HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2011 Pazartesi - 12:17

Meclis tatilde, Moroğlu mesaide

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu bütçe mesaisi ardından, İzmir mesaisine hızlı başladı. Moroğlu’nun rotasında, Bornova’daki Büyükşehir Belediyesi’nin midibüs hizmete alınma töreni, Konak’taki İsmet İnönü Anma Etkinliği, Eşrefpaşa’daki İzmir Romanlar Derneği belgesel gösterimi ve plaket töreni ile Narlıdere’de bir kuyumcu dükkanı açılışı vardı.

Meclis tatilde, Moroğlu mesaide

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, bütçe görüşmeleri ardından 3 Ocak 2012’ye kadar tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki mesaisi sonrasında seçim bölgesindeki mesaisine hız kesmeden devam ediyor. Etkinliklerle dolu günler geçiren Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’da 20 yeni midibüsün hizmete alınmasıyla ilgili düzenlenen törene katıldı. Burada törene katılan yurttaşların sorun ve taleplerini dinleyen Moroğlu, bunları konusuna göre kategorize ederek ilgililerine iletmek üzere not aldı.
 
İnönü yokluğunda 38 yıl 
Tören bitimi ardından CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından İzmir İnönü Evi’nde düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü anma törenine katılan Moroğlu, girişteki “ziyaretçi defteri”negörüşlerini not düştü ve anma etkinliği katılımcılarına okudu: “Bugün bir kez daha görevimin ağırlığını düşündüm. Sizlere, sizlerin hedeflerine layık bir vekil olmak düşüncesiyle ruhunuz şad olsun.” Milletvekili Moroğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve yönetim kurulu üyelerini Türkiye siyasetine damga vuran İsmet İnönü’yü unutmayarak,aramızdan ayrılışının 38’inci yılında bir anma etkinliği düzenlemeleri nedeniyle de kutladı. CHP Konak İlçe Başkanı Tunus ise, İnönü’nün bir lider ve bir devlet adamı olarak hayatının her aşamasında önemli işlere imza attığını vurguladı.
 
Saklı tarihin gizemli çocukları
Daha sonra İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Eşrefpaşa’daki Konak Belediyesi Selahattin AkçiçekKültür Merkezi’nde düzenlediği “Saklı Tarihin Gizemli Çocukları Romanlar” belgeseli ve ödül törenine CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile birlikte katıldı. TRT Bölge Müdürü Muharrem Acar, Senarist ve Proje Danışmanı Burçak Evren, Belgesel Yapımcısı ve Yönetmeni Müjgan Taner’in plaketle ödüllendirildiği törende, Müzisyen Hüsnü Şenlendirici’nin yanı sıra efsane Müzisyen “Deli Selim” lakaplı Selim Kızılcıklılar’ın çocukları Selim ve Murat Kızılcıklılar, Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Edirne Romanlar Derneği Başkanı Erdinç Çekiç, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Akınbingöl de hazır bulundu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın selamlarını katılımcılara ileterek konuşmasına başlayan Başkan Yardımcısı Akınbingöl, müjde verdi: “Konak Belediyesi – İŞ-KUR ortak projesiyle 80 Roman gencine iş vereceğiz. Konak Belediyesi, sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak, her kesime olduğu gibi Roman yurttaşlarımıza destek vermeyi sürdürecektir.”
 
2012 kriz değil, bereket getirsin
Milletvekili Mustafa Moroğlu, yine Alaattin Yüksel ile birlikte, ödül töreni sonrasında Narlıdere’ye geçerek, Mithatpaşa Caddesi üzerinde Hüseyin Yılmaz’ın sahibi olduğu kuyumcu dükkanının açılışına katıldı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İZSİAD Başkanı Ayhan Baran’ın yanı sıra meclis üyeleri, siyaset ve iş dünyası temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği açılışta, kurdele “2012 kriz değil, bereket getirsin” temennisi dile getirilerek kesildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekilden Menderes için ilginç iddia
'Menderes CHP'ye katılacaktı' Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in geçtiğimiz ...
Çıray: 500 metrelik cinayetin sorumlusu kim?
Tiresporlu genç futbolcu Serkan Tuğal’ın maç sırasında hayatını kaybetmesini ...
Bülent Arınç'tan MHP’ye 'kart kurt' yanıtı
Başbakan Yardımcısı Arınç, Meclis’te yaptığı ve BDP’liler tarafından da ...
 
Bakan Zafer Çağlayan: Onlar artık Türk şirketi
Ekonomi bakanı Çağlayan, S. Arabistan’dan seslendi: Türkiye’de faaliyet ...
Babacan: Fransa'da yaşanan akıl tutulması
Başbakan Yardımcısı Babacan, Fransa'da Türkiye aleyhinde yaşanan gelişmeleri ...
'Gece yarısı operasyonuyla zam yapılmaz'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, milletvekili maaşlarına yapılan düzenlemeyle ...
 
Hasgür'den çok tartışılacak sözler!
AK Parti İzmir eski Milletvekili İbrahim Hasgür, Kürt vatandaşları vergi ...
Oran: Zamlı vekil maaşını almayacağım
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, milletvekillerine yapılan zammın ...
AK Parti Karabağlar mevcut başkanla devam dedi!
Sonucu merakla beklenen Ak Parti Karabağlar İlçe Kongresi heyecanlı başladı. ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva