HABERLER>POLİTİKA
19 Temmuz 2021 Pazartesi - 15:08

Liderlerden Kurban Bayramı mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük bir aile olan Türk milleti, bayram şuuruyla barışın, istikrarın, refahın, adalet ve hakkaniyetin mihveri olduğunu her saha ve zeminde, dahası dosta da düşmana da ispat edecek dirayete, kabiliyete ve kapasiteye fazlasıyla sahiptir." ifadesini kullandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Gelecek güzel günleri umutla bekleyen milletimizin Kurban Bayramı'nı yürekten kutluyorum" dedi.

Liderlerden Kurban Bayramı mesajı

Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hem günlerin hem de gönüllerin her daim bayram yeri gibi coşkulu, bayram ortamı gibi sevgiyle dolu olması dileğinde bulundu.

AA'nın haberine göre, dini ve milli bayramların kardeşlik bağlarını güçlendiren, sıkılı yumrukları gevşeten, dargın ve küskün bakışları yumuşatan müstesna anlar olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bayramlar huzurun, umudun, birliğin ve dayanışma ruhunun kamçılandığı, muhabbet ve hürmet duygularının kanatlanıp ufkumuzu kapladığı muazzez bir dönemdir." görüşünü paylaştı.

Türkiye'nin, gerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı gerekse iç ve dış gelişmelerin yoğun gündeminden kaynaklı olarak yeterince sorun ve zorluklarla sınandığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bayram münasebetiyle kendi iç dünyamızı, çevremizle kurduğumuz irtibat ve ilişki kanallarını dürüst ve dengeli bir kavrayışla ele almaya ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim. Anlaşılmaktan ziyade anlamaya, dayatmadan ziyade diyaloğa, kutuplaşmaktan ziyade kucaklaşmaya, ihtilaftan ziyade irade ve istikbal mutabakatına doğru kalıcı bir geçiş yapmamız mümkündür. Kurban Bayramı'nın ahlaki ve manevi zenginliğiyle yepyeni bir uzlaşma sürecinin yollarını açabilir, karşılıklı saygı ve seviye dayalı güçlü bir dönemin inşasını el birliğiyle başarabiliriz."

Devlet Bahçeli, açıklamasında, "Ne kadar birlik ve beraberlik içinde hareket edebiliyorsak o kadar diri ve kuvvet sahibi olacağımız özellikle unutulmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin ve Türk-İslam medeniyetinin maruz kaldığı menfur senaryoları tesirsiz hale getirmenin, üzerinde oynanan oyunları bozup atmanın her şeyden önce Türk milletinin engin ve tarihi mukavemetine bağlı olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Doğudan batıya, kuzeyden güneye büyük bir aile olan Türk milleti, bayram şuuruyla barışın, istikrarın, refahın, adalet ve hakkaniyetin mihveri olduğunu her saha ve zeminde, dahası dosta da düşmana da ispat edecek dirayete, kabiliyete ve kapasiteye fazlasıyla sahiptir. Kavganın sonu yoktur. Kargaşa çıkarmanın sonucu yoktur. Bu ülke hepimizin müşterek hazinesidir. Türkiye, 84 milyon Türk vatandaşının has bahçesidir.

Ayrılmamızı, bölünmemizi, birbirimize düşmemizi projelendiren tüm odaklara verilecek en etkili cevap tek ses, tek nefes, tek bilek halinde duruş göstermektir. Çünkü biz Diyarbakır'da kesilen kurbanın duasını Edirne'de yapan, Hakkari'de takdim edilen ikramı Ankara'da alan, İstanbul'da uzatılan eli Şırnak'ta tutan, Rize'de akan gözyaşını Ağrı'da silen, fazilet ve fedakarlık nişanesi bir milletin evlatlarıyız. Türkiye'nin bütün güzellikleri, mahalli ve milli bütün kazanımları göz nurumuz, gönül aşımız, yürek atışımız, meşale gibi yanan ve asla sönmeyecek ortak anımız, ortak mirasımızdır."

"KURBAN İBADETİNİ İFA EDERKEN MUHTAÇLARI HATIRLAMAK MANEVİ SORUMLULUKTUR"
Allah rızası için kurban ibadeti ifa edilirken mutlaka dar ve orta gelirli, aynı zamanda muhtaç ve düşkün insanların hatırlanması gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, "Onlarla ekmeğimizi ve etimizi paylaşmamız manevi sorumluluktur. Biliyoruz ki bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz." görüşünü dile getirdi.

Bahçeli, şiddet yerine sevgi dilinin kullanılması, huzursuzluk yerine huzur ve sükunet ikliminin tesis edilmesi gerektiğini kaydederek, "Bilhassa televizyon ekranlarında biteviye sahnelenen şiddet olaylarına, dizi filmler vasıtasıyla servisi yapılan kahredici görüntülere bir son verilmelidir. Demokrasilerde mühim bir mevkisi bulunan medyanın, toplumsal barış ve huzura hizmet etmesi, sağduyulu ve sorumlu yayıncılık ilkelerine titizlikle riayeti, vazgeçilmez değer ve önemdedir." açıklamasında bulundu.

Rize'de meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, tedavi altında bulunan vatandaşlara şifalar temenni eden Bahçeli, Rizeli vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

YOLA ÇIKANLARA "TRAFİK KURALLARINA UYUN" ÇAĞRISI
MHP Genel Başkanı Bahçeli, açıklamasında şu düşünceleri paylaştı: "Kurban ibadetimizin kabulünü Cenabıallah'tan niyaz ediyorum. Şehit ailelerimizin, aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı candan kutluyorum. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan aziz vatandaşlarımıza bilvesile saygı ve sevgilerimi sunuyorum. 9 günlük tatil münasebetiyle yola çıkan, sılayırahime seyahat eden muhterem vatandaşlarımızın can güvenliklerini riske atmamaları için trafik kurallarına harfiyen uymalarını hassaten rica ediyorum. Bayram barıştır, bağışlamadır, hatırlamadır, hoşgörüdür, şefkattir, sıcaklıktır, merhamettir, vuslattır. Aslına ve anlamına müzahir bayram günlerine kavuşmak, bu kavuşma halini de her şart altında muhafaza etmek en halisane dileğimdir."

KILIÇDAROĞLU: GÜZEL GÜNLERİ UMUTLA BEKLEYEN MİLLETİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Gelecek güzel günleri umutla bekleyen milletimizin Kurban Bayramı'nı yürekten kutluyorum" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mesajında; birlik ve beraberliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olduğunu belirttiği Kurban Bayramı'nın ikinci kez pandemi etkisi altında geçirileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Dünya salgın hastalık ile mücadele ederken; sağlık emekçilerimiz kendi canlarını hiçe sayarak, halk sağlığı için günün 24 saati çaba harcarken, milletimiz bir yandan da derin ekonomik ve siyasal buhran karşısında ayakta kalmaya çalışıyor. Bu bayram gününde, zor bir dönemden geçen milletimizin, geleceğe umutla bakması en büyük arzumdur. Ülkemizin tüm sorunlarını, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, birlik ve beraberlik içinde aşabiliriz. Yeter ki; Sevgili Peygamberimizin de öğütlediği biçimde; emanet, ehil ellerde olsun" dedi.

Kılıçdaroğlu, bayramların; insanlar arasında hiçbir ayrım yapılmaması gerektiğini, yoksullukla hiçbir bahanenin arkasına sığınılmadan mücadele edilmesi gerektiğini, adaletli ve hoşgörülü olmayı hatırlattığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İşte bu anlayışı, güzel ülkemiz için bir yönetim biçimi haline getirmek zorundayız. Senden-benden demeden, hiç kimsenin inancını, yaşam biçimini sorgulamayan, 83 milyonu kucaklayan bir ülke yönetimine ihtiyacımız var. Ancak o zaman, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi inşa edebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle, gelecek güzel günleri umutla bekleyen milletimizin Kurban Bayramı´nı yürekten kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve terör örgütlerine karşı mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Sağlık emekçilerimize, gösterdikleri üstün gayret için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum." (AA)

 
Bir anlık dalgınlık felakete neden oluyordu
 
Büyükşehir'den İzmirlilere 18,5 milyon liralık bayram desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Adalet Divanı'na başörtüsü tepkisi
KKTC ziyareti öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türk'ünün ...
Sadece 1 oy farkla... Karacasu'da yeni başkan belli oldu!
Aydın'ın Karacasu ilçesinde mevcut belediye başkanının istifasının ardından ...
İYİ Partili Çıray'dan Bakan'a: 15 Temmuz şehitleri için toplanan paralar nasıl değerlendirildi?
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, ...
 
Erdoğan'dan bayram mesajında 'aşılanma' çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı video mesajında, ...
CHP İzmir'den miting gibi bayramlaşma! Seçim çağrısı yaptılar...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, 1 Temmuz itibari ile birlikte ...
Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığına 2 gün vekalet edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ...
 
Kılıçdaroğlu: Beni Erdoğan’la karıştırmayın!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın. ...
Çelik'ten Avrupa Adalet Divanı'na tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa Adalet Divanı’nın dini özgürlükleri ...
MHP'li Osmanağaolu: İzmir bizim, Türkiye bizim, Gelecek bizimdir!
TBMM'nin Genel Kurul çalışmasında görüşülen kanunlardan olan ve turizm ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva