HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2016 Pazar - 18:00

Manisa'da CHP'den teröre lanet yürüyüşü

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, son zamanlarda yaşanan törer olayları CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen yürüyüşle lanetlendi.

Manisa da CHP den teröre lanet yürüyüşü

CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı, önce 'İktidara Yürüyüş ve Dayanışma Toplantısı' adı altında yapacağını açıkladığı yürüyüşü, daha sonra Kuzey Irak'ta şehit düşen Turgutlulu Üsteğmen İsmail Cazgır anısına yaptı. Yürüşe, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve çok sayıda partili katıldı. Atatürk Bulvarı'ndan başlayan yürüyüş, 50. Yıl Meydanı'na kadar sürdü. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, yürüyüşün sonunda meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalık, Orta Park'a geçerek şehitlerin anısına yapılan pilav hayrına katıldı.



ÖZGÜR ÖZEL BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvetkili Özgür Özel, buradaki konuşmasında terörü lanetleyip, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. Milletvetkili Özel, "7 Haziran'dan sonra başlayan kanlı süreçte Turgutlu üçüncü evladını teröre şehit vermiştir. 7 Haziran'da halk iktidarı görevden aldı. Ancak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu'ya tweet attırdı, 'Halk kaosu seçti' diye. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar olan süreçte terör örgütü harekete geçirildi. Suruç'ta, Ankara'da bombalar patladı, analarının kınalı kuzuları albayraklı bayrağa sarıldı. Manisa'daki açılışta kendini başbakan zanneden, 'reis' dedikleri, her geçen gün otoriterleşen bir diktatör bozuntusu tarafından başbakanlık makamına vekalet etmek üzere atanmış olan bir memur, CHP'ye 'Teröre karşı bize destek vermiyorsunuz' diyor. Buradan Başbakana sesleniyorum, dokuz kez terör araştırma önergesi verdik ve sürekli ret oyu kullandınız. Terör konusunda ne eksiğiniz var da CHP size engel oldu. Bugüne kadar biz söyledik, siz kaçtınız. Bundan sonra size hodri meydan diyoruz. Akan kanın durması için, anaların gözyaşının durması için, şehit cenazelerinin gelmemesi için CHP üzerine düşeni yaptı ve bundan sonra da yapacak. Ey başbakanlık memuru, yarın çıkacaksın ve şunu açıklayacaksın, 'Terörle mücadelede CHP'nin hangi eksiği var?' Açıklamazsan salı günü yapılacak olan grup toplantılarında cevabını alacaksın, ama şimdiden söyleyeyim" diye konuştu.



"TERÖRÜ LANETLEMEKLE İŞLER ÇÖZÜLMÜYOR"
CHP'li il ve ilçe başkanları ile diğer milletvekilleri de terörü kınayan konuşmalar yaparken, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Terör seviciler, çocuk istismarcıları, bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyen zihniyet, il başkanına, genel sekretere, genel başkana da saldırsa onlar başarılı olamayacak. Bizler Çanakkale şehitlerinin, Mustafa Kemal'in evlatlarıyız. Anadolu'nun her köşesinden her kesimden gelenlerle vatanı koruduk. Bu karanlık zihniyetin ülkenin geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz. Terör kimden gelirse gelsin kınıyoruz" diye konuştu.

"Terörü lanetlemekle işler çözülmüyor" diyen Sındır, şöyle devam etti:

"Terör kime yarar sağlıyor, bunu incelemeliyiz. Halkın üzerinde korku, dehşet duygusu günden güne artıyor. 14 yıldır bu ülkeyi yönettiğini zanneden AKP çözüm süreci adı altında yapılan Oslo, İmralı görüşmelerini, Kandil ve Dolmabahçe protokolü, toprakların altına gömülen bombalara göz yumarak çözüm değil, bölünme sürecini başlatmıştı. 290 PKK'ya müdahale talebinin sadece 6'sına izin verilmiştir. Ülkede terör öyle bir hal aldı ki; artık yoksukluğu, fakirliği ve işsizliği konuşmaz hale geldik." (dha)

 
Aydın'da eşeğe motosikletli eziyet!
 
Bakan Müezzinoğlu referandum için tarih verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Böke: Bu bir adli olay değil, siyasi saldırıdır
CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP İl Başkanı'na yapılan ...
Akşener'den 'yeni parti' iddialarına yanıt!
MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, kongrede seçilememesi halinde ...
AK Partili Boztepe'den CHP'li Başkan'a 'aday'lı yanıt!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe CHP’li belediyelerde ...
 
CHP'li Çam: Bir oscarlık film de AKP eliyle çekiliyor
Tire ve Torbalı’da partisinin ilçe danışma kurulu toplantılarına katılan ...
Bakan'dan flaş AB vizesi açıklaması!
AB ile vizelerin kaldırılması ile ilgili konuşan Bozkır “Vizeler iki ay ...
Davutoğlu'ndan yeni anayasa ve başkanlık çağrısı
Başbakan Davutoğlu, DEİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı Gala Yemeği'nde ...
 
CHP’den Manisa’da alternatif açılış töreni!
Manisa’nın Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi'nde dün Başbakan Ahmet ...
CHP İl Başkanı’nı sokak ortasında dövdüler!
CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, otomobiliyle evine giderken önünü ...
Demirtaş’tan Kılıçdaroğlu’na ‘Cizre’ çağrısı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da Demokratik Toplum ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva