HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2023 Perşembe - 11:54

Mecliste gündeme gelmişti, belge ortaya çıktı… Taşeron ya da devir onayı yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Örnekköy’de yapımına devam ettiği kooperatifle ilgili tartışmalar devam ederken Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin imzasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen yazıda, “herhangi bir alt taşeron onayı ya da devir işlemine izin vermedik” ifadeleri dikkat çekti.

Mecliste gündeme gelmişti, belge ortaya çıktı… Taşeron ya da devir onayı yok!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’ye örnek bir dönüşüm modeli olarak ortaya konulan “kooperatifler aracılığıyla kentsel dönüşümün sağlanması” projesiyle ilgili süreç devam ediyor.  Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararıyla yetki devri yaptığı İZBETON Şirketi’nin inşaat alanları ve etaplardaki çalışmayı kooperatiflere devretmesi tartışmalara neden olmuş, kullanılan beton ve demir imalatlarındaki sorunlar nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duruma el koymuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin “hatalı imalat” olan kısımlar içi verdiği yıkım kararları da uygulanırken kooperatiflerin yürüttüğü inşaatlar ve çalışmalar ise devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet ettiği tespit ve değerlendirme raporlu inceleme belgesinin ardından süreç farklı bir boyuta geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yazdığı resmi bir yazı ile tüm belgeleri, evrakları talep etti. Bakanlık, belediyeden meclis kararlarıyla birlikte; encümen onayı, devir işlemleri ve protokollere ilişkin imzalı resmi evrakları da istedi.

DİKKAT ÇEKEN VURGU:  ONAYIMIZ YOK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar ve planlamadan sorumlu olan Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Suphi Şahin imzalı cevap yazısında dikkat çeken ifadeler yer aldı. Yazıda, Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanlarında ihale ya da yetki devri yaptığının altı çizildi. Tartışmalı konutların olduğu alanlara ilişkin ise, İZBETON’a meclis kararıyla yetki verildiği, protokol yapıldığı vurgulanırken kendilerinin “herhangi bir alt taşeron onayı ya da devir işlemine izin vermediğini” belirtti.

Büyükşehir’den bakanlığa gönderilen yazıda; İZBETON sonrasında kurulan kooperatif, taşeron şirket, müteahhit sistemi ya da inşaatlarda kullanılacak malzemeleri veren şirketlere ilişkin kurulan düzene sahip çıkılmaması da dikkat çekti.

Öte yandan uzun süredir kent gündeminde olan, milletvekillerinin de zaman zaman açıklamalar yaptığı kooperatif modeli ve yapıda yer alan isimler belediye meclislerinin son toplantlarında da gündeme gelmişti. 

İŞTE O YAZI!
Karşıyaka ilçesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında Belediyemizce yürütülen yapım etaplarına ilişkin belirtilen bilgi ve belgelerin tarafınıza iletilmesi talep edilmiştir.

Belediyemiz Encümeninin 23.07.2020 tarihli kararı doğrultusunda, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35, maddesinin "a" bendine göre "Kapali Teklif Usulü ile "Izmir Ili, Karşıyaka ilçesi, Örnekköy Mahallesi II. Etap 27029 Ada 1 Parsel Kat Karşılığı Anahtar Teslimi inşaat Yapım İşi", Nasuh Akar Mah. 1403 Sok. 6/4 Balgat/ANKARA adresinde ikamet eden "Okçuoğlu Ins Müh. Müş. San. ve Tic. A.Ş. & Erensan İnş. Malz. Ve Ins. Orm. Ürün. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Is Ort "na ihale edilmiş, sözleşmesi 20.08.2020 tarihinde imzalanmış ve 28.08.2020 tarihinde de yer teslimi yapılarak işe başlatılmıştır.

"6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 8. Maddesi gereğince İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 18.11.2020 tarih ve 05,1040 sayılı kararı doğrultusunda Belediyemiz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Beton ve Asfalt Enerji Üretim ve Dağıtım Tesisleri Su Kanalizasyon Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi arasında 29.12 2020 tarihinde imzalanan "İzmir Ili, Karşıyaka İlçesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Alanında III. Etap Olarak Belirlenen 26996 Ada 1 Parsel Ve IV. Etap Olarak Belirlenen 27003 Ada 3 Parsel, 27021 Ada I Parsel, 27022 Ada I Parsel Üzerinde Kat Karşılığı Anahtar Teslimi Inşaat Yapım İşi" protokol konusu iş kapsamında IZBETON A.Ş 'ye 18.01.2021 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlatılmıştır.

Mülkiyeti Belediyemize ait olan söz konusu imar adalarında devam eden yapım etapları kapsamında herhangi bir alt taşeron onayı ve devir işlemi tesis edilmemiş olup, söz konusu yapım işlerine ait onaylı sözleşme/ protokol /özel teknik şartname dokümanları ekte yer almaktadır.

 
2 aydır kayıp olan kadın, canlı yayında kurtarıldı
 
Kanserle mücadele eden oyuncu sevenlerine seslendi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 14 Eylül 2023 Perşembe 13:38

Durum vahim

Yorumu oyla      8      3  
İzmir'li 14 Eylül 2023 Perşembe 13:17

TOKİ kendimi yapıyor,TOKİ'ye izinmi veriliyor.

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de geleceğe yatırım... Özel ders gibi dijital destek!
Menemen'de lise ve üniversite sınavına girecek öğrenciler için dershane ...
Karşıyaka'da kadın istihdamına güçlü destek
Karşıyaka Belediyesi yıl boyunca devam eden sanat, spor, sağlık, tarım, ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nde bayrak değişimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, ...
 
Bornova'da parklara titiz bakım!
İzmir’in en yeşil ilçelerinden biri olan Bornova’da parkların ve yeşil ...
Başkan Soyer, Foça'ya hayat verecek tesisin açılışında konuştu: Tüm engellere rağmen…
Foça Musabey İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin Açılış Töreni’nde konuşan İzmir ...
Karabağlar'dan AKUT'a afet bilgisayarı
Karabağlar Belediyesi, Türkiye'nin en büyük yerleşkesini tahsis ettiği ...
 
Başkan Sengel talepleri tek tek not etti... Selçuk'ta dayanıklı kent zirvesi
Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı sonrasında öne çıkan konular arasında ...
Menderes’in okullarında kantin denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Menderes Belediyesi tarafından kantinlerde ...
AK Partili Dağ 'Bergama'yı oraya yığarız' demişti... Çöp tesisi halkın kantarına çıkıyor!
İzmir’in Bergama ilçesinde yapılması beklenen ve Harmandalı'nın yükünü ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva