyonlara geri gönderilip, gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra tekrar görüşülmesini talep ediyoruz" dedi.

BOZTEPE: SONU GÜLTEPE GİBİ OLACAK!
Sandal'ın ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, ilgili gündem maddesiyle yapılacak dönüşümde alanda 300 bin metrekarelik inşaat artışı olacağını ifade etti.Yapılan bu planlamanın belirli riskler oluşturduğunu aktaran Boztepe, kentin kaderiyle ilgili loto oynatmayacaklarını vurgulayarak, "Altınyol'un bitişinde karşımıza bir imar çıkacak, binalar çıkacak ve üstümüze üstümüze gelen bir yapı oluşacak. Bayraklı'da Fuat Edip Baksı, Alparslan ve Cengizhan Mahalleleri yapılan planı revizyona neden hayır dedik? Bu plana evet derseniz planın bir önceki şekline bakmak gerekir... Neydi ne olacak diye konuşmak lazım. Mevcut plan 1988 yılında onaylanmış bir plandır. Burada 4 ve 5 katlı yapılaşmayı öngörmektedir. Bu planlanan toplam alan 1 milyon 51 bin metrekare. Şu an görüşülen plan ise 15-20 kat arasında olacak... Biz burada sadece el insaf diyoruz. Bu 1-2-3 kat olan yerlerde 15 katlık kentleşme olacak demek. Biz bu kentte ne yapmak istiyoruz? İnşaat alanında 300 bin metrekarelik bir artış olacak. Bunu kim ve ne için yapacağız? Biz emsal artışına karşı değiliz ancak plan için bir çok ada var. Adaların üstünde bir adada emsal ada yazıyor diğerinde farklı emsal yazıyor. Yani adada kim ne tutturmuşsa bir plan yapılmış. Yani komşu komşunun emsaline muhtaç. Burada kusura bakmayın. Bunu inceleyip gönül rahatlığı ile evet derseniz biz bu kentin kaderi ile ilgili loto oynatır gibi oynatmayacağız. Hani eşitlik deniliyordu? Bu tür kararları alırken 3-5 kişinin haklarını değil tüm İzmirlilerin haklarını gözetelim. Eğer bu planlar geçerse Gültepe gibi iptal olacaktır" diye konuştu

SANDAL VE BOZTEPE ARASINDA 'HADDİNİ BİL' TARTIŞMASI
Gündem maddesi hakkındaki eleştirilere yanıt veren Serdar Sandal, hükümetin sattığı iddia edilen alanları örnek göstererek, "Sonuç itibari ile iletişim hatası olarak adlandırdığım şey, kentin temel meselesi olan bir işi oy çokluğu ile değil oy birliği ile geçirme çabasıdır. Burada temel siyaseten ciddi bir aksaklık var. 10 dakika önce konuştuğumuz şeyin kıymetini bileceğiz. Biz bu kentin topraklarını kimseye vermiyor, vatandaşın hizmetlerine sunuyoruz. Çok merak ediyorsanız ülkemizin topraklarını, Katarlılara, Araplara sattığınız toprakları düşüneceksiniz. Vatandaşların yararına olan her şeyde önümüzü kesme çabalarınız bu mecliste karşılık bulamayacak. Biz bu kent için elimizden geleni yapacağız diyoruz… Biz toprak mı satıyoruz?" ifadelerini kullanırken Boztepe Sandal'ın sözüne girerek tepki gösterdi. AK Partili Hüsnü Boztepe, Sandal'a "Planlar ile ilgili konuş" dedi.

Yeniden sözlerine devam eden Sandal, "Planlar ile ilgili konuşuyoruz haddini bil! Konuşacağın kadar konuş, bizim alnımız açık sabaha kadar konuşun... Buradaki temel mesele bu şehrin kanayan yarası, çözülmemiş olabilir, yeni bir yol haritası ile yeniden çözelim diye çaba sarf ediyoruz. Söz konusu alanda geçmişte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde onaylanan katlar 12-13 kat. Burada 15 kat işi en çok 15 kat olarak belirtiliyor. Buradaki amaç yeşil alanı fazlalaştırmak. Buradaki yeşil alan miktarını 5 kat arttırıyoruz. Sizin söylediğiniz uyarıları yanlış anlama diye düşünmüştüm ancak öyle değilmiş" diyerek Boztepe'ye tepki gösterdi.

HIZAL: BİZ BU ŞEHRİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN HİÇBİR ZAMAN MUHALEFET YAPMADIK
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a sert sözlerle yüklenirken, "Sayın Boztepe, Serdar Bey'in tepkilerini bilmediği için bir şeyler söyledi ancak ben alışık olduğum için tepki bile göstermedim... Biz verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. Ben burada AK Parti Grup Başkanvekili olarak bugüne kadar ne konuştuysak hep arkasında durmuşuzdur. Fuar alanı ile alakalı yapılan değişikliklerde Sayın Mustafa Özuslu burada, ne konuştuysak arkasında durduk. Ancak birileri Urla'daki plan değişikliğinde arkasında duramadı. Siyasetin dik alasını siz yaptınız. Biz hiçbir zaman siyaset yapmadık. Sayın Murat Bey hangi konularda oy çokluğu verdiğimizi çıkarsın okusun burada. Biz AK Parti olarak bir dava açacaksak, ben açarım, biz açarız. Ancak siz birilerine dava açtırtıyorsunuz. Bu konuda Hüsnü Bey ne dedi? Teknik problemler var dedi. 'Bunlar yarın dava konusu olduğunda işi çıkmaza sokacak' dedi. 'Bu nedenle iadesini yapalım' dedi. Ancak her zaman olduğu gibi Sayın Sandal, Katar'a gitti şuraya, buraya gitti... Bırakın bu işleri! Milletvekili olmak istiyorsanız çok az kaldı. 2023'de çıkın aday olun. Siz Bayraklı Belediye Başkanı olabilirsiniz, ben Bayraklı Belediyesi Meclis üyesinin yanı sıra tüm İzmir için muhalefetim. Burada teknik bir problem var. Ben Bayraklı'da bu plana oy birliği verdim. Vermemin nedeni İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonuna geldiğimde İzmir'in en büyük su hattı o alandan geçiyormuş Sayın Başkanın ve plancıların haberi yoktu. İZSU görüş göndermemiş. Sonra tüm adalarda değişiklik oldu. Biz bu şehrin önünü kesmek için hiçbir zaman muhalefet yapmadık. İzmir'in lehine olan her konuda size destek verdik, vermeye devam edeceğiz. Sayın Serdar Bey o mikrofonda kısık sesle konuştuğum için sanırım anlamadı. Bu alan 10 yıldan fazla bir süredir İBB'ye yetkisi verilmiş kentsel dönüşüm alanı... Ben o mahalleleri çok iyi biliyorum. Burada İBB 10 yıldır dönüşüm yapmak istedi yapmadı. Doğru bir yaklaşım ile yetkiyi Bayraklı Belediyesi'ne devrettik. Engellemek isteseydik orada siyasetin dik alasını yapardık. Ancak yapamadık. Siz bugün doğru bir planlama yapmıyorsunuz. Sizin bu talebiniz odaların davası sonrası geri dönecek" ifadelerin kullandı.

SOYER: 1 AY DAHA BEKLEYEBİLİR
Son olarak söz alan Başkan Soyer, "Burada konuşmanın şehveti, gerginliği ne derseniz deyin, sonuçta ben Bayraklı meclis üyelerinin ve belediye başkanımızın böyle bir meseleyi komisyonda görüşmesini hayırlı olacağını düşünüyorum. Başkanım yanlış anlamazsanız bunu tekrar komisyona iade edelim. Burada gündeme gelmeyen sorunların da çıkma ihtimali var. 10 yıldır beklemiş bir mesele 1 ay daha bekleyebilir diye düşünüyorum" dedi.

Tartışmalara neden olan ilgili gündem maddesi ise Soyer'in teklifi üzerine ilgili komisyonlara oy birliği ile geri gönderildi.

 
Erdoğan: Alım gücünü biraz daha artıracağız
 
Konut finansmanı için 3 ayrı paket
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de 'plan değişikliği' gerilimi... Soyer EXPO için net konuştu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclisinin ilk oturumu ...
Başkan Erdoğan'dan zimmet iddiası çıkışı: Bizim alnımız açık!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın kendisi ve bazı çalışanlar ...
Engelliler Haftası’nda 'Buluşma' etkinlikleri
“Herkes Farklı Herkes Eşit” sloganıyla engelsiz bir kent için çalışan ...
 
Kemalpaşa'da ahde vefa!
Kemalpaşa Belediyesi meclis toplantısında önceki başkanlardan Mehmet Ali ...
Işıl Öztürk Bulut'a Menemende görev
İzmir Basınının deneyimli isimlerinden, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ...
Urla’da Enginar Festivali bereketi
Bu yıl 8.si gerçekleşen Uluslararası Urla Enginar Festivali üç günlük ...
 
Selçuk'ta siyaset okulunun ilk oturumu gerçekleşti
Başka Bir Siyaset Okulu Açık Oturum Serilerinin ilki, Prof. Dr. Fikret ...
İngiltere Büyükelçisi’nden Başkan Soyer'e ziyaret
İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Çiğli Belediyesi'nin istihdama desteği sürüyor
Çiğli Belediyesi, iş arayan vatandaşların kariyer planlama süreçlerini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva