HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Kasım 2021 Pazartesi - 14:54

Çiğli'de kadınlara mücadele yolları anlatıldı

Çiğli Belediyesi tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Farkındayız, Haklarımız Var" konulu söyleşi düzenlendi.

Çiğli de kadınlara mücadele yolları anlatıldı

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün öncülüğünde Fakir Baykurt Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kadın müdürler, kadın hakları mücadelesi veren sivil toplum kuruluşları ve dernekler, kadın muhtarlar ile Çiğli ve çevre ilçelerden çok sayıda kadın katılım gösterdi. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Başkan Utku Gümrükçü, kadınlara “eşit hak ve özgürlükler mücadelesinde yanınızdayız” mesajı verdi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Avukat Funda Ekin ve Klinik Psikolog Nil Katre Koçşiddete uğrayan kadınların psikolojik ve hukuki anlamda izleyecekleri yol haritası ile ilgili bilgiler verdi.Söyleşi,katılımcıların merak ettiğini konularla ilgili soru cevap bölümü ile sona erdi.

Başkan Gümrükçü: Birlikte yürüyeceğiz
Kadınlara yönelik şiddetin en kısa sürede sonlandırılması gerektiğini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Kadınların sahip oldukları hakları içselleştirmeli ve saygı duymalıyız. Hayatın herhangi bir alanında karşılaşılan sorunların veya yaşanan ekonomik sıkıntıların sonuçlarınınaile ve toplum içerisinde kadına yönetilmesinin önüne geçmeliyiz. Çiğli Belediyesi olarak, kadınların aile, iş ve sosyal hayatta hak ettiği yaşam standartlarına kavuşması için gayret gösteriyoruz. Bu mücadelede en önemli unsurların başında kadınların kendi haklarının bilincinde olması geliyor. Bu doğrultuda, Çiğlili kadınların haklarıyla ilgili bilinç seviyesini yukarılara taşımak adına önemli bir söyleşi düzenledik. Fikirleriyle söyleşimize değer katan kıymetli konuklarımıza ve bu mücadeleyi sürdüren Çiğlimizin yiğit kadınlarına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Funda Ekin: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz
Kadın hakları alanında avukatlık yapan Funda Ekin, “Öncelikle kadın hakları kavramının bir bütün olduğunun bilincinde olmalıyız. 2012 yılında İstanbul’da imzalanan ve biz kadınlar için çok kıymetli olan İstanbul Sözleşmesi’nden her ne kadar bir gece yarısı kararnamesi ile çıkılmış olsa da bu haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizde çok güçlü bir kadın mücadelesi var. Kadınlar için karamsar bir hava varmış gibi gösterilmeye çalışılsa da hukuki anlamda verdiğimiz mücadele sonucunda elde ettiğimiz ciddi kazanımlarmevcut. Haklarımızın bilincinde olmalı, asla umutsuzluğa kapılmamalıyız. Mücadelemizi örgütlü bir şekilde sürdürürsek hak ettiğimiz eşit, adil ve özgür bir yaşama en kısa sürede kavuşabiliriz” diye konuştu.

Nil Katre Koç: Şiddete yönelik köklü çözüm üretmeliyiz
Kadınlara özgürce konuşma imkanı sunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Klinik Psikolog Nil Katre Koç, “Kadın hakları mücadelesiyle ilgili toplumsal farkındalığımızı artırmalıyız. Bu noktada, kadının bilinçlenmesi büyük önem arz ediyor. Huzurlu ve şiddetten uzak ailelerde yetişen çocuk sayısınıartırarak toplumun en önemli sorunu kadınlara yönelik şiddete geçici değil köklü çözümler üretmiş oluruz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hanuka Bayramı' mesajı
 
DP İzmir'in Başkanı Faralyalı: Babamın gittiği yoldayım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğa Koleji'nden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji yöneticileri Ali Aykut başkanlığında Aydın Büyükşehir ...
Bayraklı'da Şehit Yüzbaşı Özerli'ye vefa
Bayraklı Belediye Meclisi, Soğukkuyu Mahallesi'nde yer alan bir parka ...
Dikili'deki maden için ikinci yargı zaferi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Tunç Soyer'in de müdahil olduğu ...
 
Dikili'de doğa dostu proje... Eskisi gitti, yenisi geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Dikili Bademli Deresi üzerinde taşıt ve yaya ...
Buca’ya giysi toplama kumbaraları geldi
Buca Belediyesi, kullanılabilir halde olan ama kullanılmayan kıyafet, ...
O planlara yapılan itirazlar meclis gündeminde
Konak Belediyesi Beştepeler Planları’na, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
 
Selçuk Sevgi Yolu yenileniyor
Selçuk Belediyesi’nin Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda yapacağı düzenlemenin ...
Başkan İduğ, muhtarlarla buluştu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Muhtarlar Derneği Yönetim ...
Kınıklı öğrenciler Ankara'da
Kınık Belediyesi tarafından Ankara’da “Kınık Kültür Bilim ve Üniversite ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva