HABERLER>GÜNCEL
20 Ekim 2015 Salı - 16:07

İzmir’deki gasp dehşetine 2 tutuklama

İzmir’e, üniversitede okuyan çocuğunu görmeye gelen Somalı işadamı A.T.'ye tuzak kurup, elektroşokla bayıltarak çıplak görüntülerini çektikleri, parasıyla cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla yakalanan biri kadın iki kişi tutuklandı. Olayla ilgili iki kişinin daha arandığı bildirildi.

İzmir’deki gasp dehşetine 2 tutuklama

Olay, dört gün önce Buca İlçesi'nde bulunan bir rezidansta meydana geldi. İddiaya göre üniversitede okuyan çocuğunu görmek için İzmir'e gelen Manisa Somalı işadamı A.T., daha önceden tanıştığı E.Ö. isimli genç kızla birlikte eve gitti. Kızla sohbet ederken kapı zili çaldı. Kapının açılmasıyla birlikte, yüzleri maskeli üç kişi "polisiz" deyip A.T.'yi, elektroşok cihazı ile bayıltadak dövdü. Ardından da biri, kıyafetlerini çıkarttıkları işadamının arkasına geçerken, diğeri de cep telefonu kamerası ile kayda aldı. Ardından da cebinde bulanan 4 bin lira, 170 euro para ve cep telefonunu aldı. İşadamını baygın şekilde otomobile bindiren 4 kişi, cebine de "A.T., video elimizde. Ayağını denk al. Yoksa herkes o videoyu izler. Sesini kıs. Bundan sonra kimsenin karısına kızına bakma" yazılı not koydu. Yolda giderken kendini araçtan dışarı atan işadamı A.T. karakola gidip şikayetçi oldu. A.T. ifadesinde, "Üniversitede okuyan çocuğumu görmek için İzmir'e geldim. Daha önceden tanıdığım E.Ö. ile telefonla görüştüm. Beni eve davet etti. Birlikte oturuyorduk. Birden eve gelen ve polis olduklarını söyleyen yüzleri maskeli üç kişi içeri girdi. Beni darp edip, eletroşok cihazı ile bayılttılar. Çıplak soyup videoya çektiler. Cebimde bulunan para ve cep telefonunu aldılar. Arabadan atlayıp ellerinden kurtuldum. Amaçları bana şantaj yapıp para sızdırmaktı. Tuzak kurmuşlar. Sanıkların hepsinden şikayetçiyim" dedi.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, şüphelilerin kimliklerini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, erkek olan zanlılardan S.T. ve kadın zanlı E.Ö.'yü yakaladı. Emniyette ifadesi alınan sanıklardan madenci S.T., "Benimle birlikte olayda adı geçen Y.E. ile Soma'dan tanışıyorum. Geçen mart ayında karşılaştık. Üniversiteye hazırlanıyordum. Kendisine üniversiteye hazırlanmak için İzmir'deki evinde kalıp çalışmayı teklif ettim. Burada sevgilisi E.Ö. ile birklikte kaldığını söyledi. Yanında kalmamı kabul etti. Bir buçuk ay önce gelip evde kalmaya başladım. Kendisi ara sıra eve geliyordu. Olay günü E.Ö., bana 'Bugün Soma'dan misafirim gelecek, bana müsaade edermisin, evde yalnız kalacağız' dedi. Ben de dışarı çıktım. Diğer aranan sanık O.Ç. ile telefonla görüşüp Bornova'da buluştuk. E.Ö., gece saat 23.00 sıralarında cep telefonu ile aradı, sesi titriyor ve ağlıyordu. Bana 'Beni buradan gel al, işler karıştı' deyip telefonu kapattı. Ben de panikledim ne yapacağımı şaşırdım. Ben, Y.E. ve O.Ç. hep birlikte daireye gittik. Zili çaldık, kapı açılmadı. İçeriden bağırış sesleri geliyordu. E.Ö. kapıyı açtı. A.T. pantolununu giymeye çalışıyordu. Panikleyip odaya kaçtı. A.T.'ye saldırıp darp ettik, kendisi bayıldı. Baygın halde, otoparkta bulunan otomobile bindirdik. Hastaneye giderken, otoparktan çıkar çıkmaz A.T., kendini otomobilden aşağı atıp 'imdat imdat' diye bağırıp kaçmaya başladı. Biz de panikleyip Balıkesir'e kaçtık. Daha sonra tekrar İzmir'e geldik. Ben işadamını elektroşok cihazıyla bayıltıp parasını almadım, pantalonun indirip arkasına geçmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
 
E.Ö. ise "Müşteki ile aynı mahallede oturuyoruz. Kendisini tanıyorum. Beni cep telefonu ile arayıp yanıma gelmek istediğini söyledi. Baştan kabul etmedim. Eve geldi. Birlikte oturup sohbet etmeye başladık. Birden bana saldırıp cinsel tacizde bulunup, tecavüz etmeye kalkıştı. Elinden zor kurtuldum. Odaya gidip telefonla S.T.'yi arayıp yardım istedim. Üçü eve gelip beni A.T.'nin elinden kurtardı" dedi.
 
Adliyeye sevk edilen E.Ö. ve S.T., Cumhuriyet savcısında da aynı ifadeyi verdi. Savcı her iki sanığı 'yağma, kasten yaralama, şantaj ve tehdit' suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetci sulh ceza hakimliğine gönderdi. Hakimlik her iki sanığı tutuklarken, diğer zanlılar Y.E. ve O.Ç. hakkında da yakalama ve gıyabi tutuklama kararı verdi. Polis, zanlılardan Y.E. ve O.Ç.'nin yakalanması için çalışma başlattı. (dha)

 
Dağlıca'da terör örgütüne hava operasyonu
 
Müdürün göreve iade mücadelesi AİHM’e taşındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağlıca'da terör örgütüne hava operasyonu
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde hava harekatıyla barınak, mağara ve silah mevzileri imha edildi.
Flaş! Türkiye sınırında ikinci İHA alarmı
Suriye sınırındaki Hatay’ın Kumlu İlçesi kırsalında, güvenlik birimlerince, ...
Dede cinneti: Gelini ve torununu öldürüp intihar etti
Gaziantep'te cinnet getiren bir kişi, gelini ve 3 yaşındaki torununu tabancayla ...
 
Savcıdan Baro Başkanı Elçi hakkında flaş talep
Gözaltına alınan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Konak'ta trafiği durduran bomba paniği
Atatürk Kültür Merkezi önüne bırakılan bir paket paniğe yol açtı. Bomba ...
Körfez’de arıza paniği: ‘9 Eylül’ durdu, ‘Dario Moreno’ yetişti!
İzmir Körfezi'nde "Dokuz Eylül" adlı katamaran tipi yolcu gemisi sabah ...
 
Soma’da flaş iddia: İşsiz madencilere vaat telefonu!
Manisa’nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ...
Mahkemeden flaş ‘Saray’ kararı: Atatürk’ün vasiyetinin…
Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, "Atatürk Orman Çiftliği arazisine Cumhurbaşkanlığı ...
En kapsamlı konuşlanma: İncirlik’e 6 tank avcısı!
Türkiye’nin İncirlik’i koalisyon güçlerine açmasından sonra ABD üsse en ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva