HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2015 Cuma - 10:48

Konak’ta 2015 de sanat yılı olacak!

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 2014 yılı sanat dolu geçti. Türkiye’nin önde gelen tiyatro topluluklarının yanı sıra İzmir'de faaliyet gösteren bir çok amatör tiyatro gönüllüsü de Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanat severlerle buluşma imkanı buldu. Haziran ayından yılsonuna kadar sahne alan 49 tiyatro topluluğu sadece salonlarda değil sokaklarda, okullarda ve semt merkezlerinde toplam 107 gösteri gerçekleştirdi.

Konak’ta 2015 de sanat yılı olacak!

4. Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali ile tiyatroyu sokaklara taşıyan Konak Belediyesi, ardından 'Sokakta Oyun Var' etkinliği ile yaz boyunca 14 mahallede tiyatro sahnesi kurarak, sanatı salonlardan sokağa taşıdı. Okulların açılması ile birlikte başlatılan ‘Okulda Tiyatro’ etkinliği ile ilçenin farklı bölgelerindeki 20 okulda tiyatro oyunu sergilendi. Hayatlarında tiyatroya hiç gitmemiş olan minikler sunulan hizmet sayesinde tiyatro sanatıyla tanışmış oldu.

ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ ÖLÇÜSÜ
Sanatın özgürce yapılmasının, o ülkede demokrasinin yerleşmesi ve gelişmesi için zorunlu olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, amatör ya da profesyonel tüm tiyatro topluluklarını yeni yılda da Konak’ta misafir etmeye devam edeceklerini söyledi. Bir ülkenin gelişmişlik ve uygarlık düzeyinin sanatın ne ölçüde özgür ve hangi yoğunlukta yapıldığına bağlı olduğunu belirten Başkan Pekdaş, “Tiyatro insanların kendilerini ifade etmesi, hayaller kurması ve özgürce düşüncelerini ifade etmesini sağlayan önemli sanat dallarından birisidir. Dünya kurulduğundan beri belki de tiyatro sanatı çeşitli düzlemlerde vardı. Bizde meddah, Karagöz; Antik Yunan’da başka türlü vardı. Bütün bunlar aslında tiyatronun ham maddesi. Ülkedeki demokrasi ve uygarlık için bizim sanatın özgürce yapılabileceği ortamları hazırlama gibi görevimiz var. Sanatla insanları buluşturmalı ve aynı zamanda onların sanata ilgi duymasını sağlamalıyız” dedi.

‘YAŞASIN SANAT’
Seçimlerin ardından göreve gelir gelmez ilk işlerinden birinin amatör tiyatroların kendilerini ifade etmelerini sağlamak için onlara oyunlarını oynayabileceklerini alanlar yaratmak olduğunu anlatan Pekdaş, “Tiyatro toplulukları ile sokaktaki halkın, mahallemizdeki insanların, okullardaki öğrencilerimizin buluşmasını sağladık. ‘Okulda Tiyatro’ etkinliğimiz sürüyor, ondan önce de ‘Sokakta Tiyatro’ etkinliğini yaptık. ‘Sokakta Tiyatro’ Türkiye’den önemli tiyatrocuların geliştirdiği bir akımdır, bunu yaşatmak ise bizim görevimizdi. Bunların yanında profesyonel tiyatro topluluklarını Konak’ta misafir ettik, etmeye de devam ediyoruz. Dokuz ayda 50 tiyatro topluluğuyla 100’ün üzerinde oyun gerçekleştirdik. Yeni yılda bu etkinlikler artarak sürecek. Ocak ayında da yeni oyunlarımız var. Tiyatro topluluklarıyla sanat sever yurttaşlarımızı buluşturmak bizim için büyük bir onur, büyük bir gurur. Yaşasın sanat” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi'ne 750 binlik İZKA dopingi
Bornova Belediyesi’nin bilgi teknolojisi altyapısı kullanılarak verilen ...
Kadınlar matinesiyle yeni yılı karşıladılar
Karabağlar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği kadınlar matinesi ...
Karşıyaka’dan spora tam destek
Geride kalan 2014 yılı içinde sportif faaliyetlere ağırlık veren Karşıyaka ...
 
Seferihisar ve İZKA arasında 'bilgi' protokolü
Seferihisar Belediyesi ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) arasında "Bilgi ...
Yılın ilk festivali Menderes Belediyesi'nden
Menderes’te 4 Ocak Pazar günü Deve Güreşi Festivali gerçekleşecek. Menderes ...
Büyükşehir'den İzmir'e 11 yılda yatırım yağmuru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014’te kente 1 milyar 215 milyon liralık ...
 
Başkan Doğruer’den yılbaşında ziyaret turu
Kınık Belediye Başkanı, 2015’e nöbette giren personelin yeni yılını kutladı.
Konak’ta sözleşmeli işçilere yeni yıl müjdesi
Konak Belediyesi bünyesinde sözleşmeli işçi statüsünde çalışan personel ...
Karşıyaka’da 2014 mutluluğu: 3 bin nikah, 5 bin bebek
“Biz Büyük bir Aileyiz” parolasıyla hizmetlerini yürüten Karşıyaka Belediyesi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva