HABERLER>GÜNCEL
2 Nisan 2021 Cuma - 14:01

Mahkemeler bir bir kapanıyor... Covid-19 adliyede!

İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan, "Adliyeler, hastanelerden sonra en çok ziyaret edilen bir yerdir. Avukatlar, hakimler, savcılar ve tüm adliye çalışanları acilen aşılanmalı. Hukukçu milletvekillerimizin devreye girmesi lazım" dedi.

Mahkemeler bir bir kapanıyor... Covid-19 adliyede!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Hukukçular da aşı önceliği talebinde bulundu. İzmir Barosu eski başkanlarından Aydın Özcan, covid 19'a yakalanan hakim ve adliye çalışanlarının çokluğu nedeniyle pek çok davanın görülemediğini, tüm ülke çapında hukukçuların acilen aşılanması gerektiğini söyledi. TBMM'de hukukçu çok sayıda milletvekili olmasına rağmen bugüne dek Covid 19 pandemisi nedeniyle   hakim, savcı, adliye çalışanları ve avukatlara öncelikli olarak aşı uygulanması hususunda bir talep ortaya koymadığına vurgu yaparak, "Hastanelerden sonra en çok ziyaret edilen yer, adliyelerdir. Adalet sistemimizin, yargı bağımsızlığının, hukukun üstünlüğünün uygulayıcısı olan ve kamu düzeninin sağlıklı şekilde işlemesi için her türlü zor koşulda  görev yapan bizlerin sağlık güvencesine kavuşturulması gerekir" dedi.

ADALET BAKANI VE HUKUKÇU VEKİLLERE ÇAĞRIDA BULUNDU
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül başta olmak üzere TBMM'deki tüm milletvekillerinin, tüm baro başkanlarının bu konuda harekete geçmelerini isteyen Aydın Özcan, "Bir an önce hakim, savcı, avukatlar ve tüm adliye çalışanlarına aşı uygulanması noktasında güçbirliği  yapılarak bu önemil ve acil sorunu çözmelerini talep ediyorum" dedi.

Salgın nedeniyle her gün 3-4 mahkemenin kapatıldığını, bu durumun sadece İzmir'de değil, Türkiye'nin her köşesinde söz konusu olduğunu belirten Aydın Özcan, şu değerlendirmelerde bulundu:

BİR DURUŞMADA EN AZ BEŞ KİŞİ OLDUĞUNA GÖRE...
"Bir duruşmayı gözünüzün önüne getirin. Davalı ve davacının avukatları, davalı ve davacılar, şahitler, mübaşir, katip ve hakim... Hepsi, küçücük bir odada. En az 5 kişinin yer aldığı duruşmalarda hepimiz risk altındayız. Öyle ki bazı hakimler, kendi odalarında duruşma yapıyor. Hepimiz risk altındayız. Adliye çalışanlarının durumu daha vahim. HES kodu uygulaması, İzmir adliyesinde son 1.5 ayda başladı. Baro başkanları, tüm hukukçuların sesini duyurmak zorunda. İzmir'de 11 bin avukat var, Türkiye genelinde ise bu sayı 150 bin... Aşı önceliğinin sağlık çalışanlarında olmasını normal karşılıyoruz. Fakat hastanelerden sonra en çok ziyaret edilen adliyede görev yapan bizlerin de öncelikli olarak aşı olması gerekir."

BEŞ TÜKETİCİ MAHKEMESİ, İKİ HAFTADIR KAPALI
Avukatların telefonlarına her gün kapanan mahkemelerle ilgili mesajlar geldiğine vurgu yapan İzmir Barosu eski Başkanı Aydın Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir Adliyesi’nde durum bir hayli sıkıntılı... İcra dairelerinden kapalı olanlar var ancak duyurulmuyor. Beş tüketici mahkemesi, iki haftadır kapalı. Önümüzdeki pazartesi günü açılması bekleniyor. Meslektaşlarımızın vefat haberlerini alıyoruz. Salgın nedeniyle kapanmış mahkemelerin davalarının, başka mahkemelere aktarıldığı yönünde mesajlar alıyoruz. Tüm bunların sebebi, salgın. Böyle bir durumda hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarının aşılanması konusunun gözardı edilmemesi gerekir. Bu konuda TBMM'deki tüm avukat vekillerden destek bekliyoruz. Ülke genelindeki tüm baroların da bu konuda talepte bulunmasını ve hakkımızı aramasını istiyoruz." 

 
'AYM kararlarının korunması önemli'
 
İYİ Partili Çıray: Bakanlık depremzedelere verdiği sözleri tutmuyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
?.? 2 Nisan 2021 Cuma 16:51

acil tam kapanma şart

Yorumu oyla      2      3  
tuba 2 Nisan 2021 Cuma 14:33

polisler zabıtalar Askerler halkla içiçe olan jandarmalar Asıl oncelikle asılanmalı iken saglık bakanlıgı onceden verdigi programa uymuyor ve 60 yas üstünü eşleriyle beraber asılıyor Adamın eşi 45 yasında neden oncelik? Sağlık bakanlığı Adaletiş ve inandırıcılığını kaybettiği anda bu savaşı kaybederiz

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görüntüleri paylaşan kişi, serbest bırakıldı
Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki turşu fabrikasında, turşu tankına yarı ...
İzmir'de feci ölüm... Araç direğe ok gibi saplandı!
İzmir'in Menemen ilçesinde elektrik direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.
Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması
Covid ile mücadelede vaka sayısının 40 bini aşması sonrası bir açıklama ...
 
İzmir'de eski konsolosluk binasına kumar baskını!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde daha önce konsolosluk olarak kullanılan etrafı ...
İki eltinin kaçtığı Yufkacı Muammer ilk kez konuştu!
'Esra Erol'da' programında gündeme gelen, Ordu'da çocuklarını ve kocalarını ...
İzmir'de dehşet! Denizden ceset çıktı
İzmir'in Konak ilçesinde geçimini atık toplayarak sağlayan Mehmet Zeki ...
 
5 çocuk ortak flüt kullandı: 14 pozitif vaka!
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim ...
İzmir'de kanlı kavga... Gece kulübü cinayeti!
İzmir'in Konak ilçesinde, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde, ...
Üçüncü kattan otomobilin üzerine düştü!
Bolu'da, 3'üncü kattaki apartman dairesinin penceresinden komşusuna ait ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva