HABERLER>GÜNCEL
15 Aralık 2020 Salı - 08:31

Korkunç olay! Otizmli gence işkence iddiası!

Elazığ'da koronavirüsten korunması için ailesi tarafından özel bir bakım merkezine yerleştilen otizm hastası Murat Can Ayas (21),yaklaşık 3 ayda 35 kilo zayıflayınca çoklu organ yetmezliği ve geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedaviye alındı.

Korkunç olay! Otizmli gence işkence iddiası!

Elazığ'da yaşayan 3 çocuklu Ayas çifti, eylül ayında otizmli olan oğulları Murat Can'ı (21) koronavirüse yakalanmaması için özel bir bakım merkezine yerleştirdi. Bakım merkezine yerleştiğinde 85 kilo olan Murat Can Ayas, 3 ayda 50 kiloya kadar düştü. Aşırı kilo kaybı nedeniyle 2 defa ailesinden habersiz hastaneye kaldırılan Murat Can Ayas, son olarak 2 Aralık'ta kalp krizi nedeniyle Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

KALBİ DURDU TEKRAR ÇALIŞTIRILDI
DHA'da yer alan habere göre kalbi duran Ayas, canlandırma odasında tekrar hayata döndürülerek, yoğun bakıma alındı. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tutulan Ayas'ın babası Volkan Ayas, bakım merkezini CİMER'e şikayet ederek savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Çocuğunun bileğinde yaralanmalar olduğunu iddia eden Volkan Ayas'ın şikayeti üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce de bakım merkezi hakkında inceleme başlatıldı.

"EŞİM DE BEN DE ÇALIŞIYORDUK
"
Baba Volkan Ayas, otizmli oğlunu koronavirüsten korumak için güvenilir denilen ve referansları olan bakım merkezine yerleştirdiklerini belirterek, "Ben ve eşim pandemi sürecinde çalıştığımızdan dolayı tedirginlik ve korkumuz vardı. Bize bakım merkezinin devamlı kontrol altında olduğu ve sağlıklı bir yer olduğu söylendiğinden çocuğumuzu oraya bıraktık. Kasım ayında geçirdiği kilo kaybından dolayı bize bilgi vermeden hastaneye götürüyorlar.

"ÇOCUĞUNUZU YOĞUN BAKIMA BIRAKTIK"
Hastane sonucu verilen serum ve ilacı kurumda takviye ediyorlar. Tekrar iştah ve kilo kaybına uğramasıyla sadece mama takviyesi yapılarak 2 Aralık'a kadar devam ediyorlar. O gece çocuğum kalp krizi geçirince Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne getiriyorlar. Bunların hepsi benim bilgim dışında oluyor. Oradaki ambulans ekibinin bizi arayıp çocuğunuzu hastaneye, yoğun bakıma bıraktık demesiyle bunları öğreniyoruz" diye konuştu.

"BU ÇOCUK EKLEMLERİNDEN NEDEN YARALANSIN"
Oğlunun hastanede canlandırma odasında tekrar hayata döndürüldüğünü dile getiren Ayas, şöyle devam etti: "Daha sonra yoğun bakıma alınmış ve şu anda durumu çoklu organ kaybına gidiyor. Bizim amacımız bu çocukların özel olduğunu, sahiplerinin sadece ailelerin değil devletin olduğunu gösterip, çocukların arkasında olmasını istiyoruz. Şu an Murat Can, hayat mücadelesi veriyor. Hastane yetkilileri yapabildiklerini yapıyorlar.

"BAŞKA OTİZMLİ ÇOCUKLARA OLMASIN"
Bizim istediğimiz Murat Can'ın sessiz çığlığı olmak. Ona bugün olanlar Elazığ'da başka otizmli çocuklara olmasın. Bunun hakkında gerekli yerlere şikayetlerde bulundum. Benim çocuğum organlarını kaybederken bunun sorumluları ellerini beline takıp Allah'tan geldi diyebiliyorsa bunun vicdanen hesabı sorulmalı. Bu çocuk eklemlerinden neden yaralansın. Ya birileri elini kolunu bağlayıp ortaya attı ya da bir işkence yapıldı. El bilekleri ve elin yüzeysel yaralanması ne anlama gelir? Bu bilekler nasıl yaralanır? Bunun açıklamasını yapan hiç kimse yok.

"85 KİLODAN 50 KİLOYA NASIL DÜŞTÜ"
O yüzden bu kurumun detaylı bir şekilde incelenmesini, Murat'ın orada ne yaşadığının öğrenilmesini istiyorum. Normalde 85 kiloydu. Kuruma bıraktığımız günden bugüne kadar 50 kiloya düştü. Bize gelen bilgiye göre kilo kaybı devam ediyor. Bu çocuğa 85 kilodan bu kiloya düşecek kadar ne oldu? Nasıl bir tedavi uygulandı veya uygulanmadı?"

 
İzmir'i ayağa kaldıran olaya ödül gibi ceza!
 
Küresel petrol talebi 2021'de yüzde 6,6 artacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'i ayağa kaldıran olaya ödül gibi ceza!
İzmir´de, kendisine cinsel taciz bulunan kişi ile karşılaşacağı için korku ...
Kısıtlamayı deldi, yetmedi, bekçiye ateş açtı!
Fatih'te, Gece Kartalları olarak bilinen bekçiler, sokağa çıkma kısıtlaması ...
Denizin taşmasına karşı topraktan set!
İzmir’de etkili olan şiddetli yağışlar Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir ...
 
9 ilde Adnan Oktar suç örgütüne operasyon!
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ile ...
Sivas'ta korkunç olay! Daha 12 yaşındaydı...
Sivas'ta T.A. (12) isimli kız çocuğu, evde kimsenin olmadığı sırada kendisini ...
Yolcu otobüsü kamyona çarptı: 16 yaralı
Anadolu Otoyolu Düzce kesiminde, yolcu otobüsünün kamyona çarpması sonucu 16 kişi yaralandı.
 
İzmir'de polis memuru koronavirüs kurbanı!
İzmir'de polis memuru Ahmet Türker Pala koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.
Azerbaycan ile yeni bir doğalgaz hattı kuruluyor
Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni bir doğalgaz hattı kuruluyor.
MEB'den anaokullarında yüz yüze eğitim açıklaması
Ana sınıfları hariç resmi ve özel tüm anaokullarında yüz yüze eğitime geçileceği açıklandı.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva