HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2013 Pazartesi - 11:37

Küçük Çiğli’de Hasan Arslan’la miting gibi buluşma

Çiğli belediye başkan aday adayı, inşaat mühendisi Hasan Arslan, Küçük Çiğli’de kahve toplantısı düzenleyerek küçük Çiğlililerle bir araya geldi. Hasan Arslan’a yoğun ilgiden gelen halk kahvehaneye sığmadı. Toplantı dışarıda yapıldı.

Küçük Çiğli’de Hasan Arslan’la miting gibi buluşma

İZMİR - Çiğli’deki aday adaylarının içerisinde yaptığı seçim çalışmaları ve ziyaretleriyle ön plana çıkan deneyimli siyasetçi halkın desteğini arkasına almış gözüküyor.

Küçük Çiğli’de kendisine gösterilen büyük ilgiden memnun kalan Hasan Arslan, “Halk istediği için bu göreve talip oldum” dedi.
 
“HALK İSTERSE OLUR”
Arslan şöyle konuştu:
Yaklaşık 5-6 ay dır Çiğli Belediye başkanlığı adaylığına erişebilmek için aday adaylığı çalışmaları yapmaktayız. Amacımız CHP Çiğli belediye başkanı adayı olduktan sonra Çiğli ye belediye başkanı olup sizlere hizmet etmektir.  Onun için yola çıktık ve durmaksızın çalışıyoruz. Halkın desteği olmadan hiçbir şey yapamayacağımızı iyi biliyorum. Halk neyi isterse o olur. Halk istemedikten sonra siyasetçi hiçbir şey yapamaz. Siyasetin objesi insandır. Sizlerden aldığımız bu güçle bizde yolumuza devam ediyoruz. Allahın izniyle, partililerimiz ve dostlarımızın desteği ile Çiğlide CHP’nin adayı olacağıma kalpten inanıyorum.  Gelip sizlere hizmet edeceğim, halkçı belediyecilik neymiş, sosyal belediyecilik neymiş bunu hep beraber yaşayacağız.



21 yıldır metropol ilçe olan Çiğli'mizde yapılmamış ve ihtiyacımız olan birçok proje vardır. 35 yıldır Çiğlide yaşıyorum ve 35 yıldır da inşaat mühendisi olarak Çiğlili hemşerilerimle yüzyüzeyim. 10 yılımı devlet de kalan 25 yılımı da Çiğlide özel işyerimde inşaat mühendisi olarak geçirdim. Çiğlinin her mahallesinde her sokağında imza attığım projelerim vardır. Kim ile çalıştıysam kim ile iş yaptıysam onunla da dost olarak kaldım. Ben de hiçbir zaman hep kendime mantığı yoktur. Halkla paylaşım, halkla iletişim, halkla bütünleşme vardır benim düşünce yapımda. Bu mahalle toplantılarımızdan önce STÖ’leri, yöre derneklerini gezdik, muhtarlarımızı ziyaret ettik, bütün Pazar yerlerini gezdik, esnafımızı gezdik, halkımız ile görüştük.  Bayramda dahi kahvehaneleri dolaştık, çalmadık kapı bırakmadık. Amacımız kendimizi tanıtmak, tanımayanlara tanıtmaktı ama gördük ki halkımız ( Hasan Bey biz seni zaten tanıyoruz ki ) dediler. Bize çok moral motivasyon verdiler. Şimdi burada da görüyoruz ki halk istiyor, halk istediği için bu göreve talip oluyorum.
 
Çiğli belediyesi deneme tahtası değildir, öncelikle sosyal belediye olma zorunluluğu vardır, yani halka karşı sorumluluğu olmalıdır. Sorgulanabilir bir belediye olması lazım. Bunu da biz ancak kent meclisi, kent konseyi ile sağlayabiliriz. Tüm mahallelerin ve STÖ’lerin de katıldığı bir meclis olsun istiyorum. Çiğliye yapılacak projeler burada konuşulsun, mahalle sorunları burada gündeme gelsin. Her mahallede kreş olmak zorunda, gençlik rehabilitasyon merkezleri olmak zorunda, Pazar yerlerinde sosyal tesis olmak zorunda, mühendis kimliğimizinde yararı ile çok amaçlı Pazar yerleri hatta bazı yerlerde katlı Pazar yerleri yapacağız. Buralarda spor tesisleri, otoparklar olacak hatta gerektiğinde buralar düğün salonumuz olacak. Halkımız bunların en iyisine layıktır. Gereksiz para harcanmaması lazımdır. 115 milyar bütçesi olan bu belediyede tüm bu saydıklarım çok kolay yapılabilir.
 
Son günlerde dershaneleri kapatalım diyorlar halbuki eğitim ile ilgili düzenleme yapıldı mı ki?  Öğrencilerimiz aynı şartlarda mı? Bunlar kurs almadan bu işi nasıl başaracak? Bırakın dersane kapatmayı bizim dönemimizde öğrencilerimize belediye bünyesinde eğitim merkezleri açarak onlara destek olacağız. Onlardan hiçbir bedel almayacağız. Ücretsiz meslek edindirme kursaları açacağız, onlara sertifika vereceğiz.  Çiğlimizde 2 tane üniversitemiz var buradaki öğrencilerimizden kaç tanesi Çiğlide kalıyor veya parasını Çiğlide harcıyor? Bu öğrencilerimizi Çiğlide tutabilmek için tesisler yapacağız. Çiğli merkezinde dostlarımızla, misafirlerimizle oturup zaman geçirebileceğimiz yerler yapacağız. Çiğlinin en merkezi yerinde bir kent merkezi yok, park alanı yok bunları yapacağız. Çiğlimiz yapılaşma yönünden riskli bölgedir. Yeni kent imar planları ile 21 yıl önce yapılması gereken yeni yapılanmayı yapacağız.
 
Belediyecilik dönemimizde Harmandalı’daki çöp depolama alanının başka yere nakledilmesi hususunda elimizden geleni yapacağız. Belki de seçimlerden önce yapılacak ama AKP hükümetinin rantsal oy kaygısı buna engel olmaktadır. Bu olay bizim dönemimizde mutlaka bitirilecektir…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önder’den hodri meydan: Mal varlığını açıkladı
Twitter hesabından mal varlığını açıklayan Sırrı Süreyya Önder, tüm adaylara ...
Flaş gelişme: Ergenekon Savcısı Mustafa Balbay için…
Ergenekon Davası’nda tahliye talebi değerlendirilen Mustafa Balbay için savcı tahliye talep etti.
Yine o şirket yine İzmir anketi yine ilginç sonuçlar!
Araştırma sonuçları her daim tartışma konusu olan ORC şirketi yeni bir ...
 
Ali Talak'tan engelsiz tiyatroya destek
Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf’ın (TAKSAV) düzenlediği ...
Pakdemirli’yi protesto eden öğrenci İP Manisa İl Başkanı oldu
İşçi Partisi Manisa İl Başkanı Ersan Demir'in istifası nedeniyle gidilen ...
Tosun’dan çarpıcı yazı: Türk ve Kürt milliyetçisi seçmenler…
“Türkiye’de seçmen davranışlarının temel özelliklerinden biri; genel seçimlerdeki ...
 
CHP aday adayı Gürkan’dan ‘Kocaoğlu’ yazısı: Sen de mi Brütüs?
CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan, bu hafta kaleme ...
CHP’den yerel seçim için bomba sistem: SÇS!
2014 yerel seçimleri öncesinde CHP, seçmene yüz yüze ulaşmak için yeni bir sistem oluşturdu.
CHP'li Türeli'den Bakan Çelik'e 'İşsizlik' soruları!
İşsizlik Sigortası Fonu’nun yalnızca dörtte birinin işsizlere verilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva