HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ekim 2015 Cumartesi - 11:30

Kocaoğlu’ndan ÇED çıkışı: Siyasi irade eksik!

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete aldığı 3 arabalı vapurdan Hasan Tahsin feribotu Körfez sularıyla buluştu. Törene Başkan Kocaoğlu’nun açıklaması damga vurdu. Kocaoğlu, “Büyük Körfez Projesi’nin ÇED raporunda eksiklik yok. ÇED raporunda siyasi irade eksikliği var” dedi.

Kocaoğlu’ndan ÇED çıkışı: Siyasi irade eksik!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosunu yenileme çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda hizmete alınan 3 adet yeni arabalı vapurdan ilki, ‘Hasan Tahsin’ feribotu Körfez’e indi.



Bostanlı İskelesi’nde yapılan ilk sefer törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, ÇEKSAN Yönetim Kurulu Üyesi Başaran Bayrak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 


ULAŞIM DEYİNCE İZMİR GELİR!
Törende ilk sözü ev sahibi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar aldı. Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anan Akpınar, “Bu geminin körfeze çok yakışacağına inanıyoruz. Çünkü ulaşım denince akla İzmir Büyükşehir Belediyesi geliyor. Sadece denizde değil karada da modern taşımayı İzmirlilerle buluşturuyor. Hem ucuz hem modern ulaşımı İzmirlilerle buluşturuyor. Demokrasin ve barışın daha çok konuşulması gereken günlerden geçiyoruz. Hasan Tahsin bağımsızlığın simgesidir, deniz de bizim için özgürlüğün simgesidir. Biz bağımsızlığımızı özgürlüğümüzle buluşturuyoruz” diye konuştu.
 
500 MİLYONLUK YATIRIM
Akpınar’ın ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir’in denizle olan bütünlüğünü ve Körfez’in önemini anlattı. Deniz ulaşımına yönelik yatırımlar hakkında bilgi veren Kocaoğlu, “İzmir Körfezi’nde ulaşımı yenilemek için 15 gemi, 3 arabalı vapurun alımını gerçekleştirdik. 15 geminin ihalesi ve yapılan ek harcamalar toplam 500 milyon TL’ye mal oldu. Eksiklerimiz var. Özellikle Mavişehir’de bir iskele geliştirmemiz gerekiyor. Güzelyalı’da, Urla’da çalışmalarımızı başlatacağız. Bugün ilk arabalı vapurumuz sefere çıkıyor. Şubat, Mart aylarında ikincisi; Ağustos Eylül ayında da üçüncüsünün seferleri başlayacak. Bunu yapmazsanız ne tasarruf yapabiliyoruz. Ne körfezi kullanabiliyoruz. Bunları yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.
 


ÇED EKSİĞİ YOK SİYASİ İRADE EKSİKLİĞİ VAR!
Başkan Kocaoğlu ayrıca iki yıldır Başkent’te ÇED onayı bekleyen Büyük Körfez Projesi üzerinden hükümete yüklendi. Ankara’ya seslenen Kocaoğlu, projenin ÇED raporunda eksikliklerin olduğuna yönelik eleştiriler hakkında konuştu. Kocaoğlu, “Bir büyük hayalimiz daha var. Dünyada artık zaman zaman kentleri devletleri farklı konular gündeme getiriyor. Bugünkü süreçte eğer hizmet, turizm, sektöründe büyüyecekseniz mutlaka çevre yatırımı yapmak zorundasınız.  Biz bunu iteleye iteleye 11 senedir gerçekleştiriyoruz. Ama bir sıçrama tahtası olarak, körfezin bizden sonra da hizmet etmesi için, körfezde canlı yaşamının sürmesi için, yüzülebilir bir körfez için bir proje hazırladık. Bu proje şu an ÇED sürecinde... Bugün gazetelerde ve milletvekili adaylarında ÇED raporunda eksiklikler olduğuna yönelik yazılar yazıyordu.  ÇED raporunda eksiklik yok. ÇED raporunda siyasi irade eksikliği var. Bizim, TCDD ile hazırlattığımız raporda hiçbir hata,  hiçbir problem yok. Sadece ötelemek için gerekçe var. Siyasi irade bu ÇED raporu çıksın dediği an bir imzayla yürürlüğe girecektir” ifadelerini kullandı.



Hasan Tahsin feribotu konuşmaların ardından yapılan törenle suya indi. Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki heyet de Üçkuyular’a yapılan ilk sefere katıldı.

 
Dünyanın en büyük baronu yine kaçtı!
 
1 Kasım’a Sencer bakışı: Tek başına iktidar görünmüyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli vatandaş 17 Ekim 2015 Cumartesi 17:15

Doğru projeler ve halkın menfaati için iyi işler yapılıyor.Emeği geçenlerin Allah yar ve yardımcısı olsun.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da ‘bilim’ sokaklara taşıyor
Bilim’in kalbi Buca’da atacak. “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme ...
Karşıyaka’da kaçak yapıya geçit yok
Kent genelindeki kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden ...
Seba’nın anısına çirkin saldırının izleri silindi
Bornova Belediyesi ve Ege Beşiktaşlı İşadamları Derneği işbirliği ile ...
 
Büyükşehir Meclisi’nde ulaşım tartışması: AK Parti’den eleştiri yağmuru
Başkan Kocaoğlu’nun katılmadığı oturuma ulaşım tartışması damga vurdu. ...
Bakan Topçu Ödemiş’te müze açtı
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, restorasyonu tamamlanan Ödemiş Müzesi'ni hizmete açtı.
Başkan Bakıcı’dan Bakan Topçu’ya Selçuk dosyası
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından Bakan Topçu’ya, ...
 
Başkan Karabağ’ın acı günü: Ağabey’e veda
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın vefat eden ağabeyi Refik Karabağ ...
Dikili’yi karıştıran arazi krizi yargıya taşındı!
Dikili’de Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un Ankara’da evrak üstünde kurulan ...
Valilikten balık çiftliklerine 2 vize birden!
İzmir Valiliği Karaburun ve Dikili’de faaliyete geçecek olan iki büyük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva