HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ocak 2018 Salı - 09:55

Konak tramvayında geri sayım: Raylar birbirine kavuştu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gidiş-geliş 26 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay hattında ray döşeme çalışmalarını tamamladı. Şubat ortasında deneme seferlerine başlayacak araçlarla günlük ortalama 95 bin yolcu taşınacak.

Konak tramvayında geri sayım: Raylar birbirine kavuştu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin modern, çevreci, konforlu ve güvenli bir toplu ulaşım için başlattığı raylı sistem yatırımında çok önemli bir aşama tamamlandı. Karşıyaka Tramvayı'nın geçtiğimiz yıl hizmete girmesinin ardından, Konak Tramvayı'nda da sona gelindi. Fahrettin Altay ile Halkapınar arasında çift hat olarak inşa edilen toplam 25,6 km uzunluğundaki ray döşeme çalışması bitti. Mithatpaşa karayolu alt geçit çalışmaları nedeniyle bekletilen 50 metrelik son raylar da tamamlanarak F.Altay-Halkapınar hattı buluştu.   

BUGÜNE KADAR NELER YAPILDI?
- Konak ve Karşıyaka tramvaylar için güzergah boyunca çift hat olmak üzere, toplam 42.2 km. ray döşendi. Depo sahalarında ise ayrıca 3.8 km.lik tramvay hattı oluşturuldu.

- Bir tanesi Karşıyaka-Mavişehir bölgesinde, diğeri Konak-Halkapınar bölgesindeki depo sahalarında olmak üzere 2 adet Atölye-Yönetim Binası, 2 adet Destek Binası ve 2 adet Araç Yıkama Tesisi inşa edildi.

- Bostanlı Deresi üzerinde bir adet çelik tramvay köprüsü yapılırken, aynı dere üzerindeki betonarme köprü ve Meles Deresi üzerindeki prefabrik köprü de yenilendi.

- 17 araç ve 14 durağın hizmet verdiği Karşıyaka Hattı’nda 2’si depo sahasında olmak üzere 6 adet, 21 araç ve 18 durağın hizmet vereceği Konak Hattı’nda ise 2’si depo sahasında olmak üzere 8 adet trafo binası yapıldı.

- Enerji temin ve haberleşme amaçlı olarak kullanılmak üzere yaklaşık 500 km kablo çekildi.  - Güzergah boyunca yaklaşık 70 bin m² yeni çim alan yaratıldı.

- Proje sırasında 300 kişi fiilen görev yaptı.

DENEME SEFERİ İÇİN GERİ SAYIM
Ray imalatlarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da hattaki elektrifikasyon, sinyalizasyon, yol, yeşil alan düzenleme ve trafik güvenliği ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 18 duraktan oluşan Konak Tramvayı'nda deneme seferleri Şubat ayı ortasında başlayacak. 6 trafo binası, 40 adet makas, Halkapınar’da atölye ve yönetim binası ile depolama tesisinin de yer aldığı Konak Tramvayı, test sürüşlerinin ardından İzmirlilerin hizmetine girecek.

VAGONLAR HAZIR
İç ve dış tasarımında mavi ve turkuaz tonlarıyla deniz kenti vurgusu yapılırken, aynı zamanda İzmir’in güneşli havası ile canlı ve neşeli yapısının da öne çıkarıldığı İzmir’in tramvay araçları, 32 metre uzunluğunda ve 285 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Yapılan fizibilite çalışmalarına göre, Konak hattında günlük ortalama 95 bin yolcu taşınacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak Tramvayı'nda hizmet verecek 21 aracı, Halkapınar ve Mavişehir depolama alanlarında hazır bekletiliyor.

 
Dev Türk bankası Arap oluyor!
 
‘Göçmenleeeer’ Konak'ta sahnede!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 31 Ocak 2018 Çarşamba 10:52

Zambak Karşıyaka ve Kemeraltinda yıkılan otoparkların parasını senin oy verdiğin belediye başkanından aldılar mı?

Yorumu oyla      11      7  
süleyman 31 Ocak 2018 Çarşamba 08:40

Tramvay hattını eleştirenler.Uygar olmayı öğreneceksiniz.Otobüslerde birbirininizin üstüne çıkmak yerine insan gibi yolculuk yapıcaksınız.Klakson sesi, egzoz dumanı azalacak .Otobüslerin Görüntü kirliliği yerine çok güzel tasarımlı ,tertemiz vagonları görüceksiniz .Şehir içi ulaşımınızı yaparken etrafı seyrederek keyif alıcaksınız.Büyükşehir belediyesi size zorlada olsa insanca yaşamayı öğretecek.

Yorumu oyla      11      7  
Lombak 31 Ocak 2018 Çarşamba 00:37

Bu arada ben anti-tramvaycı falan değilim. Ekipleriniz yeteneksiz. Yaratıcılıktan uzak. Sorunlu noktalara kalıcı çözümler getirmekten uzak. Tramvay yaparsın hızlı gider. Bir bakmışssın yer üstü trafiğini sıkıştırmış, yer altından gider veya köprü üstünden gider. Bir tramvay hattı yaparsın komple havadan gider. Bunların örnekleri var. Sen Mustafa Kemal Sahil bulvarıyla Alsancak'ın sıkışık caddelerinde aynı aracı, hemzemin demiryolu hattını ve durakları kullanamazsın arkadaş. Tramvay olur raylı sistem olur. Siz doğrusunu seçemiyorsunuz. Duruma göre malzeme birbirine uyumlu yer altı - hemzemin -köprülü her neyse sistemler yaratımıyor veya öneremiyorsunuz. Sonuçta otobüsü kaldırıyorsunuz güzel ama tramvay kilit noktalarda araç trafiğini felç etmenizi engellemiyor. Demek ki hat planlamanızda, sistem seçiminizde büyük sorun var. TRAMVAY DEĞİL İŞİ YAPIŞ BİÇİMİNİZ HATALI VE PEK YAKINDA ÖNEMLİ REVİZYONLARI GEREKTİRECEK DİYE DÜŞÜNÜYORUM. Ek olarak metro yapmayışınız da sorgulanmalı.

Yorumu oyla      13      5  
Tayfun 30 Ocak 2018 Salı 18:41

Otobusle buyuk sayida yolcu tasinamaz. Nokta. Bu nedenle butun dunyada kentlere rayli sistem aglari dosenmekte. TRAMVAY projesi mukemmel guzel bir proje gunde yaklasik 100 bin kisi tasinacak. Hadi otobusle uckuyular - halkali arasinda 100 bin kisiyi otobusle tasimaya kalksaniz yaklasik 650 seferlik otobus ibtiyaciniz olut bu kadar otobuse de ne yol ne otobus dayanir. Kisaca TRAMVAY vazgecilmez bir toplu ulasimdir. Ha zengin icin degil daha cok toplu ulasimi kullanan dar gelirliler icindir. Ayni metro da oldugu gibi. Insallah Tramvay hatlarini daha da yayginlastirirlar tum kenti tramvayla donatirlar. Ayni sekilde Metro da planlandigi sekilde geliatirilir.Bir de ilklere imza atan Izmir Buyuksehiri bu mulemmel projeden dolayi kutlamak gerekir.

Yorumu oyla      15      10  
Lombak 30 Ocak 2018 Salı 18:29

İleride bu tramvay hatları iptal edildiğinde zararlar sorumlularına rücu ettirilmeli. Hay seyirlik düldülünüze!

Yorumu oyla      19      9  
Partisiz 30 Ocak 2018 Salı 18:18

Bazı yorumcular için yapılan herşey kötü.İşsiz birisine sana dolgun maaş vereceğim yapılan herşeyi kötüleyen yazı yaz denilse belli bir süre sonra işverenine yazdıklarıma kendimi inandıramıyorum der.Birara kapıkulları vardı ama devam edenler kapı paspası oldular.Nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmek insana yakışmıyor.Doğru işe doğru, yanlış işe yanlış denilir.İzmir toplu ulaşımı ülkeye göre açık ara önde.Daha iyisi olmaz mı olur, yeter ki Ak Parti diğer belediyelere yaptığı hazine yardımını İzmir‘e de yapsın.

Yorumu oyla      15      6  
Gerçek 30 Ocak 2018 Salı 17:40

Ayrancılar’ da 10 ( on ) yıldır otobüsle rahatça işine giden halk; 13.02.2016 tarihinde toplu ulaşımda 90 dk aktarma hakkı iptal edildiğinden ve mevcut hat vatandaşı yarı yolda bıraktığından dolmuş içinde Pakistan ve Hindistan’ daki gibi işine gidip, geliyor.

Yorumu oyla      15      6  
30 Ocak 2018 Salı 17:28

BUCA TRAMVAYI YPILMALI.

Yorumu oyla      13      5  
30 Ocak 2018 Salı 17:28

üçyol-gaziemir arasına da tramvay yapılmalı.

Yorumu oyla      12      7  
Lombak 30 Ocak 2018 Salı 16:23

Çile düldülüm çile

Yorumu oyla      17      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Badem pazarcı esnafını dinledi
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Salı Pazarı’nda sergi açan tekstil ...
'Bornova' adı tarımda marka oluyor
Yerelde Kalkınma ilkesiyle tarımsal üretime büyük önem veren Bornova Belediyesi ...
Ödemiş'te alt geçit için düğmeye basıldı
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in girişimleriyle eski istasyon yeni ...
 
Karabağlar'da sivil toplum kuruluşları ile zirve
Karabağlar Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı’na katılan ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Çiğli İlçesi, Ataşehir Mahallesi, Eski Havaalanı ...
Başkan Şenol, Egedesonsöz'e konuştu: Gaziemir 'Bizim Oğlan'ı seçer
Başkan Şenol, Egedesonsöz'e konuştu: Gaziemir 'Bizim Oğlan'ı seçer
 
Başkan Akpınar’dan sürpriz 'erken seçim' çıkışı: Cumhurbaşkanı 15 Temmuz’u es geçmez!
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar 2018’de erken genel seçim yapılacağını ...
Konak'ta zamanda yolculuk başladı
Konak Belediyesi, yarıyıl tatiline giren çocuklar için etkinliklerine ...
Geri sayım başladı... Bornova'da çocuklar için yeni bir dünya
Çocuklara yönelik olarak hayata geçirdiği pek çok proje ve çalışma ile ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva