HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2023 Pazartesi - 08:11

Mahkeme iptal etmişti... Yeni emsal önerisi meclise geliyor!

Bayraklı ilçesinde deprem sonrası yerel yönetimin emsal artışı getiren imar plan notu düzenlemesiyle ilgili TMMOB tarafından açılan davada yürütmenin durdurulmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclis oturumuna yeni emsal artışı teklifini getireceği öğrenildi.

Mahkeme iptal etmişti... Yeni emsal önerisi meclise geliyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, depremde mağdur olan vatandaşların yeniden evlerine kavuşabilmesi için gündeme gelen emsal artışı kentte gerek siyasi partiler arasında gerekse odalar ile yerel yönetim arasında tartışmalara neden olmuştu.

Bayraklı ilçesinde, ilçe belediyesi K sınırlarında da geçerli olacak şekilde yüzde 10'luk emsal artışı önerisini meclise getirirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülen gündem maddesi parsel bazında yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 olarak revize edilmişti. Tartışmalar neden olan süreçte TMMOB tarafından mahkemeye taşınan emsal artışı için İzmir 5’nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

BÜYÜKŞEHİR DÜĞMEYE BASIYOR
Edinilen bilgiye göre mahkemenin aldığı yürütme kararı sonrası depremzedelerin mağdur olmaması ve başlatılan Halk Konut projesinin aksamaması için Mart ayı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine emsal artışı kararını yeniden getirilecek. Henüz yüzdelik olarak değişiklik yapılıp yapılmayacağı kesinleşmeyen süreçte, Mart ayında meclisten geçirilmesi bekleniyor.

NELER YAŞANMIŞTI?
Mahkeme heyeti emsal artışı davası için bilirkişi görevlendirirken, 23 Aralık tarihinde raporunu açıklayan 3 kişilik heyet  ‘kamu yararı yok’ diyerek emsal konusunda olumsuz görüş bildirmiş ve son kararı mahkemeye bırakıldığını vurgulamıştı

TEPKİLER SONRASI KARAR DEĞİŞTİ
23 Aralık sonrası çıkan haberlerle birlikte yoğun tepkiler oluşurken bilirkişi heyetinde yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Şehir Plancısı Doç. Dr. Neriman Yörük, Şehir Plancısı Doç. Dr. İrem Ayhan Selçuk ve Şehir Plancısı Prof. Dr. Emine İpek Özbek imzası ile  27 Aralık tarihinde 'ek rapor'unu mahkemeye sunmuş ve bu kez raporda ‘üstün kamu yararı vardır’ görüşünü vermişti.

 
Meclis, deprem sonrası mesaiye EYT ile başlıyor
 
Toplantın öncesi sürpriz görüşme: Aday kim olacak?
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Haydar Özbay 4 Mart 2023 Cumartesi 22:07

Tüm deprem zedelerden imza toplansın gerekirse mahkeme önünde hep birlikte eylem yapalım hakkımızı arıtalım susmıyalım susarsak hakkımız olan emsal artışı elimizden alınır

Yorumu oyla      2      3  
Ali Haydar Özbay 4 Mart 2023 Cumartesi 10:41

Emsal artışına karşı çıkanlar aynı durumda olsalar aynı tavırları takınırlarmı gerekçeleri nüfus yoğunluğu gök delenler nüfus yoğunluğu oluşturmuyor mu bu kişiler adalet yoksunu olanlardır

Yorumu oyla      2      3  
Fırat Akyüz 28 Şubat 2023 Salı 18:27

Emsal artış kararına itiraz eden ağızları düşsün.insanlar aç açıkta evlerini tekrar yerine koymaya çalışıyor,birkaç kendini bilmez ahkam kesiyor.Gerekirse binlerce kişi toplanıp TMMO binasının önünde eylem yaparız.Haklımızı geri istiyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Selma 28 Şubat 2023 Salı 08:16

Birbirine zıt iki rapor olmaz. Bir daha bu kişilere bilirkişilik verilmemesi gerekir.

Yorumu oyla      2      3  
Gülsevim 28 Şubat 2023 Salı 07:40

Emsal verilsin tabii ki yazık insanlar 2, buçuk yıl oldu kiradalar evmi yapsınlar kiramı ödesinler bu pahalıkta üzgünüm ??

Yorumu oyla      2      3  
Yusuf 27 Şubat 2023 Pazartesi 23:37

Aynı depremde Karşıyakadada hasar gören yıkılan binalar vardı,Karşıyaka kentsel dönüşüme sokulmayıp,%20 emsalde verilmedi ama o yıkılan binaların çoğunluğuna bakın kabası bitmiş hatta doğrama kapı,pencersi takılanda var,Karşıyakaya iyiki emsal artışı vermemişler,yoksa onlarda mağdur olacaktı.

Yorumu oyla      2      3  
Enise ergec 27 Şubat 2023 Pazartesi 23:18

Dernek başkanı Haydar bey sürekli müjde şunun sözünü aldık müjde son başbakanimiz sorunumuzu çözdü kredi işi tamam derneğe üye olanlar krediden düşük faizle yararlanacak müjde cumhurbaskanimiz sorunumuzla ilgilenecek müjde halk bankası kredi verecek diye diye insanlar bekletildi belki bu müjdeler olmasaydı insanlar mutahitle anlaşıp 2021 yılında 700-750 bine evlerini yaptiracaklardi haydar beyi elestirenler linç edildi sözel olarak.Birde belediye başkanlarımızın kuru sozleri kuru konusmalari tuzu biberi oldu yazık oldu bizlere

Yorumu oyla      2      3  
27 Şubat 2023 Pazartesi 20:36

İmar kanunu,planlama ilkeleri,odalar ve bilim insanlanları dışında,adaletin verdiği karara rağmen bu popülist karara imza atanlar yarın olabileceklerden siz sorumlusunuz.

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet 27 Şubat 2023 Pazartesi 16:22

Depremzedeleri rezil ettiniz.bu belirsizlik depremzedeler fayda sağlamıyor.

Yorumu oyla      3      3  
Ahmet Erdem 27 Şubat 2023 Pazartesi 16:10

Yazık bilen de yorum yapmış bilmeyen de. Kimsenin başına gelmediği için havadan yorum yapmak kolay! Devlet destek verdi de biz mi kabul etmedik... Biz dilenci değiliz biz kendi paramızla az bir destek ile( yani emsal olur inşaat malzeme KDV indirimi vb gibi) kendi evimizi yaptırmak istiyoruz bile isteye yapılmış bir yıkım değil başımıza gelen olay Allah tan gelen bir doğal afet. Ağzımızın dibinde 65 kat folkart örneği var zemin kötüyse orasıda yıkılırdı bak taş gibi duruyor. Nüfus artış ordan görünmezken bizde görünüyor. Buna sesiz kalan medyayı da kınıyorum ! Yazıklar olsun ! Medyada siyasetçiler de 3 maymunu oynuyorlar! Allah kimsenin başına vermesin çok zor ömrümden ömür gitti şu 3 yılda. Allah bunların hesabını sizlerden misliyle alması temennisiyle. Bu dünyada çekmeden gitmeyin inşallah ??

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan afet bölgelerinde sıcak yemek desteği!
Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından ...
Başkan Soyer'den Fuar İzmir'e gönüllü çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kahramanmaraş merkezli 11 ...
İzmir'den depremzede üreticilere can suyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimin aralıksız devam etmesi ...
 
Bayraklı depremzede çocuklara kucağını açtı!
Türkiye’yi sarsan deprem felaketi yaraların sarılması için her anlamda ...
İzmirli Kerem'den gururlandıran hareket... Madalyasını armağan etti!
Mısır’ın İskenderiye kentinde düzenlenen Ibrahim Moustafa Ranking Serisi ...
Başkan Soyer'den afetlere karşı ortak akıl çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem felaketinin ardından ...
 
Menemen'den deprem bölgesine çadır desteği
Menemen Belediyesi, asrın felaketinin ardından ortaya çıkan gıda ve giyim ...
Karabağlar'dan anlamlı anma
Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı’da Ermenistan tarafından ...
Seferihisar’da imzalar atıldı… Yüzde 75 oranında zam!
KESK’e bağlı Tüm Bel Sen ile Seferihisar Belediyesi arasında imzalanan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva