HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2015 Salı - 16:14

Konak Kadın Meclisi'nde yeni yönetim sonrası ilk toplantı

Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi gönüllüleri, Başkan Aydan Ersezen ve Yürütme Kurulu üyeleriyle buluştu. Konak Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Dostluk Yardımlaşma Vakfı İzmir Temsilcisi Şehnaz Demirbağ'ın da katıldığı geniş katılımlı toplantıda "Nasıl bir Kadın Meclisi Gündemi" üzerine tartışıldı.

Konak Kadın Meclisi nde yeni yönetim sonrası ilk toplantı

İZMİR - Konak Kadın Meclisi'nin 2007'den bu yana çalışmalarına aktif katılım gösteren gönüllüleriyle, ilk kez Kent Konseyi ile tanışan gönüllülerin katılımıyla yapılan toplantının başında 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yaşanan bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.
 
Konak Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kuzu, kent konseyi işleyişi ve çalışma yöntemi konusunda katılımcılara bilgi verdi. Konak Kadın Meclisi Başkanı Aydan Ersezen'in Yürütme Kurulu üyeleriyle yapılan toplantılarda ortaya çıkan önerileri sunmasıyla devam eden toplantıda özellikle tüm katılımcıların önerilerini paylaşması konusunda çağrı yapıldı.
 
KADINLAR SOKAKTA
Konak Kadın Meclisi'nin 2015 -2016 yılında hayata geçireceği çalışmalar hususunda gönüllü grubunun görüş ve önerileri alındı. Kadın Meclisi'nin 2015-2016 yılındaki gündemi içerisinde, kadına ve çocuğa karşı şiddet konusundaki saha çalışmaları, Konak ilçesindeki dar gelirli mahallelerde yaşayan kadınların sosyal, siyasal ve günlük hayata nitelikli bir biçimde katılımını sağlayacak çalışmaların yapılacağı Öncü Kadın Projesi uygulamaları, Kadın ve sağlık üst başlığıyla dezavantajlı bölgelerde yaşayan kadınların  bireysel ve toplumsal sağlığı hususunda farkındalık çalışmaları öne çıkan konular oldu. Konak'ta kadın çalışmalarının desteklenmesi ve geliştirilmesi için Konak Belediyesi'ne öneriler hazırlayarak bir rapor halinde sunacak Konak Kadın Meclisi, yeni dönemde çalışmalarına ivme kazandırdı.
 
Kadın Meclisi'nin uzun yıllardır sürdürdüğü salon toplantıları ve söyleşilerin yine devam edeceği, ek olarak saha çalışmalarının düzenleneceği ve Konak'ta kadınların sokaklarda özgürce dolaşabilmesi için eğitim, sağlık, siyaset ve her konuda öncü olması için adımlar atılacağı vurgulandı. Kadifekale Dumlupınar Ortaokulu'nda 2014-2015 döneminde başlatılan pilot uygulamayla anaokulunda öğrenim gören çocukların anneleriyle yapılan eğitim çalışmalarının da sürdürüleceği bilgisi verildi.
 
KADINLAR VE MUHTARLAR BULUŞUYOR
Konak Kadın Meclisi, ilk kez düzenlediği gönüllü buluşmasıyla, aktif gönüllülüğü yaşama geçiren bir adım attı. Gönüllülerin önerilerini dinleyerek, herkesin fikirlerini paylaşmasına bir ortam hazırlanarak çalışmalar planlandı.
 
Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu'nun tebriklerini, desteklerini ilettiği toplantıda, alınan en önemli karar Konak Muhtarlar Meclisi'yle ortak toplantı yapılması oldu. 26 Ekim 2015 tarihinde Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde bulunan Konak Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda Konak Kadın Meclisi ve Konak Muhtarlar Meclisi üyeleri ortak toplantı yapacaklar. Öncü Kadın Projesi uygulamaları içerisinde yer alan saha çalışmalarının takviminin bu toplantıda belirleneceği duyuruldu.
 

 
CHP’li Purçu: AKP’nin Roman adayları çakma!
 
Baro Başkanı Elçi hakkında flaş karar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müdürün göreve iade mücadelesi AİHM’e taşındı
İzmir’de, aynı eğitim kurumunda dört yılı dolduran okul müdürlerine yönelik ...
İzmir’deki gasp dehşetine 2 tutuklama
İzmir’e, üniversitede okuyan çocuğunu görmeye gelen Somalı işadamı A.T.'ye ...
Dağlıca'da terör örgütüne hava operasyonu
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde hava harekatıyla barınak, mağara ve silah mevzileri imha edildi.
 
Flaş! Türkiye sınırında ikinci İHA alarmı
Suriye sınırındaki Hatay’ın Kumlu İlçesi kırsalında, güvenlik birimlerince, ...
Dede cinneti: Gelini ve torununu öldürüp intihar etti
Gaziantep'te cinnet getiren bir kişi, gelini ve 3 yaşındaki torununu tabancayla ...
Savcıdan Baro Başkanı Elçi hakkında flaş talep
Gözaltına alınan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.
 
Konak'ta trafiği durduran bomba paniği
Atatürk Kültür Merkezi önüne bırakılan bir paket paniğe yol açtı. Bomba ...
Körfez’de arıza paniği: ‘9 Eylül’ durdu, ‘Dario Moreno’ yetişti!
İzmir Körfezi'nde "Dokuz Eylül" adlı katamaran tipi yolcu gemisi sabah ...
Soma’da flaş iddia: İşsiz madencilere vaat telefonu!
Manisa’nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva