HABERLER>İŞ DÜNYASI
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 19:51

Mali Müşavirler Odası'nda 'yönetim' tartışması!

İzmir SMMMO’nun görev değişimi ile ilgili yerel idare mahkemesi iptal kararı verirken Oda tarafından yapılan açıklamada istinaf sürecinin devam ettiği belirtildi. Açıklamada mahkeme kararlarının yönetim kurulunun mevcut yapısını değiştirmeyeceği de ifade edildi.

Mali Müşavirler Odası nda  yönetim  tartışması!

EGEDESONSÖZ - İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu'nun başkanını, sekreterini ve saymanını değiştiren 22 Ağustos 2023 tarihli yönetim kurulu yargıya taşınmış ve dosyayı inceleyen İzmir 8. İdare Mahkemesi kararı iptal etti.

Kararın iptalinin ardından açıklama yapan İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Davudoğlu kararın yerine getirilmesini istedi. Davudooğlu açıklamasında “Akademik odamızın, anayasamıza göre geciktirilemeyecek olan yargı kararı gereğinin yerine getirmesi beklenirken Türk milleti adına verilmiş yargı kararına karşı direnmektedir. Direnen yöneticilerin görevi ihmal suçunu da işliyor olmaları hukukla bağdaşmamaktadır. Direnen yönetim kurulu paydaşlarından biri hükümete yakın olarak bilinen Meslekte Birlik Grubu diğeri ise Ana Muhalefet Partisine yakın olarak bilinen Çağdaş Grup… Çağdaş Grup Yürütme Kurulu Başkanı ise İzmir Milletvekili Rıfat Turuntay Nalbantoğlu. Adalet için yürüyüşler yapan partinin milletvekilinin adalete karşı olması ise partisiyle tezat değil midir?” ifadelerini kullandı.

ODA’DAN YANIT: ACİZ BİR PROFİL
Davudoğlu’nun açıklamasına İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerif Yıldız’dan yanıt geldi.  Yanıtta alınan kararların istinaf süreçlerinin devam ettiği belirtilirken “Dört Yönetim Kurulu üyesi tarafından açılan davalardan üçü kabul edilmiş ve biri reddedilmiştir. Bu kararlar, ilk derece mahkemelerin verdiği kararların üst mahkemeler tarafından gözden geçirilebileceğini göstermektedir. Paylaşımlar, okuduğu mahkeme kararlarını dahi anlamaktan aciz bir profil ortaya koymaktadır. Bu süreçlerin sonucunda, yani karar ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın yönetim kurulumuzun mevcut yapısı etkilenmeyecektir.” denildi.

Oda’nın açıklaması şu şekilde:

Seçilmiş yöneticiler olarak, meslektaşlarımızın ve aday meslek mensuplarının güvenini korumak temel sorumluluklarımız arasındadır. Ne yazık ki, sosyal medya üzerinden yapılan yanıltıcı paylaşımlar, devam eden mahkeme süreçlerine ilişkin yanlış bilgiler içermekte ve meslek camiamızda kaos ile belirsizlik algısı yaratmaktadır. Bu paylaşımlar mesleğimizin itibarına zarar vermektedir.

Yönetim Kurulu olarak, mesleğimizin karşılaştığı zorlukları birlikte aşma gayreti içindeyiz. Ancak, kişisel çıkar peşinde olan bazı bireyler bu birlik ruhunu zayıflatmaktadır. Dört Yönetim Kurulu üyesi tarafından açılan davalardan üçü kabul edilmiş ve biri reddedilmiştir. Bu kararlar, ilk derece mahkemelerin verdiği kararların üst mahkemeler tarafından gözden geçirilebileceğini göstermektedir. Paylaşımlar, okuduğu mahkeme kararlarını dahi anlamaktan aciz bir profil ortaya koymaktadır. Bu süreçlerin sonucunda, yani karar ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın yönetim kurulumuzun mevcut yapısı etkilenmeyecektir.

Mesleğimiz yeni bir evreye adım atmış olup, karşılaştığımız sorunları dayanışma içerisinde çözmemiz gerekmektedir. Bu süreçte, her bir meslektaşımızın sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ve mesleğimizin geleceğine katkıda bulunacak olumlu tutumları benimsemesi önemlidir.

Seçilmiş olmak, sorumsuz davranışları haklı çıkarmaz. Dava dosyalarındaki taleplerin özü ekteki görselde yer almaktadır. Bu bilgileri değerli meslektaşlarımızın değerlendirme ve takdirine sunuyoruz.

Saygılarımızla,

 
'Tarihi' mecliste gündem canlı yayın kısıtlaması: Burası kişisel siyaset yapma alanı değil!
 
Eski taksiciden taksiciye gasp dehşetinde 'alkollüydüm' savunması!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M.Erkunt 16 Mayıs 2024 Perşembe 14:46

Bizim yüksek aidat ücreti ile saltanat düşkünleri!!!

Yorumu oyla      0      0  
Şentürk Turan 16 Mayıs 2024 Perşembe 12:11

Selam bende odamızın üyesiyim bu bilgi alışverişi olacağına daha geniş bir alanda eski yönetim ve yeni yonetin yanında avukatlar ve sizin kontrolümüzde özel program yapılamaz mı herkes bu durumdan şikayetçi kim haklı kim haksız.

Yorumu oyla      0      0  
MALİ MÜŞAVİR 16 Mayıs 2024 Perşembe 10:03

Çamur at izi kalsın. Kaybettikleri okadar dava var ki... Düşmüşler huzur haklarının peşine , azalmasına tepkililer.... Sırf bu yüzden koskoca kurumu rezil ediyorlar...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
JES toplantısına halktan boykot!
Mahkemenin iptal kararına rağmen Gediz Havzası’nda açılmak istenen jeotermal ...
Sanayi devine Bakanlık onayı!
Habaş’ın yıllık 2,5 milyon ton demir üretecek olan fabrikasına, Çevre, ...
EGİAD çatısı altında iş dünyası bir araya geldi
EGİAD Ticaret Köprüsü, 10. kez iş dünyasını biraraya getirdi. EGİAD – ...
 
Genel kurulda üç aday yarıştı... Elbiseciler Odası'nda yeni başkan Kıraç!
Yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla çalkalanan İzmir Elbiseciler ve Benzerleri ...
Rekabet Kurumu'ndan İzmirli firmaya soruşturma
Rekabet Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Lily, Terra, ...
Kemalpaşa'ya 'Alman' markajı
Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkileri zenginleştirmeyi amaçlayan ...
 
EZZİB’te Mehmet Emre Uygun başkan seçildi
Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarını çatısı altında buluşturan ...
Eskinazi’den ‘kamuda tasarruf’ yorumu: Başlangıç için olumlu!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Kamuda Tasarruf ...
Türk mobilyacıların hedefi Suudi Arabistan'da ilk sıra
Türk mobilya sektörü, eskiden beri en önemli pazarları arasında yer alan ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva