HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2021 Pazartesi - 17:20

Konak topu büyükşehire attı: Sorumlu biz değiliz!

Kent gündeminde önemli bir yer tutan Zorlu Konak Projesi’nde son kararı büyükşehir verecek. Konak Belediyesi, projeye dair itirazları yüksekliğin ruhsatta yer alan 134’ten 84’e metreye kendisinin indirmediğini gerekçe göstererek topu büyükşehire attı.

Konak topu büyükşehire attı: Sorumlu biz değiliz!

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Konak İlçesi’nde Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğiyle ilgili yaşanan tartışmalı süreç devam ediyor. Odaların, sivil toplum kuruluşlarının vatandaşların ve Pastell A.Ş.’nin karşılıklı olarak verdikleri itiraz dilekçeleri Konak Belediyesi’nin Aralık ayı meclis gündeminde yeniden ele alınacak.

İmar-Hukuk Komisyonu’na gönderilen itirazlar değerlendirildi ancak karar verilemedi. Konak Belediyesi’nin daha önce vermiş olduğu ‘134 metrelik’ ruhsatın kazanılmış bir hak doğurduğunu belirterek son kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne bıraktı. Hazırlanan rapor önümüzdeki ay gerçekleşecek olağan büyükşehir meclis oturumunda gündeme gelmesi bekleniyor.

Projenin Konak Belediyesi eski başkanı Sema Pektaş döneminde kesilen ruhsatında 146,5 metre yer alıyordu. Abdül Batur’un Konak Belediye başkanlığına seçilmesinin ardından Zorlu Holding ile yapılan anlaşma sonrasında estetik kurul kararı gerekçe göstererek 134 metreye indirilmişti. Daha sonra sürece dahil olan büyükşehir belediyesi ise Kadifekale ‘Pagos Tepesi’ yüksekliğini baz alarak 84 metrede karar kılmıştı.

İTİRAZLAR GELMİŞTİ
Konak Belediyesi’nin 01.03.2021 tarihli ve 48/2021 sayılı kararı ile uygun bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.07.2021 tarihli ve 05.770 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan, 7221 sayılı Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesine eklenen hüküm doğrultusunda belediye ilçe sınırı içerisinde yer alan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bina yükseklikleri "Serbest" olarak belirlenmiş olan ada/parsellerdeki bina yüksekliklerinin belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliklerine 27.09.2021-26.10.2021 tarihleri arasındaki askı süresi içerisinde çok sayıda kişi itiraz etmişti.

KİMLER VAR?
İtiraz listesinde TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Aykut Aydemir,  Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı İbrahim Uğur Toprak, Ali Rıza Avcan, Tarihçi Orhan Beşikci, Oral Dünyaoğulları, Vakıfbank eski Bölge Müdürü İbrahim Naki Avşar, Doç. Dr. Muhteşem Gedizlioğlu, Emin-Çiğdem Özmen, İbrahim Akın, Adnan Gürcan Dalıcı,  Halil Dönmez, Nisangül Ceylan,  Cemali Ceylan, EGEÇEP Derneği vekili Av.Berna Babaoğlu Ulutaş, Devrim Öz, Av. Fahri Alparslan, Mehmet Tayfun, İnci Erkuş yer aldı.

PASTEL GIDA DA İTİRAZ ETTİ
Dikkat çeken bir durum ise; yükseklik nedeniyle ruhsatı iptal edilsin çağrısında bulunulan AVM’nin sahibi olan Passtel Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin meclis kararına itiraz etmesi oldu. Zorlu Holding’in inşaat ve gayrimenkul şirketi olan Passtel A.Ş’nin itiraz dilekçesinde kazanılmış hakkını geri almak için başvurduğu öğrenildi. Ruhsatın kesildiği ilk yükseklik olan 134 metreyi talep eden şirket imar hakkı olan “serbest yükseklik” uygulamasının geçerli olması talebinde bulunmuştu.

 
Otokent’te Başkan Demir güven tazeledi
 
Fırtınanın acı bilançosu: 4 ölü, 4'ü ağır 19 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Biz kim? 30 Kasım 2021 Salı 11:22

AVM istemiyoruz mu? Kim istemiyor? Kapılarda HES kodu okuma kuyrukları olan AVM'ler mi istenmiyor? Biz istemiyoruz diyen kitle genelde her şeye itiraz eden kitle. Bunlar yüzünden hâlâ daha bu şehrin çöp tesisi yapılamadı. Sorsan en büyük çevreci bunlar.

Yorumu oyla      4      3  
Funda Aydın 30 Kasım 2021 Salı 09:47

Halka sorsunlar.Izmir''imize gökdelenler ,AVMler istemiyoruz .YKM bile sinek avlıyor.Para mı var alışverişe.Biz sağlıklı çevre istiyoruz.çarpık görünüm istemiyoruz.

Yorumu oyla      3      5  
ST 29 Kasım 2021 Pazartesi 22:39

Hala aşırı yüksek binayı yapmakta inat edenler, siz İzmir halkına ve İzmirimize karşımısınız? Nedir bu ısrar, bir de ileride nasıl anılacağınızı düşünün.

Yorumu oyla      3      4  
Tuhaf işler! 29 Kasım 2021 Pazartesi 20:29

Saçma sapan işler. bu iş çocuk oyuncağı mı?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de kadınlara mücadele yolları anlatıldı
Çiğli Belediyesi tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası ...
Doğa Koleji'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji yöneticileri Ali Aykut başkanlığında Aydın Büyükşehir ...
Bayraklı'da Şehit Yüzbaşı Özerli'ye vefa
Bayraklı Belediye Meclisi, Soğukkuyu Mahallesi'nde yer alan bir parka ...
 
Dikili'deki maden için ikinci yargı zaferi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Tunç Soyer'in de müdahil olduğu ...
Dikili'de doğa dostu proje... Eskisi gitti, yenisi geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Dikili Bademli Deresi üzerinde taşıt ve yaya ...
Buca’ya giysi toplama kumbaraları geldi
Buca Belediyesi, kullanılabilir halde olan ama kullanılmayan kıyafet, ...
 
O planlara yapılan itirazlar meclis gündeminde
Konak Belediyesi Beştepeler Planları’na, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
Selçuk Sevgi Yolu yenileniyor
Selçuk Belediyesi’nin Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda yapacağı düzenlemenin ...
Başkan İduğ, muhtarlarla buluştu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Muhtarlar Derneği Yönetim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva