HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2022 Çarşamba - 08:58

Kyme'ye komşu geliyor... Sanayi alanına gemi söküm ayarı!

Aliağa’da Kyme Antik Kenti’ne komşu küçük sanayi alanının planları gemi söküm bölgesinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlendi.

Kyme ye komşu geliyor... Sanayi alanına gemi söküm ayarı!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ -  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aliağa ilçesindeki Samurlu Mahallesi’nde yer alan1183 ve 889 parsellere ilişkin GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ni yayımladı.

Bakanlığın sitesinde yer alan plan değişikliğine göre hali hazırdaki planlarda ‘Küçük Sanayi Alanı, Ticaret Alanı, Yeşil Alan, Yol, Otopark Alanı ve kısmen Belediye Hizmet Alanı ile Açık Spor Tesisi Alanı’ olarak kayıtlı parsellerde düzenlemeye gidildi.

Üst ölçekli planlarda ‘mera’ ve ‘kentsel gelişme alanı’ sınırlarında kalan kamu mülkiyetinde yer alan 180 bin metrekare büyüklüğündeki iki parselde sanayi alanının alanı 66 bin 202 metrekareden 110 bin 597 metrekareye çıkarılırken bölgedeki belediye hizmet, ticaret ve pasif yeşil alanı kaldırılırken yol alanı da azaltıldı. 24 tane olan küçük sanayi bölgesi ise birleştirilerek 10’a düşürüldü.

KORUMA AMAÇLI PLANLAR DA YOLDA
Öte yandan planlama çalışmasının bir kısmı Kyme Bozhöyük 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı sınırları içerisinde kalıyor. Arkeolojik SİT’e dair imar planları Aliağa Belediyesi tarafından onaylanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmiş ancak plan değişikliği komisyondan geçememiş ve meclis tarafından tekrar komisyona gönderilmişti.



‘GEMİ SÖKÜM BÖLGESİNİN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA’
Plan değişikliğinin gerekçesi olarak ise gemi söküm bölgesinden çıkan maddelerin işlenmesinde ihtiyaç duyulacak alanlar dikkate alınarak ada büyüklüklerinin belirlenmesi olarak gösterildi.

Plan açıklama raporunda plan değişikliği ise şu şekilde anlatıldı:

24.02.2020 tarih ve 48311 sayılı Bakanlık makamı oluru ile 6306 Sayılı Kanunun 2. Maddesinin 1. Fıkrasının c bendi uyarınca ‘’Rezerv Yapı Alanı’’ ilan edilen alanı kapsayan planlama alanı kent içerisinde yaşanabilecek doğal afetler karşısında riskli kategoride bulunan alanlara alternatif olması nedeniyle de önemli nitelik taşımaktadır.

Planlama alanı sanayi anlamında sektörel kümelenmenin bulunduğu, kuruluşların birbirine girdi ve çıktı oluşturduğu bir alanda bulunmaktadır. Alanın çevresinde kentin önemli sanayi kuruluşları, Nemrut Limanı, çeşitli sıvılaştırılmış gaz depo ve dolum tesisleri, irili ufaklı ark ocakları ve demir çelik fabrikaları, gemi söküm tesisi yer almaktadır.

Aliağa bölgesinde geniş yer tutan gemi söküm alanındaki gemi söküm işleyişinin küçük sanayi hizmetini sunmak üzere bu alanda düzenleme yapılmaktadır. İmar planında küçük sanayi sitesi alanı olarak belirlenmiş bu alanda mevcut küçük sanayi oto tamir başta olmak üzere çeşitli kollarda hizmet üretilmektedir. Mevcuttaki bu kullanımla bütünleşecek şekilde düzenleme yapılmıştır.

Plan çalışması yapılırken Gemi Söküm Bölgesinden çıkan maddelerin işlenmesinde ihtiyaç duyulacak alanlar dikkate alınarak ada büyüklükleri belirlenmiştir. Planlama alanı içerisinde kuzeyinde yer alan Gemi Söküm Bölgesinden çıkan maddeler girdi olarak kullanılacaktır ve gemi sökümüne yönelik iş kolu yer seçecektir. Bu faaliyetin gerçekleşmesi için uzun bant sistemine ihtiyaç bulunmakta parsellerin derin uzunlukta ve dar cepheli olması gerekmektedir. Bu özellik dikkate alınarak imar adaları oluşturulmuştur.

 
Güzelbahçe Belediye Spor'un hedefi liderlik!
 
AK Partili Sürekli'de 'Urla Planı' tepkisi: İzmirliyi uykuda sanmasınlar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 ilde FETÖ operasyonu: 14 şüpheliye gözaltı
İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ/PDY bağlantısı tespit edilen 17 kişiye yönelik ...
Cinnet geçiren koca dehşet saçtı... Eşini vurdu, intihar etti!
İzmir'in Urla ilçesinde, oturduğu evde cinnet getiren Yaşar Şaşmaz (57) ...
Yönetici çalışanları vurdu: Çok sayıda ölü var
Virginia, Chesapeake'deki perakende satış yapan bir mağaza zincirinin ...
 
Kaçak göçmenlere operasyon!
Bağcılar ve Bahçelievler’de önceden belirlenen adreslerde, kaçak göçmenlere ...
Motosiklet bariyerlere çarptı: 1 ölü 1 yaralı
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde motosikletin bariyerlere çarpması sonucu ...
Geri dönüşüm deposu alev alev yandı!
Ümraniye'de geri dönüşüm deposunda yangın çıktı. Yangın, çevredeki iş ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kanserin panteri!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kanserin panteri!'
Düzce'de şiddetli deprem! Can kaybı var
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de İstanbul ve Ankara'da da hissedilen ...
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 94 işçi hastanelik oldu!
Kocaeli´nin Başiskele ilçesinde otomotiv firmalarına tekstil ürünleri ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva