HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2023 Çarşamba - 20:20

Meclis, o gündemle gerildi... Bayraklı'da bağış krizi!

Mansuroğlu Mahallesi'nde bir park içerisinde yapımı devam eden matematik temalı parkla ilgili şartlı bağış ve protokolle ilgili Belediye Başkanı Serdar Sandal'a yetki verilmesiyle ilgili maddenin CHP grubu tarafından reddinin istenmesiyle söz düellosu yaşandı. AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Hızal, Başkan Sandal'ı ağır bir dille suçladı. Başkan Sandal da, "Belki sizin belediyelerinizde bir örneği yoktur ama biz tüm bağışlarımızı öyle ya da böyle ahlaken, vicdanen meclise getirir, yetki alırız" karşılığını verdi.

Meclis, o gündemle gerildi... Bayraklı da bağış krizi!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Bayraklı Belediye Meclisi'nin Şubat ayı oturumu, Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıya, geçen ayki meclis gündemine getirilen şartlı bağış ve protokol yapma konusunda Belediye Başkanı Serdar Sandal'a yetki verilmesiyle ilgili komisyona gönderilen maddenin, bu kez reddinin istenmesi damga vurdu. Bu duruma sert tepki veren AK Parti Grubu, Başkan Sandal'ı suçladı.

SIRA O GÜNDEM MADDESİNE GELİNCE HAVA BOZDU!
Oturumun ilk dakikalarında, birimlerden gelen önergeler, ihtisas komisyonlarından gelen raporlar, oybirliğiyle kabul edilirken, söz, sonuçlanmayan önergeler kısmına geldi. Fen İşleri Müdürlüğü'nden gelen, Mansuroğlu Mahallesi'nde yer alan 75. Yıl Parkı'nda yapımı devam eden Matematik Temalı Park çalışmasında, söz konusu taşınmazlarda şartlı bağış ile yapılacak olan imalatlar için protokol yapmak, imzalamak üzere Belediye Başkanı Serdar Sandal'a yetki verilmesiyle ilgili önerge, geçtiğimiz ay yapılan mecliste Plan ve Bütçe ile Hukuk komisyonlarına gönderilmişti. Teknik şartnamedeki eksikler nedeniyle, komisyonları meşgul etmemesi düşüncesiyle, bu önergenin bu akşamki mecliste reddedilmesi talep edildi. CHP Grubundan gelen bu talep, AK Parti sıralarından tepki gördü.

AKTAŞ: NEDEN REDDİNİ İSTİYORSUNUZ? ÇÜNKÜ PROTOKOL HAZIRLANMAMIŞ!
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, "Geçtiğimiz oturumda bunu gündem maddesi olarak meclise getirdiniz. Belediye başkanına şartlı bağışla ilgili yetki verilmesini istediniz. Sonra bunu oylayıp meclisten geçirmek istediniz. Bizim önerimizle komisyona gönderildi. Komisyonda görüşülmesi gereken önergenin şimdi de reddini istiyorsunuz. Birincisi, niye komisyona gitti bu önerge? İkincisi, neden reddini istiyorsunuz? Bir diğer konu şu: Protokol hazırlanmamış. Kimle ne yapılacak belli değil. Neyin karşılığı hibe edileceği belli değil. Bir ön protokol dahi yok. İmzalı hiçbir belge konmamış. Şimdi diyorsunuz ki bu önerge düzelecek. Bu önergenin içeriğini açıklayın. Bu yetkiyi neden istediniz?" dedi. Belediye Başkanı Serdar Sandal, eksikler tamamlanınca önergenin yeniden meclise geleceğini ifade etti.

HIZAL: BAYRAKLI BELEDİYESİ TEL TEL DÖKÜLÜYOR, SORUMLUSU BAŞKAN SANDAL'DIR
AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Hızal, Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş'ın ardından söz alarak tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Ortada çok garabet bir durum var. Bu meclis, belediyenin en yüksek karar organıdır. Ne yazık ki son zamanlarda, ister şu niyetle, ister bu niyetle, meclis üyelerinden birtakım bilgilerin saklandığı izlenimi var. Bilgiler eksik geliyor. Bayraklı belediyesi gibi, bünyesinde 2 bin kişiyi çalıştıran, İzmir'in kalbi olduğunu iddia ettiğiniz kurumdan gelen önergeye bakın! En büyük iddianız şuydu. Personelde, mali yapıda, yapısal sistemde reformlar gerçekleştirdik dediniz. Fakat açıkça gördük ki bunların hepsinin içi boşmuş. Bayraklı belediyesi, yapısal anlamda tel tel dökülen bir belediye haline gelmiştir. Bunun sorumlusu da Bayraklı Belediyesini yöneten Serdar Sandal'dır. Bu şehrin bir meclis üyesi olarak şunu net söyleyebilirim. Bir devlet kuruluşunda işlerin bu kadar savsaklandığını hiç görmedim. Bu sizin önergeniz ve bir belediye başkanı, kendi önergesini reddediyor, reddedilmesini istiyor. Gerekçesi ne? Protokol hazırlanmamış. Mesele güven meselesi. Biz size güveniyorduk ama güvenimiz zedelendi. Bir yargı kararının dahi ne olduğunu izah edemeyen bir belediye başkanı var. Bugün yapısal manada çok ciddi sorunlar yaşıyor belediyemiz. Belediyeyi bu hale nasıl getirdiniz, şaşkınlık içerisindeyim. Bu eleştirilerimde ne kadar haklı olduğumu pekala siz de biliyorsunuz. Komisyon üyesi arkadaşlar ilgili bürokratların peşinden koşuyor. Bazıları gerçekten işini güzel yapıyor, sunumunu yapıyor, gidiyor. Ama maalesef yapısal anlamda kamusal anlamda İzmir'deki belki de en kötü belediye haline gelmiştir, Bayraklı Belediyesi. Şu bağışı almak için bile önergesini, protokolü hazırlamak için günlerce, haftalarca kafa yormak zorunda kaldınız. Siz belediye başkanı Serdar Sandal olarak, kendi meclis üyelerinizden, muhalefet meclis üyelerinden bir şeyler gizleme ihtiyacı duyuyorsunuz. Bu çok tehlikeli bir durumdur."

SANDAL: BAĞIŞIN MECLİSE GETİRİLMESİNDE NASIL BİR ART NİYET OLABİLİR?
Karşılıklı söz dalaşı yaşanırken, eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Serdar Sandal, şunları söyledi:

"Bize bu eleştirileri yapan dinleyince insan çok garip oluyor. Hani koca bir devleti ne hale getirdiğiniz hal ortadayken, yaptıklarınız ortadayken, bir kurumun işleyişiyle ilgili o kurumun bürokratlarına bu eleştirileri yapmak, çok da haddinizi aşan bir şeydir. Bizim meclis üyelerinden, halkımızdan bir şey gizlemek gibi düşüncemiz asla olamaz. Sonuç itibariyle bir belediye, kamu yararına bir yerden bağış alacaksa ve bu bağışı meclise getiriyorsa, burada nasıl bir art niyet olabilir? Niye meclise getiriyoruz? Bağışı yapan vatandaşımızın yaptığı iş belli olsun, herkes bilsin diye. Evet,  bürokratlarımız teknik şartnamede eksiklik yapmıştır. Bu bir yanlış mıdır? Bu bir hata mıdır? Evet, yanlıştır, hatadır. Ama bunun düzeltilmesi, bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Düzeltip tekrar meclise getireceğiz. Belki sizin belediyelerinizde bir örneği yoktur, ama biz tüm bağışlarımızı öyle ya da böyle ahlaken, vicdanen meclise getirir, yetki alırız. Sizin gibi şuna yap buna yap, şöyle yap demeyiz, meclisin denetiminde olsun isteriz. Burada bürokratlarımıza hakaret ediyorsunuz, bu kabul edilebilir bir şey değil.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bu tartışmalar uzayınca, dilek ve temenniler kısmını bile gündeme almadan oturumu kapattı. AK Partililer, Sandal'a bu hareketinden dolayı tepki gösterdi.

 
İzmir'de 81 düzensiz göçmen kurtarıldı
 
O ülkede panik... Deli dana vakası görüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'ndan 'TİS' mesajı: Ücret eşitliğini gözden geçireceğiz!
Karabağlar’da Şubat ayı olağan meclis oturumunda konuşan Belediye Başkanı ...
Bornova’da taşınmazların alımına onay!
Bornova Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu ...
Çiğli'de gergin meclis... 'Leş kargalığı' dedi, ortalık karıştı!
Çiğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında Strazburg’ta gerçekleştirilmesi ...
 
Karşıyaka'daki dev dönüşümde yeni gelişme!
Karşıyaka Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanında yer alan Cumhuriyet ...
Esnafa yardım soruşturmasında karar: Başkan Batur’a beraat!
Pandemide kahvecilere yapmış oldukları nakdi yardımla ilgili Sayıştay ...
İstinaftan olumlu karar çıkmıştı… Özgener’in planları komisyonlara!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in ortağı olduğu Artı Üç Yapı ...
 
Meclisten karar çıktı... Narlıdere'ye Arnavutluk’tan kardeş!
Narlıdere Belediyesi, mecliste alınan kararla Arnavutluk’un Elbasan Belediyesi ...
'100 Yıllık Hasret Sergisi' kapılarını açtı
Mübadelenin 100. Yılında Konak Belediyesi ve Selçuk Belediyesi işbirliğiyle ...
Başkan Yılmazlar'dan Lider'e ziyaret!
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Ankara'da CHP Genel Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva