HABERLER>EGE
8 Kasım 2020 Pazar - 20:40

Küçük Ela enkazda geçen 5 saatini anlattı

İzmir'deki depremde mucize kurtuluşlardan biri de kardeşiyle birlikte 2 saat arayla enkazdan çıkarılan 12 yaşındaki Ela Sarıbaş oldu. Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda babaanne ve dedesini yitiren, kendisi 5, küçük kardeşi 2 saat sonra enkaz altından çıkarılan 12 yaşındaki Ela Sarıbaş, deprem anında yaşadıklarını anlattı.

Küçük Ela enkazda geçen 5 saatini anlattı

Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem, Bayraklı ilçesine bağlı Manavkuyu Mahallesi'ndeki binalarda ağır hasara neden oldu.

Deprem öncesi 32 daire ve 5 iş yerinin bulunduğu Rıza Bey Apartmanı'nda 37 kişi hayatını kaybetti.

Arama kurtarma ekipleri, depremden 2 saat sonra 4 yaşındaki Sıla Sarıbaş'ı enkazdan yaralı olarak çıkardı, o sırada Sıla'nın ablası Ela Sarıbaş'ın da sesi duyuldu.

Ela Sarıbaş, enkaz altında AFAD ekibine, büyük bir soğukkanlılıkla yerini tarif etti. "Seni kurtaracağım" diyen görevliye "Şurayı çıkarsanız. Başımı oynatabileceğim." diyen Ela Sarıbaş, henüz enkazdan kurtulmadan "Babama iyi olduğumu söyler misiniz?" diyerek küçük yaşına rağmen metanetini gösterdi.

Arama kurtarma görevlisinin, "Babana söyledik. Biliyor" diyerek teskin ettiği Sarıbaş, 3 saatlik çalışma ile kurtarıldı. Çocuğun enkaz altındaki görüntüleri, arama kurtarma ekiplerinin kameralarına da yansıdı.

Evdeki babaanne ve dedenin cansız bedenleri ise enkaz altında kaldı. Ela-Sıla kardeşler, tedavi gördükleri Ege Üniversitesi Hastanesinden taburcu edildi. Aile, evlerini açan dostlarının yanına yerleşti.

"BAĞIRDIK EKİPLER GELDİ"
Enkaz altından yaklaşık 5 saat sonra çıkarılan Ela Sarıbaş, yaptığı açıklamada, deprem olunca kardeşini yanına alarak salona babaannesinin yanına gittiğini ve o anda binanın çöktüğünü anlattı.

Enkaz altında kurtarılmayı beklediklerini belirten Sarıbaş, "Bina çökünce çok korktum. Sol tarafım duvarla kaplıydı ve kardeşim Sıla da yanımdaydı. Onunla beraber bağırdık sonra ekipler geldi ve o biraz boşluğa denk geldiği için ilk Sıla'yı çıkardılar. Benim sol ayağım kanepenin altında kalmıştı. Ekipler çalıştı ve beni de çıkardılar." dedi.

Enkaz altındaki görüntülerini izleyen Ela, kendisini kurtaran ekip başta olmak üzere arama kurtarma görevlilerine teşekkür etti.

Enkazdan yaklaşık 2 saat sonra çıkarılan evin küçük kızı Sıla Sarıbaş ise "Ablam kendi odasında bir şeyler izliyordu ben de çizgi film. Sonra babaannemin yanına koştuk. Sonra da ev yıkıldı, çöktü, bizi kurtardılar." ifadelerini kullandı.

BABA O ANLARI ANLATTI
Özel bir firmada çalışan 44 yaşındaki Mustafa Sarıbaş, eşinin de işte olduğunu, depremin ardından endişeyle eve koştuklarını, apartmanı gördüğünde ise dehşete kapıldığını söyledi.

Panik içinde enkaz altındaki çocukları ile anne ve babasını çıkarmanın yollarını aradığını anlatan Sarıbaş, şöyle devam etti:

"Bir yandan 'Kızım, Ela'm, Sıla'm, annem, babam' diye feryat ederken kızımızı çıkarmışlar, ambulansa koyup götürmüşler. 1,5-2 saat sonra Ela'nın sesini duyduklarını söylediler. Ela sıkıştığı için çıkarmaları biraz uzun sürdü. Ekipler bilincinin açık olduğunu ve sorulara cevap verdiğini söylediler. Ben de kızıma seslenerek 'Buradayım, iyi olacaksın' diyordum. Yaklaşık 5 saat sonra kızımı çıkardılar. Allah'ın dediği oluyor yapacak bir şey yok. Annemizi, babamızı kaybettik, çocuklarımızı Allah bize bağışladı."

"ARAMA KURTARMA GÖREVLİLERİNİN HAKKI ÖDENMEZ"
Komşuları için de büyük üzüntü yaşadığını belirten Sarıbaş, "Bu apartmanda çok büyük hikayeler, çok büyük acılar var. Alt komşularımız, üst komşularımız, komple insanlar, kızlarımın arkadaşları, alt katta oturan ikizler." dedi.

Enkazı gördüğünde ümitsizliğe kapıldığını anlatan Sarıbaş, "İki saat içinde Sıla'yı çıkarttıklarında bir umut doğdu 'Kızlarım, annem babam iyi olacaklar' dedim. Yani mecbursun kendini ayakta tutmak zorundasın." yorumunu yaptı.

Kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür eden Sarıbaş, "Arama kurtarma, polis, UMKE ekiplerinden, Kızılay'daki arkadaşlardan Allah bin kere razı olsun, onların hakkı ödenmez.." ifadelerini kullandı.

"ÇOK ŞÜKÜR AFAD EKİBİ GELDİ"
Anne Öznur Sarıbaş da depremin ardından oturdukları binanın çöktüğünü görünce şoke olduğunu anlattı.

Koşarak evine ulaştığını belirten Sarıbaş, "Bir gittik bina yerle bir. Artık tamam dedik, Allah'ım dedim ne oldu böyle bağırdık, çağırdık yardım edin diye. Çok şükür AFAD ekibi geldi ama kız çocuklarım çıkıncaya kadar buradan nasıl çıkacaklar diye düşündüm. Çok şükür önce küçük kızım sağ salim çıktı." dedi.

Küçük kızıyla beraber ambulansla hastaneye gittiğini anlatan anne Sarıbaş, 12 yaşındaki kızının da kurtarılmasını öğrendiğinde büyük sevinç yaşadığını belirtti. (AA)

 
Ödemiş'te ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü
 
Motorsikletle bisiklet çarpıştı: 1 kişi öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü
Ödemiş'te çıkan orman yangını, karadan müdahale sonucu söndürüldü.
Aydın'daki trafik kazasında 1 kişi yaralandı
Aydın'ın Çine ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu bir kişi yaralandı.
Lise öğrencilerinden depremzede çocuklara destek
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ...
 
Köprüden yola atlayıp, intihar etti
İzmir'in Torbalı ilçesinde, Volkan K. (41), otoyol köprüsünden yola atladı.
Evin girişini saran karıncalar ilginç görüntüler oluşturdu
Aydın’ın Söke ilçesinde bir evin girişine yayılan çok sayıda karınca, ...
Fethiye'de denizde sürüklenen 4 kişi kurtarıldı
Muğla'nın Fethiye ilçesinde arızalanarak denizde sürüklenmeye başlayan ...
 
İki motosiklet çarpıştı, 3 kişi yaralandı
Manisa'nın Kula İlçesinde iki motosikletin çarpışması sonucu 1'i ağır 3 kişi yaralandı.
Didim'de kasım ayında deniz keyfi
Aydın'ın Didim ilçesinde kasım ayı olmasına rağmen sıcak havayı fırsat ...
İzmir'de arama-kurtarma çalışmalarına katılmıştı... Denizli'den acı haber geldi
Seferihisar açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki depremde çöken binalarda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva