HABERLER>EKONOMİ
22 Nisan 2024 Pazartesi - 13:43

Lokantacıların başkanı ‘bize haksızlık ediliyor’ dedi: Boykot, İzmir’e uğramadı!

Sosyal medyada ‘fahişyemeğeBOYKOT’ etiketiyle başlatılan kafe ve restoranlara yönelik iki günlük alışveriş yapmama çağrısına İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Doğan Kılıç’tan tepki geldi. Kılıç “Boykot, İzmir’e uğramadı. bu boykot bize haksızlık. Lokantacı esnafı bunu hak etmiyor. 1 kilo kuşbaşı et 590 lira. Dana et sotelik 729 lira. Bir bağ rokanın 17 lira olduğu yerde biz zam yapmıyoruz” dedi.

Lokantacıların başkanı ‘bize haksızlık ediliyor’ dedi: Boykot, İzmir’e uğramadı!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ -  Ülke genelinde vatandaşlar, kafe ve restoranlardaki fiyat artışına karşı tepki göstermek için sosyal medyada bir araya geldi.

Yeme - içme sektöründeki artışlara tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, ‘fahişyemeğeBOYKOT’ etiketi ile kampanya başlattı. Kampanyanın 20-21 Nisan'da kafe ve restoranlara gitmemesi istendi.

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Doğan Kılıç, boykot ve fiyat artışları ile ilgili Egedesonsöz’e değerlendirmede bulundu.

BOYKOT BİZE HAKSIZLIK
Kılıç, şunları söyledi:

“Yapılan bu boykot bize haksızlık. Lokantacı esnafı bunu hak etmiyor. 1 kilo kuşbaşı et 590 lira. Dana et sotelik 729 lira, kuşbaşı 550 lira. Bir bağ rokanın 17 lira olduğu yerde biz zam yapmıyoruz.  Bizim 100 liralık bir iş yaptığımız noktada bunun yüzde 10 KDV’si var 100 liralık işte 10 lira oraya gidiyor. Bir komisyon bedeli yüzde 4,5 etti, 14,5 lira. Bir de bunun gelir vergisini koyduğumuz zaman 100 liranın 20 lirası direkt devlete gidiyor. Bunları görmüyorlar. Kiralarımız yüzde 100 arttı görmüyorlar.

ZAM YAPMAZSAK BATIYORUZ
Bu yapılan zamları kesinlikle biz yapmıyoruz. Bir memlekette etin kilosu 700 lira olursa bu et yüzde 40 ile piştiği zaman fire veriyor. Bunun kilosu 1.100 liraya denk geliyor. Kaç porsiyon çıkar buradan? En fazla 5 porsiyon çıkar. 200 liraya verse 1000 lira yapar. Bunun yanında yeşilliği, ekmeği bedavaya veriyoruz. Zaten biz para kazanamıyoruz ki. Pandemiden bu yana dükkanları kapatan kapatana. Yaptığım her zamda müşteri sayımız düşüyor. Zam yapmazsak batıyoruz zaten. Ben 40 yıllık meslek hayatımda hiç görmedim, son 2 yılda çektiğimiz ıstırabı”

İZMİR’DE SIKINTI YOK
Boykot günlerinde alışverişlerin normal seviyede sürdüğünü söyleyen Kılıç,  “Boykot İzmir’e uğramadı. Boykotun aksine tersine satışlar gayet iyiydi. Bir sorun yoktu. İzmir’de hiçbir sıkıntı yoktu” dedi.

 
Burcu Esmersoy: Düğünden sonra sirkeyle yıkandık
 
Çağlar Ertuğrul'dan 'jön' açıklaması: Öyle egolarım yoktur
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirliye cevap 23 Nisan 2024 Salı 19:03

İzmirli saçmalama, Alttan alta chp dem ortaklığı bu pahallığının suçlusudur. İnsanda biraz vicdan olsa bu hale getirmezlerdi. Protestoya devam. Bir ürünün olur fiyatı bellidri. Terbiyesizliğin alemi yok. Haddini hududunu aşan herkes alçaklığa ortak olur. Kaldırım işgal et adamına göre ceza kes. Tam bir şerefsizlik örneğidr.

Yorumu oyla      0      0  
izmir'li 23 Nisan 2024 Salı 09:03

esnafı hedef göstermekten vazgeçin. aile geçimini sağlamaya çalışan vatandaş dünyanın en düşük asgari ücretini alıyor daha da kötüsü yıllardır bu memlekete teriyle namusuyla hizmet etmiş milyonlarca emekli dünyanın en düşük asgari ücretinin altında maaş alıyor ve bu insanlar yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor herkes kendi cebini yoklasın esnaf vergi, kira, stopaj, ürün maliyeti, işçi gideri derken hepsi batakta küçük esnafı hedef alacağınıza üç harfli marketleri hedef alın gücünüz yetiyorsa onlara tepki gösterin mahallede selam verdiğiniz esnaf kardeşinize değil. esnaf ülkedeki enflasyon ile baş edemez hale geldi bugün kiralara %150 %200 zam yapan mülk sahiplerine tepki gösterin...

Yorumu oyla      2      1  
22 Nisan 2024 Pazartesi 16:40

Roka 17 lira derken? Siz nerden alıyorsunuz bu rokayı? En pahalı markette bile hazır çorba, sizden daha ucuz. Üstelik o çorba 4 kişilik. Sizin 1 kişiye 70 liraya verdiğiniz çorbaya, aynı fiyata bir aile doyuyor. Kim kime haksızlık yapıyor bu durumda?

Yorumu oyla      6      2  
Öz eleştiri 22 Nisan 2024 Pazartesi 15:22

Türkiye de en ucuz yeşillik İzmir de Roka nın 17 tl. olmasına imkan yok. Öyleyse bu da problem demektir. Bir tabak çorba 70 tl. ise sıkıntı var demektir. Esnaf kudurganlığı az ya da çok her yerde var. Biraz da kabahat vatandaşımız da kusura bakmasın 3-5 lahmacun için bunları şımartıyor. Tavada bile lahmacun yapılır Gayet te leziz oluyor. Bu ergen tipler kafeleri fastfoodları umarsızca doldurup baba parasına alıştığı sürece her zaman sıkıntı olacak demektir. Asalak bir toplum haline geldik.

Yorumu oyla      6      2  
ayrancılar ilçe izmir 22 Nisan 2024 Pazartesi 13:59

izmirlinin umrundamı dünya

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BİM, Kanada'ya mı açılıyor? Şirketten ilk açıklama!
Kanada'da hükümeti tarafından resmi olarak ülkede faaliyet göstermesi ...
Uraloğlu'ndan 'elektronik tebligat' açıklaması
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT tarafından 2019 yılında ...
'Küflü çikolata' paylaşımıyla gündemdeydi: Migros'tan Patiswiss ürünleri kararı!
Migros, sosyal medya üzerinden bir tüketiciyi "Karşında dev Migros ve ...
 
Tüketici güven endeksi Nisan'da arttı
Tüketici güven endeksi nisanda aylık bazda yüzde 1,4 artarak 80,5 oldu.
Şimşek'ten ABD-Türkiye ekonomisi görüşmesi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally ...
Hazine yarın 2 tahvil ihalesi düzenleyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın 2 devlet tahvili ihraç edecek.
 
Vatandaşın kredi borcu 1.4 trilyon lira arttı!
Yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığı geçim derdini derinleştirirken, ...
Bakan Şimşek: Enflasyon yılın 2. yarısında düşecek
ABD’de temaslarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun ...
Anadolu'nun cevheri dünya pazarında!
Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva