HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2012 Salı - 13:20

Kocaoğlu: Paranız olsa bile bir Kemaraltı kuramazsınız

Vali Cahit Kıraç, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile birlikte Kemeraltı Esnaf Derneği’ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Paranız olsa da böyle bir bölge kuramazsınız” dedi.

Kocaoğlu: Paranız olsa bile bir Kemaraltı kuramazsınız

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can ve beraberindeki heyet yeni seçilen Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi çarşıda yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tarihi Kemeraltı bölgesi 270 hektarlık bir alanı kapsıyor. Bu alan Bakanlar Kurulu kararı ile tarihi bölge ilan edildi. Buradaki birçok tescilli yapı var. Biz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgede daha da hızlanmamız gerekiyor. Anafartalar Caddesi’nin cephe düzenlemesini yapıyoruz. İki çeşmelik caddesi kurulda görüşülüyor. Sadece Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Belediyesi’nin çalışması ile 16 bin binanın ayağa kalkması zor olacak. Biz iddialıyız. Her türlü kaynağımız var. Buradaki tarihi binaların restore edilerek kente kazandırılması için bir şirket kuruldu. Ben şirket kuranlara teşekkür ediyorum. Burada üçüncü, dördüncü nesil esnaflık yapanlar var. Onlar da bu çalışmaya destek vermeli. Bu bölgenin belli sıkıntıları, çözümsüzlükleri var. Bugün Dünya’da 5-7 yıldızlı otele gelmez. Tarihi görmeye geliyor. İzmir’in Ege’nin kültürünü yansıtacak çarşı, Pazar görmeye geliyor. Bir daha Kemeraltı kurmak kolay değil. Bunu parayla bile yapamazsınız.  Kemeraltı’nı ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Buranın ayağa kalkması kentin turizminin, ticaretinin, hizmet sektörünün ayağa kalkması demektir” dedi. 


EXPO İÇİN DESTEK İSTEDİhttp://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s803018.jpg
Kemeraltı’nın İzmir açısından çok önemli bir bölge olduğunu anlatan Vali Cahit Kıraç en iyi pazarlama örneklerinin bulunduğu alanın ayakta durması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.  Eski dernek binasının yangından sonra aslına uygun hale getirilerek tekrar ayağa kalkması için uğraştıklarını ifade eden Kıraç, “EXPO sürecimiz devam ediyor. Buraya gelen turistler bölgeyi ziyaret ediyor. Gelenlere lobicilik faaliyetlerini anlatmamız lazım.  Şu anda EXPO  çalışmaları çok iyi gidiyor. Şu anda BİE’nin 160 ülkesi var. Biz üç boyutlu çalışma yapıyoruz. Her bakanlığın takip ettiği çalışmalar var. Şu anda birebir ülkeler takibe alındı.  2015 EXPO’sundaki deneyimi kullanıyoruz. Biz EXPO delegelerini buraya getireceğiz. Esnaf ile buluşturacağız.  Kemeraltı Dünya’nın bilinen en önemli açık hava müzelerinden bir tanesi. EXPO için önemli bir etken olacaktır.

VERGİ DAİRESİNİ GERİ İSTEDİLER

Ziyarette esnaf, Kemeraltı Vergi Dairesi’nin Bornova’ya taşınması konusunda da sorular sordu. Esnaf, Bornova’ya gidip gelmenin zor olduğunu yeniden geri taşınması gerektiğini söyledi.  Esnaf “Burada 8 bin 500 esnaf var. Bornova’ya gidip gelmek iş kaybına neden oluyor. Buraya en azından ön şube gibi bir sistem getirilebilir” dedi. Vali  Kıraç ise “Artık daireye gitmenize gerek yok. İnsanlar evden, işyerinden yeni sistem ile internet üzerinden ödeyebiliyor. Mobil hizmetler başladı. Bundan yararların” diye konuştu.

GÖREVE HAZIRIZ
Çarşının çok önemli bir yer olduğunu anlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu “ Burası Dünya’da eşi benzeri bulunmayan bir bölge. Burada yapılacak çalışmalar çok önem arz ediyor. Kemeraltı için kentin tüm kademelerinin bir araya gelmesi gerekir.  Kemeraltı’nın daha iyi şartlarda hizmet vermesi için çalışacağız. Biz esnaf teşkilatı olarak 130 odada 350 bin esnafımız ile EXPO için çalışmaya hazırız” dedi.

KRAL ÇIPLAKTI

Ziyaretleri için gelen heyete teşekkür eden Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen de “Biz 15 günlük yönetimiz.  Geldiğimizde kral çıplaktı. Binamız yoktu burayı tuttuk. Ayağınıza sağlık. İyi ki varsınız. Biz zaten sayın başkanımız ile her zaman birlikteyiz. Bizim sizlerden hiçbir isteğimiz yok” ifadelerini kullandı.

Dernek yönetimi ziyaretçilere EXPO logolu fincanda kahve ihram etti. Yürüyerek çarşı içinde esnaf lokantasına gelen heyet burada yemek yedi sohbet etti.  Başkan Kocaoğlu, yemekte soğan yahni yerken Vali Kıraç da Ege sebzelerinden oluşan tabağı tercih etti.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gözlem 15 Kasım 2012 Perşembe 00:37

SEYYAR SAVAR KEMERALTI DÜZENLEYİCİSİ BÜYÜK BAŞKAN YÜKSEL ÇAKMUR BELEDİYECİLİK KONUSUNDA KURS VERİLİR...ADRES CHP...

Yorumu oyla      11      5  
VATANDAŞ 14 Kasım 2012 Çarşamba 10:40

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI K.ALTINI GEZERKEN İŞPORTALARI HANUTÇULARI GÖRMÜŞTÜR BAKALIM YÜREKLERİ VE GÜÇLERİ YETECEKMİ İŞPORTAYI KALDIRMAYA İSTERLERCE ESKİ BAŞKANLARDAN ÇAKMURDAN BİLGİ ALABİLİRLER BU KONUDA ONUN ZAMANINDA ÇARŞIDA İŞPORTA YOKTU ÖZFATURA GELDİ İŞPORTA SERBEST OLDU SN.VALİ VE BEL.BŞK. BU İŞPORTAYI KALDIRAMIYORSANIZ OTURMAYIN KOLTUKLARINIZDA VERGİ VEREN KİRA VEREN ESNAF NAPMALI KAÇAK SİGARA VS.SAANLAR VERGİMİ VERİYOR POLİS BİRAZDA İŞPORTAYA GAZ SIKSIN SU SIKSIN

Yorumu oyla      15      5  
İZMİRLİ 14 Kasım 2012 Çarşamba 08:25

Başkan acaba Kemeraltı camii dibindeki seyyarları görüyormu ? yada görmezdenmi geliyor ! esnaf derneği başkanı senin sıkıntın olmaya bilir ama esnafın var !zabıtanın birkez bile müdahale etmediği özellikle kemeraltı cami dibindeki kürt seyyardan esnafın sıkıntıları var DİKKATİNE SAYIN BAŞKAN !!

Yorumu oyla      17      5  
yazık 13 Kasım 2012 Salı 21:41

"gel abi kot lazımmı abi" diyen, yolu kapatan işportacılar, emniyetin hemen yakınında dahi kaçak sigara satanlar, çevrenin pisliği, kaldırım ihlali... daha sayılabilecek o kadar çok şey varki kemeraltında, değilmi sayın vali

Yorumu oyla      17      5  
gözlem 13 Kasım 2012 Salı 21:13

SAYIN VALİ SAYIIN AZİZ BAŞKAN KEMERALTI GİRİŞİNDEKİ YOLUN ORTASINDAKİ GEVREK SATIŞ TEZGAHINI GÖRDÜNÜZMÜ......

Yorumu oyla      17      5  
partizan 13 Kasım 2012 Salı 19:25

KEMERALTIMI KEMERALTI DÜNYANİN EN KÖTÜ ALIŞ VERİŞ MERKEZİ NEDENMİ KEMERALTINA KONAKTAN GİRİN MEZARLIKBAŞINDAN ÇIKIN BAKIN IRAK PAZARINDAN FARKI VARMI DALGAMI GEÇİYORSUNUZ ...MAŞŞALLAH ÇARŞIDA EL ARABALI EŞKIYADAN ÇIĞIRTKANDAN SEYYAR SATICIDAN GEÇEBİLİRSEN ALIŞ VERİŞ YAPARSIN..AYIP AYIP...

Yorumu oyla      21      5  
Bizim sizlerden hiçbiristeğimizyok 13 Kasım 2012 Salı 16:35

Esnaf derneği başkanı bizim hiç isteğimiz yok demiş!!!Yani kemeraltında hiç sorun yok herşey güllük gülistanlık?İşporta,çevrenin pisliği ve bakımsızlığı demekki rahatsız etmiyormuş?Ben bu insanları anlamıyorum...

Yorumu oyla      21      5  
DEMOKRAT 13 Kasım 2012 Salı 15:21

Sayın Valimiz İle Belediye Başkanımızı Birde,Kimseye Haber Vermeden Kemeraltını Denetlemeye Davet Ediyoruz.İşte O Zaman Kemeraltının Gerçek Yüzünü Göreceklerdir.

Yorumu oyla      23      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı kadınlardan hastalara ‘‘Geçmiş olsun’’ ziyareti
Karşıyaka Belediyesi Kadın Danışma Merkezi gönüllüleri hemşerilerini kötü ...
CHP'li belediyeden mandalina ihracatı
Mandalina üretimi, işletme ve ihracatı için gerekli izinleri alan Seferihisar ...
Çiğli’de 2. Uluslararası Taekwondo Turnuvası başlıyor
Çiğli Belediyesi ile Türkiye Taekwondo Federasyonu işbirliğiyle 16- 18 ...
 
Narlıdere'de temizlik hareketi: Mobil timler işbaşında
Narlıdere Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yeni ekibi ile Narlıdere ...
Gaziemir'de iki başkan 'yeşil' için buluştu
Gaziemir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan iki parktaki ...
Konaklı çocuklar Atasına koştu
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Ata’ya Saygı Koşusu’na 67 okuldan 1370 öğrenci ...
 
Bornova’dan Bulgaristan’a dostluk köprüsü
Bornova ile Bulgaristan’ın Cebel kenti arasında kardeş kent ilişkisi kuruldu. ...
Aliağa’da yenileme çalışmaları devam ediyor
Kentin farklı mahallelerinde yol ve kaldırım çalışmalarına devam eden ...
Finlandiya Büyükelçisi'nden Büyükşehir'e ziyaret
Türkiye’deki görevine başlayan Finlandiya’nın yeni Ankara Büyükelçisi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva