HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
7 Aralık 2015 Pazartesi - 21:42

KYK EÜ’ye Topkapı’nın kapılarını açtı

Ege Üniversitesi’nde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından, Talha Uğurluel ile ‘Benim Tarihim’ konulu bir etkinlik düzenledi.Talha Uğurluel, ‘Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler’ adlı sunumuyla Ege’ye Topkapı Sarayı’nın kapılarını açtı.

KYK EÜ’ye Topkapı’nın kapılarını açtı

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İzmir Bölge Müdürlüğü, Ege Üniversitesi’nde ‘Çınaraltı Söyleşileri’ kapsamında Talha Uğurluel ile ‘Benim Tarihim’ konulu bir etkinlik düzenledi. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar Mötbe Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, KYK İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca, Teftiş Kurulu Başkanı Cevat Taş, AK Parti İzmir parti örgütünün yöneticileri, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan,akademisyenler, okul müdürleri, yurt müdürleri ve öğrenciler katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Talha Uğurluel, ‘Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler’ adlı sunumunu yaptı. Uğurluel, Topkapı Sarayı’nda bulunan kılıçlardan, yastık kılıflarına, seccadelerden, Hz. Muhammed’in hırka ve ayakkabılarına kadar birçok görselle yaptığı sunumla Topkapı Sarayı’nın kapılarını Ege’ye açtı.



TARİH TEKERRÜRDEN  VE TEFEKKÜRDEN İBARETTİR
Açılış konuşmasını yapan KYK İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca,tarihte yaşanan olayların hep neden sonuç ilişkisiyle geliştiğini söyleyerek, “Tarih ne övgü ne de yergidir. Tarih derstir, ibrettir. Tarihe düşmanlık yapılmaz. Torunlarından hesap sorulmaz” dedi. Tarihi tecrübelerin bedeller ödenerek elde edildiğine dikkat çeken Karaca, “İbret almak için illa bedel mi ödemeliyiz. Neden ecdadımızın tecrübelerinde yararlanmıyoruz? Tarih tekerrürden biraz da tefekkürden ibarettir. Bu konu çok tartışılsa da yaşanan olaylar bunu doğrulamakta” diye konuştu.

PETROL BİTİNCE EMPERYALİST DÜZEN DE DEĞİŞECEK
Petrol olduğu sürece Ortadoğu’da adil bir barış düzeninin kurulamayacağını vurgulayan Karaca, “Halkların menfaati, ekmek ve temiz su kadar özgürlüğe bağlıdır. Petrol bitince bu emperyalist düzen de değişecektir. Ortadoğu’da düzeni, yerleri ve yurtları gasp edilen Filistinliler değiştirebilirler. Bilim, ticaret, sanat ve edebiyatla uğraşmaya başladıkları gün düzen değişmeye başlayacaktır” dedi.



AMAÇ TARİH BİLİNCİ VE MEDENİYETİ GELECEĞE AKTARMAK
Protokol konuşmasında Teftiş Kurulu Başkanı Cevat Taş, öğrencilere barınma, kredi ve burs imkanı sağlayarak destek olduklarını ifade etti. Gençlerin serbest zamanlarını daha kaliteli ve nitelikli faaliyetlerle değerlendirmeleri için eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediklerini vurgulayarak, “Tarih bilincini oluşturmak ve medeniyetimizi gelecek kuşaklara aktırmak üzere buradayız. Talha Uğurluel’i burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Salonumuzu dolduran genç kardeşlerimize de teşekkür ederim” dedi.

FOTOĞRAFLARLA TOPKAPI SARAYI’NA YOLCULUK
Uğurluel’in Topkapı Sarayı’da bulunan kılıçlardan, yastık kılıflarına, seccadelerden, Hz. Muhammed’in hırka ve ayakkabılarına kadar birçok görselle yaptığı sunuma ilgi yoğundu. Topkapı Sarayı’nın kapılarını Ege’ye açan Uğurluel, Topkapı Sarayı’ndaki Has Oda’yı anlatırken, “Burası kolay kolay girip çıkılan bir yer değil. Burayı gördüğünüzde saray hayatını, enredrunun gerçekleriyle karşılaşacaksınız” ifadelerinde bulundu.



DİZİLER OLANI ÇİRKİN GÖSTERİYOR
Osmanlı Dönemleriyle ilgili yapılan dizilere eleştiri getirerek bu yapımlar için ‘olan bir şeyi çirkin göstermek’ olarak Uğurluel, “Fantastik Osmanlı dizileri hep aynı konuyla başlıyor. Akılcılar Avrupa’ya gidip kız tarıyor. Hamamda yıkayınca süper Türkçe öğrenip adap öğreniyorlar. 7 çocuk yaptı padişahın adını söyleyemiyordu” diye konuştu.

Sunum sonunda katkılarından dolayı plaket verilen Uğurluel, katılımcılarla fotoğraf çekildi. Etkinlik sonunda ise, yurtlar arasında çekiliş yapılarak, yurt müdürlükleri tarafından gönderilen ödüller dağıtıldı.
 

 
ABD'de yeni terör uyarı sistemi
 
Dua eden Müslüman yolcuyu uçaktan attılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın Portakal’da ‘Sarmaşık’ın gecesi: O konuşmaya sansür!
52’nci Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘en iyisi’ Tolga Karaçelik’in ...
İzmir işkadını kanseri nasıl yendiğini yazdı: Kemo Kafası
İzmirle iş kadını 50 yaşındaki Canan Yemez, meme kanseri tanısıyla bir ...
Farklı bir performans gösterisi: Kül Kızı
Sanatçı Mutlu Polat'ın Kül Kızı adlı adlı performansının galası Kıbrıs ...
 
‘Bornova’nın sahnesi’ Ankara’da ayakta alkışlandı!
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) Uluslararası Ankara Tiyatro ...
İzmir’in tiyatro festivali ‘özgürlük’le yola çıktı!
Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yapılan ...
Dünyaca ünlü rock yıldızı ölü bulundu!
Stone Temple Pilots ve Velvet Revolver topluluklarının eski solisti Scott ...
 
Uluslararası Tiyatro Festivali'ne Manisa imzası
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 20. Uluslararası Ankara Tiyatro ...
İzmir’de ‘engel tanımayan’ resital
Doğuştan kolları olmayan ve ayaklarıyla korno çalan Alman sanatçı Felix ...
Buca'da Piyanonun 'Küçük Prens'i büyüledi
Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği ve geleceğin Fazıl Say’ı olarak nitelendirilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva