HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
13 Haziran 2022 Pazartesi - 13:41

Mahsun Kırmızıgül'den yıllar sonra itiraf

Müzik kariyerinin dışında yönetmen ve oyuncu kimliğiyle de ön planda olan Mahsun Kırmızıgül, sinemaya 2007 yılında 'Beyaz Melek' filmiyle adım attı. 53 yaşındaki sanatçı, 'Şarkılar Bizi Söyler' programında, usta oyuncuları bir araya getirdiği yapım hakkında çarpıcı itiraflarda bulundu. Müzikten beyazperdeye geçiş yaptığı dönem hakkında yapılan acımasız yorumlara vurgu yapan Kırmızıgül, setin ilk günü yaşanan bir olayı da ilk kez anlatırken, stüdyoda duygu dolu anlar yaşandı.

Mahsun Kırmızıgül den yıllar sonra itiraf

Kanal D'de cumartesi akşamları yayınlanan 'Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftaki konuğu, 16 yıl aradan sonra 'Hoş Geldin' adlı yeni albümü ile müzik dünyasına geri dönen Mahsun Kırmızıgül oldu. Kendi parçalarının dışında arabesk, halk müziği ve türküler gibi farklı müzik türlerini de başarıyla seslendiren Kırmızıgül, programın sunucuları Hakan Altun, Sibel Can ve Hüsnü Şenlendirici ile birlikte müzik ziyafeti sundu. Şarkı aralarında kariyer yolculuğundan bahseden sanatçı, konu sinemadan açılınca dikkat çeken açıklamalara imza attı.

"BU BİZİM SON FİLMİMİZ OLABİLİR"

2007 yılında 'Beyaz Melek' ile sinemaya adım atan Kırmızıgül; 'Güneşi Gördüm' (2009), 'New York'ta Beş Minare' (2010), Mucize (2015), 'Vezir Parmağı' (2017) ve 'Mucize 2: Aşk' (2019) ile hayatında müzikle birlikte bir diğer tutkusu olan sinemada yolculuğunu sürdürdü. Yönetmen koltuğunda oturduğu, senaryosunu yazdığı ve rol aldığı 'Beyaz Melek'ten görüntüler yayınlanan ünlü isim, oyuncu kadrosunda yıldız isimleri barındıran yapım hakkındaki sözleriyle herkesi hüzünlendirdi. 'Melek' karakterine hayat veren Yıldız Kenter'in çekimlerin ilk günü yaptığı konuşma, duygu yüklü anların yaşanmasına neden oldu.

Usta sanatçının set başlamadan dakikalar önce diğer oyuncularla konuşmak istediğini belirten Kırmızıgül, şu ifadeleri kullandı:

"Bu filmle ilgili çok önemli bir şey söyleyeceğim. Bu benim ilk filmim, ilkler unutulmaz. Bu filmin setine çıktığımız dönemleri hiç unutmuyorum. Türkiye'deki ön yargılardan bahsedeceğim. Sinema dünyasında şunu söylüyorlardı, duyuyordum; 'Mahsun pili bitmiş ihtiyarları almış, film çekiyor', 'Bu Mahsun yine türkü mü çığıracak filmlerinde?' Böyle garip garip konuşmalar. Setin ilk gününü hiç unutmam. Yıldız Kenter, 'Canikom sete başlamadan önce bir şey konuşabilir miyiz?' dedi. Kameranın önüne geçti, bütün ekibi toparladım. 'Arkadaşlar bu bizim son filmimiz olabilir. Biz bir hikaye okuduk ve bizi burada birleştiren bu senaryo. Biz yönetmenimize çok inanıyoruz, çok güveniyoruz. O bundan sonra sette bizim Mahsun hocamız. Lütfen sizler de ciddiyetle elinizden gelenin en iyisini yapın. Çünkü ben elimden gelenin en iyisini yapacağım' dedi. Zaten hocanın bana 'Mahsun hoca 'demesi, düşünebiliyor musun?"

YEDİ EFSANE YAŞAMINI YİTİRDİ

"Belki bu bizim son filmimiz" diyen ve 17 Kasım 2019 tarihinde 91 yaşında hayatını kaybeden Yıldız Kenter'in yanı sıra birçok efsanenin art arda vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Türk sinemasının emektar isimleri Gazanfer Özcan (2009), Erol Günaydın (2012), Nejat Uygur (2013), Tomris Oguzalp (2013), Toron Karacaoğlu (2018) ve Erol Demiröz'den (2021) acı haber geldi.

'BEYAZ MELEK' YASASI

"Beyaz Melek, 'yaşlı ve bakıma muhtaç kimselere sağlık ve yerinde bakım hizmeti' konusunu içeren bir kanununun çıkmasına zemin hazırlamıştı. 2008 yılında bakıma muhtaç veya engelli yaşlı anne-babalarına bakan çocuklara yardım yapılmasını öngören ve 'Beyaz Melek Yasası' olarak anılan bu kanun ile yaşlıların ailelerden ayrı huzurevinde yaşamak zorunda kalmasının önüne geçilmesi amaçlandı. 'Şarkılar Bizi Söyler'de unutulmaz filmin sosyal yönüne de vurgu yapıldı."

USTALARA SELAM OLSUN

"Analar babalar küçücük evlerine, küçücük yüreklerine onlarca torun çocuk sığdırırken, evlatlar koca koca apartman dairelerine, villalarının bir köşelerine, yaşlı ana babalarını sığdıramadılar..." Bir huzurevine terk edilmiş yaşlı ve hasta insanların dramını konu alan Beyaz Melek'in özeti sayılabilecek filmden bu replik, programda bir kez daha ekrana getirildi ve aramızdan ayrılan usta sanatçılar bir kez daha özlemle anıldı.

"KÜÇÜMSEYENLER BİR ANDA AĞIZ DEĞİŞTİRDİLER"

Mahsun Kırmızıgül, ilk sinema tecrübesinde hakkında yapılan olumsuz yorumlar ve filmin elde ettiği büyük başarı sonrası bu yöndeki değerlendirmelerin nasıl tam tersi yöne evrildiğinden de bahsetti. Ünlü oyuncu ve yönetmen, o günlere dair yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Filmin çekimleri bittikten sonra bizim dağıtımcımız tek tek sinema salonlarını arıyor, kaç kopya gidecek diye bekliyoruz. Bize '21 kopya' dendi. Türkiye'de normal bir film 50 kopyayla vizyona giriyor. Bizi ücra köşelerdeki sinemalar istemiş. Fragmanı gönderdikten sonra 161 kopyaya çıktı. Vizyona girdiği dönem en çok izlenen film oldu. 'İhtiyar' dedikleri, küçümsedikleri oyuncular için ağız değiştirerek, 'Bu kadar usta oyuncuyu ben de oynatsam benim filmim de iş yapar' dediler. Gerçekten böyle."

İKİ MİLYON BİLETLİ SEYİRCİ!

Türkiye çapında toplam 52 hafta vizyonda kalan Beyaz Melek, toplam 2 milyon 32 bin 885 kişiyi sinema salonlarına çekti ve 14 milyon 657 bin 214 TL hasılat elde etti. İlk sinema tecrübesi ile beğeni toplayan Kırmızıgül, aynı yıl başrolünde Şener Şen ve Kenan İmirzalıoğlu'nun yer aldığı 'Kabadayı'ya (1 milyon 487 bin 991 kişi) 200 bin seyirciden fazla fark attı.(Milliyet) 

 
Perihan Savaş oğlunu askere uğurladı
 
EPGİS'ten '2,60 TL zam' iddiasına açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köy okullarına iyilik meleği dokundu!
İzmir'in Bergama ilçesinde çocukların müziğe olan yeteneğini keşfetmek ...
İzmir hayranı yönetmenin hedefi Efes!
İzmir hayranı genç yönetmen Ramazan Mutiev, "Efes Antik Kenti’nde bir ...
Antik sahne gün yüzüne çıkıyor!
İzmir'in Torbalı ilçesindeki Metropolis Antik Kenti'nin en önemli yapılarından ...
 
Aylin AKDOĞAN, haftanın filmlerini yorumluyor… İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yılında… 100’den fazla film bu festivalde!
Aylin AKDOĞAN, haftanın filmlerini yorumluyor… İzmir’in Kurtuluşu’nun ...
Çocuk mezarlarında rastlanıyor... İzmirliler 'Afrodit'le buluştu!
İzmir Arkeoloji Müzesi'nde aşk, güzellik ve bereket tanrıçası 'Afrodit'in ...
İzmir Festivali'nde görkemli açılış!
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen 35. Uluslararası ...
 
'Killa Hakan' yoğun bakıma kaldırıldı
Killa Hakan olarak tanınan rapçi Hakan Durmuş'un yoğum bakımda tedavi ...
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN yazdı... Homeros’un anayurdunda kültür-sanat günleri…
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN yazdı... Homeros’un anayurdunda kültür-sanat günleri…
Mehmet KARABEL yazdı... Oynadığı filme adını veren büyük sanatçı!
Mehmet KARABEL yazdı... Oynadığı filme adını veren büyük sanatçı!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva