HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2017 Çarşamba - 19:53

Konak'ta o planlar hem CHP'yi hem AK Parti'yi böldü: Olumsuz rapora onay!

‘Yeni Kent Merkezi planları’ komisyonların olumsuz raporuyla tekrar meclis gündemine geldi. Oturumda komisyonun olumsuz raporu oy çokluğuyla kabul edilirken hem AK Parti Grubu’nda hem CHP Grubu’nda bölünme yaşandı.

Konak ta o planlar hem CHP yi hem AK Parti yi böldü: Olumsuz rapora onay!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Tartışmalı geçen oturumda mahalle muhtarlarına yapılması gereken yardım önergesi ile ‘Yeni Kent Merkezi’nin imar planları için komisyonun olumsuz rapor verdiği gündem maddesi masaya yatırıldı.

Başkan Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde ‘Yalı Grubu’ olarak nitelenen meclis üyelerinin sert muhalefetiyle karşılaştı. Ayrıca oturumda AK Parti Grubu içinde de bölünme yaşandı. Bazı üyeler meclis toplantısına hiç katılmazken, bazı üyeler çekimser bazıları da ‘evet’ oyu kullandı. 

MUHTARLARA YARDIM ÖNERGESİ MECLİSİ KARIŞTIRDI!
Meclis üyelerinin ilçedeki mahalle muhtarlarının ihtiyaçlarının karşılanması için verdikleri önerge oturumun başında tartışmaya sebep oldu.

Başkan Pekdaş, yardım konusunun idarenin görev ve sorumluluğunda olduğunu belirterek önergeyi meclis gündemine almadı. Pekdaş’ın bu kararı meclis üyelerini tepkisine sebep oldu.

Pekdaş, “Bizim bu konuda nakdi yardım etme yetkimiz yok. Ancak aynı yardımı yapıyoruz. Zaten görevimiz ve gerekli olanları yapıyoruz” dedi.

CHP’li meclis üyesi Vedat Uğur, “Demek yapılmadı ki muhtarlar bize geldi. Bu önergeyi mecliste tek başınıza reddedemezsiniz. Bunu verelim, komisyon kararını versin. Israrla niye reddediyorsunuz? Lütfen oylayın” cevabını verdi.

Başkan Pekdaş bir kez daha söz aldı ve “Mecliste her şeyi oylatabilir miyiz? Bu meclisin görev değil idarenin görenidir. Bunlardan polemik yaratmayın. Bütçeyi başkan yürütür. Bu önerge başkanlığa yapılmıştır. Başımızın üstünde yeri vardır. Meclis kararının alınması mümkün olmayan bir durumdur. Bu önerge için teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimizdir. Gereğini yapacağız” açıklamasını yaptı.

Daha sonra CHP’li meclis üyesi Cem Aksan Başkan konuşmak istedi fakat Pekdaş söz vermedi. Buna rağmen Aksan yerinden söz aldı. Başkan Pekdaş ise, “Size söz vermedim” diyerek Aksan’ı konuşturmadı. Aksan ise, “Ama el kaldırdım. Vermek zorundasınız. İstediğiniz ilçeye bağış para yolluyorsunuz. Meclisin işleyişini bozmayın” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ da, “Burada sadece CHP yok. AK Parti de var. Ortada muhtarlarla ilgili önerge var. AK Parti’nin görüşünü merak ediyorum. Önergede olumsuz bir şey yok. Oylayın!” dedi.

Başkan Pekdaş oylanmayan önerge sonrasında başka bir maddeyi meclis onayına sundu. Gruplardan görüş alan Pekdaş bu kez Karadağ’dan, “Nereye istiyorsanız oraya sevk edin. Ne desek bir yararı olmuyor. Meclis üyelerine saygısızlık oluyor” cevabını aldı.

VE O PLANLAR YENİDEN MECLİS GÜNDEMİNDE
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında hazırladığı ve Bayraklı Belediyesi’nin de sonraki süreçte onayladığı Alsancak-Turan arasını kapsayan 1/5000 ölçekli Yeni Kent Merkezi Planları da gündeme geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında mahkeme tarafından iptal edilen imar planlarının karar gerekçelerine uyarak Alsancak Liman Arkası-Salhane Bölgesini kapsayan yeni plan notları hazırlamıştı.

Plan notları geçtiğimiz Kasım ayında meclis gündeminde masaya yatırılmıştı. Oylanan gündem maddesi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a muhalefet eden ve ‘Yalı Grubu’ olarak nitelendirilen bazı CHP’li meclis üyeleri ile AK Partili meclis üyelerinin toplam 21 oyuyla reddedilmişti.

Komisyona gönderilen ve incelenen imar planları olumsuz raporla Şubat ayında meclis gündemine tekrar geldi.

Başkan Pekdaş, planlar ve mahkeme kararlarıyla ilgili geçmiş süreci anlattıktan “Söz konusu bölge liman arakası olarak bilinen yerdir. Kasım ayında mahkeme kararı gerekçelerine uyulmadığından talebin reddi çıktı. Komisyona gönderildi ve komisyon raporunu değiştirmedi. Komisyon eski kararında ısrar etmiştir. Kasım ayında dediğim gibi komisyon raporuna katılmadığımı belirtiyorum” dedi ve raporu komisyondan geldiği şekliyle mecliste oyladı.

CHP'DE MUHALİFLER SONUCU BELİRLEDİ, AK PARTİ DE BÖLÜNDÜ! 
AK Parti Grubundan, Mustafa Türe, Ünal Özsır ve Tevfik Erdoğan oturuma katılmazken, yapılan oylamada 16 kabul ve 14 ret oyu çıktı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ve meclis üyesi Abdullah Siyahkoç ilk önce çekimser şeklinde görüş bildirdi fakat oylama sırasında meclis salonunu terk etti. Oylama sonrası ise salona geri döndü.

AK Partili üyelerin tamamı olumsuz rapora ret oyu verirken, CHP’li ‘Yalı Grubu’nun tavrı sonucu belirledi. Başkan Pekdaş’a muhalif grubun tamamı olumsuz rapor için kabul oyu verdi ve karar oy çokluğuyla kabul edildi.

SÜREÇ UZADI
İlerleyen süreçte planlar ve bölgenin akıbeti için iki seçeneğin gerçekleşme ihtimali görünüyor. Belediye kanuna göre meclisten ret çıktığı taktirde Başkan Sema Pekdaş’ın konuyu idari yargıya taşıma hakkının olduğu belirtildi. Diğer seçenek ise bir süre sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi kararı onaylayacak.

 
Kılıçdaroğlu Merkel ile görüşecek
 
CHP İzmir’de başkanlarla referandum zirvesi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 2 Şubat 2017 Perşembe 11:36

bu planları engelleyenler dünyada ki yaşanabilir kentlerin sıralamasına bir baksınlar...izmir için hayalleri olmayanlar o koltuklarda oturmasınlar, hizmet sunmamak için projeleri istemiyorlar..

Yorumu oyla      14      6  
metin 2 Şubat 2017 Perşembe 11:00

bence doğru bir karar siyaset üstü... bir bölgenin trafik alt yapısı , zemin etüdü , ve dikey büyüme ne kadar sağlıklı ... tamamen rant üzerine kurulmuş gökdelen sistemi o bölgeyi felç edecekti.... konak belediyesi meclis üyeleri hür iradeleri ile karar vermişlerdir... bunun eleştirelecek yanı nerde ... keşke aynı duruş büyükşehir meclisi ve büyük millet meclisinde de olsa .....

Yorumu oyla      12      9  
1 Şubat 2017 Çarşamba 21:43

yalı grubu hangi partiden olduğunu belli ki unutmuş. 2019 a az kaldı.

Yorumu oyla      12      10  
1 Şubat 2017 Çarşamba 21:33

istemezük

Yorumu oyla      13      7  
1 Şubat 2017 Çarşamba 20:45

e ne olacak şimdi projeler bir süre daha bekleyecek mi?

Yorumu oyla      13      7  
Mehmet ozak 1 Şubat 2017 Çarşamba 20:17

Allah sizi ne biliyorsa oyle yapsin. Su sehrin yatirimcisini kaciriyorsunuz.

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da hayata grev darbesi!
Genel İş Sendikası, Karabağlar Belediyesine ait Karbel A.Ş. ile yürütülen ...
Sanat dostu Konak’a üç yılda üç ödül
‘Şimdi Sahnede Konak Var’ sözüyle yola çıkan ve üç yılda yüzlerce tiyatro ...
Başkan Kocaoğlu sözünü tuttu!
Zeytindağlılara “Eksiklerinizi tamamlayıp 2 ay sonra yine geleceğim” diyen ...
 
Karşıyaka 3.kez Avrupa'nın yıldız şehri!
Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa ...
Paterson gerçeği: Yarısından fazlası eklenti!
Paterson Köşkü’ndeki restorasyon çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, binaya ...
Büyükşehir’den Kordon’a ‘tente’ uyarısı: Süre doldu…
Kordon Yönetmeliği'ne uymayan tenteler için verilen yasal süre sona erdi. ...
 
Çiğli Belediye Başkanı Arslan'ın çocuklarla film keyfi
Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yarıyıl tatili sinema ...
Bornova'nın Dost Bilim Evi’nde eğlenceli yarıyıl tatili
Bornovalı çocuklar yarıyıl tatilini, Bornova Belediyesi Dost Bilim Evi’nin ...
Buca’nın 6 bin 449 pırlantası çok mutlu
Buca’nın minikleri “Pırlanta Merkezleri”ni çok sevdi. Buca Belediyesi’nin ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva